18.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 12:20

Την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων ζητούν χιλιάδες πολίτες του Τόκιο, μέσω διαδικτυακής αίτησης

Πάνω από 200.000 υπογραφές μέσα σε δύο 24ωρα, για την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν συγκεντρωθεί μέσα σε μία διαδικτυακή αίτηση που ζητά να μην διεξαχθεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη στο προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Η ανησυχία των Ιαπώνων για τη διεξαγωγή των Αγώνων ολοένα και μεγαλώνει, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και στην πρωτεύουσα, Τόκιο.

Όλα αυτά ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για την Τελετή Έναρξης της διοργάνωσης (23/07-8/08), η οποία ως γνωστό επρόκειτο να διεξαχθεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Ο προβληματισμός και τα ερωτηματικά των πολιτών της Ιαπωνίας για το αν πρέπει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες παραμένουν, κυρίως ως προς τον τρόπο που θα καταστεί δυνατή η ασφάλεια και η υγεία των αυθλητών και συνοδών τους, αλλά και του κοινού, που ενδέχεται να βρεθεί στα στάδια.

Πριν από 2 ημέρες, λοιπόν, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η εκστρατεία με τίτλο «Σταματήστε τους Ολυμπιακούς του Τόκιο» (https://www.change.org/p/cancel-the-tokyo-olympics-to-protect-our-lives-stoptokyoolympic), η οποία ήδη μετρά πάνω από 210.000 υπογραφές, ξεπερνώντας τον αρχικό στόχο των 200.000.

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας Covid-19 που έχει «χτυπήσει» την «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», σε συνδυασμό με την βραδύτητα των εμβολιασμών, είναι οι κυριότεροι παράγοντες που καθιστούν άκρως επιφυλακτικούς και σε μεγάλο βαθμό αρνητικούς τους κατοίκους του Τόκιο για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Είναι παράλογο να πραγματοποιήσουμε Αγώνες εν μέσω πανδημίας Covid-19», υποστήριξε ο Κατσούμι Αμπίκο, ιδιοκτήτης καταστήματος με κιμονό, ο οποίος πρόσθεσε: «Αν αποφασίσουμε τώρα να τους ακυρώσουμε, η Ιαπωνία θα δεχθεί επαίνους ότι έλαβε τη σωστή απόφαση και θα τη θυμούνται στην Ιστορία.»

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας από την πλευρά της επέκτεινε έως τις 31 Μαΐου την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει επιβάλει στο Τόκιο και σε άλλες τρεις περιοχές, εξαιτίας της ραγδαίας ανόδου του αριθμού των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, άλλωστε, η πλειοψηφία των πολιτών στην Ιαπωνία είναι αντίθετη στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. «Ζητάμε επίμονα να προληφθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες μας χρησιμοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για να σταματήσουμε τους Ολυμπιακούς», σημείωσε ο Κένζι Ουτσουνομίγια που οργάνωσε τη διαδικτυακή αίτηση, δικηγόρος στο επάγγελμα, ο οποίος έχει θέσει αρκετές φορές υποψηφιότητα για κυβερνήτης του Τόκιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πράσινο φως για την εξαγορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding

Το πράσινο φως άναψε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ελλάδας, για την εξαγορά του πανεπιστημίου Λευκωσίας από την Hellenic HealthCare Holding 3 (Cyprus) Limited. Σύμφωνα...

Ανατροπή προς τα κάτω με τις τιμές του πετρελαίου – Πώς έκλεισε την εβδομάδα (γράφημα)

Με απώλειες έκλεισε την εβδομάδα το πετρέλαιο, καθώς οι traders βλέπουν περιορισμένο κίνδυνο να κλιμακωθεί η ένταση στη Μέση Ανατολή σ’ έναν ευρύτερο πόλεμο...

Προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα (βίντεο, φωτό)

Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας  μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας από εχθές νωρίς το απόγευμα. Δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα πλημμύρισαν, ενώ σημειώθηκαν...

Σκηνοθετημένη η απάντηση του Ισραήλ ; -Τα σενάρια που κυκλοφορούν – Το Ιράν υποβαθμίζει την επίθεση

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για την "απάντηση" του Ισραήλ στο Ιράν την Παρασκευή. Τα περισσότερα μιλούν για σκηνοθετημένη επίθεση, ώστε να ικανοποιηθεί το ακροατήριο του...

Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση ΠΑΣΟΚ

Κέρδη για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και απώλειες για ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega. ...

Τουρίστες βρήκαν σε σκουπίδια 643 κροτίδες !

Ένα σακούλι σκουπιδιών με 643 κροτίδες εντόπισε σήμερα ζεύγος τουριστών, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Δοράς και Ανώγυρας, της επαρχίας Λεμεσού. Οι κροτίδες, που...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!