23.9 C
Nicosia
Σάββατο 21 Σεπτέμβριος 2024 | 20:19

Αποθέωση Τσάβι κατά την παρουσίασή του, υπέγραψε στο «Καμπ Νου»

«Επιστρέφω σπίτι και ξέρω ότι είναι μια δύσκολη στιγμή, τόσο οικονομικά όσο και αθλητικά, αλλά η επιθυμία και η φιλοδοξία πρέπει να μας κάνουν να ανεβούμε. Θα ζητήσω από τους παίκτες να έχουν απαιτήσεις, γιατί είμαστε η Μπάρτσα, ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο. Ευχαριστώ τους φιλάθλους και τον σύλλογο»: αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Τσάβι, όχι ως ποδοσφαιριστή αλλά ως προπονητή της Μπαρτσελόνα πια.

Υπό τους ήχους του ύμνου του συλλόγου, ο Τσάβι Ερνάντεθ πάτησε τον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νου» μαζί με τον πρόεδρο των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, παρουσία σχεδόν 10.000 φιλάθλων που είχαν δημιουργήσει φανταστική ατμόσφαιρα, κρατώντας σημαίες με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα και της Καταλονίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, παίκτης ή προπονητής υπέγραψε το συμβόλαιό του (έως τον Ιούνιο του 2024) ενώ βρισκόταν στον χλοοτάπητα του «Καμπ Νου», όπου θα κάνει το ντεμπούτο του ως προπονητής το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο τοπικό ντέρμπι εναντίον της Εσπανιόλ.

«Η Μπάρτσα δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της να φέρει ισοπαλία ή να χάσει, πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι» είπε ο Τσάβι, γνωρίζοντας την αποθέωση.

«Δεν θέλω να ενθουσιάζομαι, αλλά είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Μπορώ να σας πω μόνο ένα πράγμα: είμαστε ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο και θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε», πρόσθεσε.

«Σήμερα είναι μια μέρα που θα σημαδέψει την ιστορία του συλλόγου. Είναι μια άνευ προηγουμένου παρουσίαση προπονητή. Έχω δει κόσμο ενθουσιασμένο όσο ποτέ άλλοτε και γι’ αυτό φταίει ο Τσάβι, γιατί είναι άνθρωπος του συλλόγου, σήμερα είναι μέρα χαράς», δήλωσε ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσάβι. Με έπεισε γιατί μου είπε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ο Ράικαρντ δυσκολεύτηκε επίσης, ενώ για τον Πεπ ήταν πιο εύκολο, γιατί η ομάδα ήταν ήδη φτιαγμένη. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε το κύρος μας. Τόσο ο Τσάβι όσο και ο σύλλογος έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να καταλήξουν σε συμφωνία, στην προσπάθεια να επιλύσουμε το ζήτημα της ρήτρας. Καταλήξαμε σε συμφωνία για τη ρήτρα που είχε με την Αλ Σαντ».

Ο Τσάβι μίλησε για την αναγκαιότητα σκληρής δουλειάς: «Έχω πολλές αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο. Η υποδοχή των φιλάθλων θα με σημαδέψει. Δεν μπορούμε να τους απογοητεύσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά από αύριο και να μεταφέρουμε στους παίκτες το μήνυμα ότι είμαστε η Μπάρτσα. Θα κριθούμε από τα αποτελέσματα, αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά για να έρθουν τα αποτελέσματα» είπε.

Για τη σύγκριση με τον Γκουαρντιόλα, υπογράμμισε: «Το να σε συγκρίνουν με τον Γκουαρντιόλα είναι ήδη επιτυχία για όλα όσα έχει δώσει στο ποδόσφαιρο και την Μπαρτσελόνα. Για μένα, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Θα είναι τα αποτελέσματα εκείνα που θα πουν αν το κάνουμε καλά ή όχι, αλλά για μένα είναι επιτυχία που με συγκρίνουν μαζί του».

Όσο για το πότε θα μπορούσε να δρέψει καρπούς το πλάνο του; «Σκεφτόμαστε ήδη το ντέρμπι με την Εσπανιόλ, θα το προετοιμάσουμε για να τους κερδίσουμε και από εκεί θα σκεφτόμαστε το καθένα παιχνίδι ξεχωριστά. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να φτάσουν τα αποτελέσματα. Είναι ένα μεσομακροπρόθεσμο έργο».

