22.9 C
Nicosia
Δευτέρα 21 Οκτώβριος 2024 | 16:07

Αποσύρεται από την ενεργό δράση η Άντρη Ελευθερίου

Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας με λαμπρές επιτυχίες ανακοίνωσε η Άντρη Ελευθερίου

Ο κορυφαία Κύπρια σκοπεύτρια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση μετά μετά από μία μακρά και απόλυτα επιτυχημένη διαδρομή, γεμάτη διακρίσεις και μετάλλια. Αναμφίβολα κορυφαία στιγμή της καριέρας της ήταν η 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο το 2008.

Το 2006 κέρδισε χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στην Μελβούρνη. Έχει επίσης κερδίσει ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής 2006 στη Γερμανία, χρυσό το στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2007 στο Βελιγράδι και χρυσό στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2008 στο Μινσκ. Το 2014, κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στη Γλασκώβη. Η 39χρονη αθλήτρια αναδείχθηκε τέσσερις φορές (2006, 2008, 2017, 2019) ως η κορυφαία Κύπρια αθλήτρια από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου.

Η ανακοίνωση του ΚΟΑ:

«Άντρη, η Κύπρος σ’ ευχαριστεί!

Η Άντρη Ελευθερίου ανακοίνωσε το τέλος της σπουδαίας αθλητικής καριέρας της, μιας καριέρας γεμάτης επιτυχίες και λαμπρές στιγμές. Η κορυφαία σκοπεύτριά μας ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση μετά από μία μακρά και απόλυτα επιτυχημένη διαδρομή.

Τα μετάλλια και οι μεγάλες διακρίσεις στις διεθνείς διοργανώσεις μαρτυρούν την τεράστια πορεία που κατέγραψε η Ολυμπιονίκης μας, η οποία είχε την έμπρακτη και αμέριστη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, καθώς βρισκόταν ανελλιπώς στους κορυφαίους Σχεδιασμούς του ΚΟΑ, ενώ έχει ενταχθεί και στο Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης.

Κορυφαία στιγμή της καριέρας της Άντρης Ελευθερίου ασφαλώς η 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο (2008) και στο Τόκιο (2021), ενώ είχε αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016). Επίσης, στο Τόκιο η Ολυμπιονίκης μας ήταν σημαιοφόρος της κυπριακής αποστολής στην τελετή έναρξης.

Άντρη, η Κύπρος σ’ ευχαριστεί για τις μεγάλες στιγμές που μας έχεις προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια! Καλή συνέχεια στην προπονητική καριέρα που ξεκινά!»

Το δικό της μήνυμα:
«Ένας αληθινός πρωταθλητής, πρέπει να ξέρει που να σταματήσει»

Έτσι και εγώ, ανακοινώνω και δημόσια την αποχώρηση μου από την ενεργό δράση με το τέλος της χρονιάς 2024»

Είμαι περήφανη γιατί έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε αγώνα ξεχωριστά όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει κότσια και ψυχική δύναμη ο πρωταθλητισμός και πιστεύω ότι τα είχα. Είμαι περήφανη γιατί κατάφερα να προβάλω την μικρή μας Κύπρο στο εξωτερικό και σε όλο τον κόσμο με τις διακρίσεις και επιτυχίες μου σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Πολύ δύσκολο αλλά συνάμα όμορφο ταξίδι ο πρωταθλητισμός. Αισθάνομαι απίστευτα τυχερή που μου δόθηκε το ταλέντο για να το ζήσω.

Η σκοποβολή ήταν είναι και θα είναι η αγάπη μου.

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους ήταν δίπλα μου σε αυτό. Τους πιστούς χορηγούς μου, την Ομοσπονδία μου ΣΚΟΚ , το Σωματείο μου ΣΚΟΛΕΜ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, Παράγοντες , Προπονητές, Συναθλητές, την Πολιτεία για την επίσης πολύτιμη στήριξη μέσω του Σχεδίου Επαγγελματικής Αποκατάστασης και όλο τον κόσμο για την στήριξη, υποστήριξη, αγάπη του και ευχές του όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου και συγκεκριμένα τον πατέρα μου καθώς και τον αείμνηστο θείο μου (Λάκη Σιήρο) που με προώθησαν στην σκοποβολή σε μικρή ηλικία, με στήριξαν και υποστήριξαν για να καταφέρω να βρεθώ στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου πάμπολλες φορές, για να καταφέρω να βρεθώ στην κατηγορία των ελίτ αθλητών του κόσμου.

Η επιβράβευση μου σε όλους σας εκτός από το τεράστιο ευχαριστώ μου είναι ότι με την βοήθεια σας, γράψαμε Ιστορία.

Τέλος, θα ήθελα να δώσω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην σύζυγο, προπονήτρια και δυνατό μου στήριγμα Ντιάνα, που ήταν και εξακολουθεί να είναι δίπλα μου. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη που «άντεξε» σε όλη την πίεση, ιδιοτροπία και δυσκολία του «δικού μου» πρωταθλητισμού.

Σας ευχαριστώ όλους για ακόμη μια φορά από καρδιάς.

Παραδίδω λοιπόν την σκυτάλη στα νεαρά μας ταλέντα, τα νιάτα μας και τους εύχομαι καλή συνέχεια με υγεία πάνω από όλα και αμέτρητες επιτυχίες.

Κυνηγήστε τα όνειρα σας . .

Είμαι δίπλα σας για ότι χρειαστείτε»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αποσύρεται από την ενεργό δράση η Άντρη Ελευθερίου

Το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας με λαμπρές επιτυχίες ανακοίνωσε η Άντρη Ελευθερίου Ο κορυφαία Κύπρια σκοπεύτρια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση μετά...

Oι πιο φιλικές πόλεις του κόσμου

Σύμφωνα με τις ψήφους των αναγνωστών του Conde Nast Traveler, σε αυτά τα μέρη του κόσμου θα νιώσουμε πιο ευπρόσδεκτοι από οπουδήποτε αλλού. Κάθε μέρος...

Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ ανακοίνωσε από το Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία που περιλαμβάνει επιπλέον...

ΗΠΑ – Κίνα: Από τον εμπορικό στον πραγματικό πόλεμο;

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για τη φιλελεύθερη οικονομική τάξη πραγμάτων από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών», προειδοποιεί ο Ούρι Νταντούς, καθηγητής στο...

«Παραδοθείτε» ζητά η Αγκυρα από τους οπαδούς του Γκιουλέν μετά τον θάνατο του ηγέτη τους

Την «παράδοση» των οπαδών του Γκιουλέν μετά τον θάνατο του ηγέτη τους, ζήτησε ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Χακάν Φιντάν. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό...

Πώς το Ισραήλ αποκεφάλισε μέσα σε 3 μήνες Χεζμπολάχ και Χαμάς: Οι επιθέσεις ακριβείας, τα τυχαία γεγονότα και τα επόμενα βήματα

Ένα προς ένα, το Ισραήλ έχει παρακολουθήσει, στοχεύσει και εξαλείψει τα ηγετικά στελέχη των μεγαλύτερων περιφερειακών εχθρών του σε μια εκτεταμένη επιχείρηση «αποκεφαλισμού» που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!