19 C
Nicosia
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 | 22:28

Τον Ιούνιο έτοιμο το νέο γήπεδο Λεμεσού

Τον Ιούνιο του 2022 παραδίδεται το Νέο Γήπεδο Λεμεσού και τον Αύγουστο του 2022 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγώνες, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η Επιτροπή Νέου Γηπέδου Λεμεσού του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη επιθεώρησαν σήμερα την πορεία των έργων στο Νέο Γήπεδο Λεμεσού και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο Μηχανικό του έργου των Δημόσιων Έργων Δημήτρη Αποστολίδη και τον υπεύθυνο μηχανικό της εργοληπτικής εταιρείας Κυριάκο Τουλούμη για την εξέλιξη του. Από πλευράς του ΚΟΑ παρευρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ Ανδρόνικος Ανδρονίκου, Έλενα Παπακώστα και Ανδρέας Μυλωνά.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη του στο Γήπεδο, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι επισκέφτηκαν σήμερα το Νέο Γήπεδο Λεμεσού για να ενημερωθούν για την πορεία των έργων.

«Έχουμε καλέσει και εσάς τους Λειτουργούς των ΜΜΕ να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας και για να ενημερωθείτε και εσείς από πρώτο χέρι από τους μηχανικούς του έργου για το πώς πάμε. Ευτυχώς χαιρόμαστε που τα χρονοδιαγράμματα ακολουθούνται πιστά. Η Επιτροπή Νέου Γηπέδου Λεμεσού, έχει ενημερωθεί ότι τον Ιούνιο του 2022 παραδίδεται το γήπεδο και τον Αύγουστο του 2022 θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο για αγώνες», πρόσθεσε. Όπως είπε, αυτή είναι η ενημέρωση που έχουν.

«Οπότε δεν έχει αλλάξει τίποτα και για αυτό ενημερώνουμε και εμείς τον κόσμο ότι προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε υποβάλει τα δικά μας ερωτήματα. Ευτυχώς, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για να επιλύσει ο ΚΟΑ αυτή τη στιγμή, πέραν ενός αιτήματος, που υπάρχει για ένα νέο συμβόλαιο και για ένα νέο γήπεδο προπόνησης, το οποίο μελετάται. Για αυτό προχωράμε κανονικά. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας προς τους εργολάβους του έργου, προς τους μηχανικούς, τα Δημόσια Έργα, για το ζήλο που επιδεικνύουν και τους ευχαριστούμε πάρα -πάρα πολύ γιατί ακολουθούνται πιστά τα χρονοδιαγράμματα», σημείωσε.

Ο ΚΟΑ, συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, «είναι ο θεματοφύλακας της πορείας αυτής και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μέχρι το τέλος».

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και χρήσης του γηπέδου, ο υπεύθυνος Μηχανικός του έργου των Δημόσιων Έργων Δημήτρης Αποστολίδης είπε ότι τέλη Ιουνίου παραδίδονται οι χώροι, αλλά το χορτάρι θα φυτευτεί τον Μάιο, θέλει τρεις μήνες για ενδυνάμωση, άρα θα μπορούν να γίνουν αγώνες τον Αύγουστο.

Η oνομασία του γηπέδου

Σε ερώτηση για την ονομασία του γηπέδου, για την οποία είχαν λεχθεί πολλά, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση.

«Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η άποψη του ΚΟΑ είναι ότι δεν πρέπει να είναι το Arena η ονομασία του γηπέδου. Αυτό θα συζητηθεί φυσικά μαζί με τις τρεις ομάδες. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να βγούμε σε διαγωνισμό και να επιδείξουν ενδιαφέρον εταιρείες που πιθανόν να ασχολούνται με θέματα αθλητισμού και όχι μόνο και όπως γίνεται στο εξωτερικό να κάνουμε και εμείς μια καινοτομία, να παραδειγματιζόμαστε από το εξωτερικό και να ονομαστεί το γήπεδο ανάλογα. Όμως είναι θέμα και των τριών ομάδων», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα επιχορηγηθεί το γήπεδο από κάποιο χορηγό, τότε τα έσοδα θα πάνε στις ομάδες, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι θα πάνε στη διαχείριση και τη συντήρηση του γηπέδου.

«Δεν είναι θέμα του ΚΟΑ να εισπράξει ασφαλώς, αλλά στη διαχειριστική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τις τρεις ομάδες και τον ΚΟΑ θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις», σημείωσε.

Tο οδικό δίκτυο

Απαντώντας σε ερώτηση για το οδικό δίκτυο, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών τον έχει ενημερώσει ότι το οδικό δίκτυο θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2022. Όπως ανέφερε, θα υπάρχουν τέσσερις είσοδοι, έξοδοι.

«Έχω ζητήσει εδώ και λίγο καιρό, – ξέρω ότι είναι βαρυφορτωμένο το πρόγραμμα του Υπουργού-, συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, με τον ίδιο τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, να ενημερωθούμε και εμείς πλήρως για το τόσο σοβαρό θέμα του οδικού δικτύου», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η οικονομική κρίση στην Τουρκία και οι Τ/κ

Η τουρκική οικονομία πλέει τα λοίσθια και μαζί της συμπαρασύρει και το κατασκεύασμα της στα κατεχόμενα. Ήδη, την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι η λίρα, η...

Οι τριμερείς, οι τουρκικές απειλές και το πολιτικό πόκερ

Με ευκαιρία τη νέα τριμερή σύνοδο κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου που έγινε στην Αθήνα και των ανοικτών απειλών της Τουρκίας κατά της πρόθεσης της Λευκωσίας να...

Περιορισμένες οι ποσότητες καυσίμων στα κατεχόμενα και σήμερα

Συνεχίζεται η υπό περιορισμό διοχέτευση καυσίμων στην αγορά στα κατεχόμενα, αλλά σήμερα πωλείται και βενζίνη 95 οκτανίων που τις προηγούμενες δύο ημέρες δεν υπήρχε. Ο...

Ελλάδα και Κύπρος διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Ελλάδα και Κύπρος έχουν διαχειριστεί αποτελεσματικά μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος μιλούσε κατά...

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους διαβητικούς με νυχτερινή υπέρταση

Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2, των οποίων η αρτηριακή πίεση αυξάνεται τη νύχτα, έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με τους...

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!