Για το σύστημά του, δήλωσε: «Στην Αλ-Σαντ παίξαμε με 3-4-3 επειδή ήμασταν πολύ κυρίαρχοι, εδώ μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα 4-3-3, μετά να πάμε στο 3-4-3 ή ακόμα και στο 3-5-2. Εκείνο που θέλουμε είναι να είμαστε έντονοι, επιθετικοί, ανακτώντας την μπάλα στο απέναντι μισό του γηπέδου. Μια ομάδα που αφήνει την ψυχή της στο γήπεδο. Η ιδέα είναι ότι πρέπει να κάνεις τους παίκτες να νιώθουν σαν ομάδα».

Αναφορικά με τον Μέσι είπε: «Ναι, μου έστειλε ένα μήνυμα και μου ευχήθηκε καλή τύχη, κάναμε αστεία, του εύχομαι τα καλύτερα, είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, αλλά έφυγε, έχουμε τους παίκτες που έχουμε και πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους. Ο Λιονέλ έφυγε».

Αναφορικά με το μεταγραφικό πλάνο, είπε ότι «είναι κάτι που θα το αξιολογήσουμε με τον σύλλογο και θα αποφασίσουμε. Θα εργαστούμε για να ενισχύσουμε την ομάδα. Για μένα είναι προτεραιότητα η ανανέωση του Ντεμπελέ. Μπορεί να είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο στη θέση του, αλλά πρέπει να δουλέψεις μαζί του. Εξαρτάται και από αυτόν και τη νοοτροπία του».

Επίσης, εξήγησε γιατί δεν ήρθε νωρίτερα: «Τις πρώτες δύο φορές που ήρθε η Μπαρτσελόνα, τον Ιανουάριο, δεν το αισθανθήκαμε, τόσο σε οικογενειακό επίπεδο όσο και εγώ χρειαζόμουν περισσότερο περιθώριο. Μετά ήταν το καλοκαίρι, υπήρχαν ο εκλογές ενδιάμεσα, και υπήρχε πολλή αβεβαιότητα, δεν ήταν η στιγμή. Τότε ο Ζοάν με πήρε τηλέφωνο, πάντα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος πρόεδρος στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Ξέρω ότι είναι ένας τύπος που ανυπομονεί και τώρα ήταν η ώρα».

Αρχική προτεραιότητά του είναι «να βάλεις τους κανόνες. Αν δεν το έχεις αυτό, δεν έχεις ομάδα. Όλοι πρέπει να είμαστε μπλοκ, ενωμένοι. Όλοι να νιώθουν άνετα και στην άμυνα και στην επίθεση. Να ξέρουν τι να κάνουν και στην επίθεση και στην άμυνα».

Όσο για την πρόταση από την Εθνική Βραζιλίας; «Το μόνο μου όνειρο ήταν να έρθω στην Μπαρτσελόνα. Η ιδέα ήταν να είμαι ο βοηθός του νυν προπονητή της Εθνικής ομάδας, Τίτε, ώστε μετά το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να είμαι ο πρώτος προπονητής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Το πρόγραμμα και οι επαφές

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός έχει συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν, τον...

ΑΝΑΛΥΣΗ: Οι 5 κακοί οιωνοί για την παγκόσμια οικονομία

Νατάσα Στασινού • [email protected] Οι μειώσεις επιτοκίων από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κυριαρχούν στην επικαιρότητα και τις αναλύσεις...

Λίβανος: Νέα πλήγματα του Ισραήλ – Μπαράζ ρουκετών από Χεζμπολάχ

Νέα αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο πραγματοποίησε ο στρατός του Ισραήλ, μία ημέρα μετά τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στη Βηρυτό. «Ο ισραηλινός στρατός...

Ιταλία: Συνελήφθη Eλληνοαυστραλός που κατηγορείται ότι διέπραξε διπλό φόνο προ 47 ετών

Ένας 65χρονος Ελληνοαυστραλός υπήκοος, ο οποίος κατηγορείται για διπλό φόνο που διαπράχθηκε το 1977 στην Μελβούρνη, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Ο 65χρονος κατηγορείται...

Ο Ερντογάν πάει στη ΓΣ ΟΗΕ για να ζητήσει αναγνώριση ψευδοκράτους – Επίθεση κατά Ισραήλ

Για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει στην 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και θα έχει σειρά επαφών...

Εκτός του ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για Γενικό Ελεγκτή

Μετά το ΑΚΕΛ, ανακοίνωσαν η ΕΔΕΚ και η Οικολόγοι ότι θα συμμετάσχουν στην  εκδήλωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Προεδρικό, με αφορμή...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!