19.9 C
Nicosia
Τετάρτη 22 Μάιος 2024 | 5:32

Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Άρης

Πρωταγωνιστικό ρόλο στα βραβεία του ΠΑΣΠ είχε ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Άρης Λεμεσού με τους ποδοσφαιριστές του και τον προπονητή της ομάδας να αποσπούν τα περισσότερα βραβεία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΠΑΣΠ, ο 32χρονος Ρώσος επιθετικός του Άρη Aleksandr Kokorin, πήρε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή (Best Player) χάρη στις ψήφους των ποδοσφαιριστών των ομάδων της πρώτης κατηγορίας και της αξιολόγησης της διεθνούς πλατφόρμας InStat, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας Vana Alves το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα «χρυσά γάντια».

Ο προπονητής της ομάδας της Λεμεσού Aleksey Shpilevsky αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της χρονιάς, λαμβάνοντας τις περισσότερες ψήφους από τους ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά η ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών: Aleksey Shplevsky 52%, Σωφρόνης Αυγουστή 15%, Vladan Milojevic 12%, Luis Oltra 11%.

Στην κορυφαία ενδεκάδα συμπεριλαμβάνονται, ο Vana Alves (Άρης) στη θέση του τερματοφύλακα, οι αμυντικοί Jose Crespo (ΑΠΟΕΛ), Josef Kvida (Πάφος F.C.), Κώστας Πηλέας (Άρης) και Jordan Ikoko (Πάφος F.C.), οι μέσοι Kingsley Sarfo (ΑΠΟΕΛ) και Gus Ledes (ΑΕΚ), ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή βρίσκονται οι Ιωάννης Πίττας (Απόλλων), Shavy Babicka (Άρης), Aleksandr Kokorin (Άρης) και Jairo Da Silva (Πάφος F.C.).

Στην καλύτερη ενδεκάδα βρίσκονται τέσσερις ποδοσφαιριστές του Άρη, τρεις της Πάφου, δύο του AΠΟΕΛ, ενώ από έναν έχουν η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η δεύτερη καλύτερη ενδεκάδα η οποία αποτελείται από τους Vid Belec, Valentin Roberge, Nenad Tomovic, Steeve Yago, Mateo Susic, Julius Szoke, Χάμπο Κυριάκου, Onni Valakari, Adam Gyurcso, Imad Faraj και Giorgi Kvilitaia.

Αναλυτικά η ψηφοφορία για την καλύτερη ενδεκάδα: Aleksandr Kokorin 64%, Jairo Da Silva 64%, Kingsley Sarfo 54%, Jose Crespo 47%, Ιωάννης Πίττας 43%, Shavy Babicka 40%, Josef Kvida 40%, Vana Alves 34%, Gus Ledes 33%, Jordan Ikoko 27%, Κώστας Πηλέας 26%.

Αποκρούσεις και γκολ

————-

O 32χρονος τερματοφύλακας του Άρη παρέλαβε το βραβείο «Golden Gloves» αφού μετρά τα περισσότερα clean sheets στο πρώτο γκρουπ, 17 στο σύνολο, όπως και το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης που έγινε στη 19η αγωνιστική στο παιχνίδι ΑΕΚ – Άρης (29’).  Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας «Best Saves of regular season» ήταν ο Muriel Becker (6η αγωνιστική: ΑΕΛ – Ομόνοια, 15’) και στην τρίτη ο Aleksandar Jovanovic (20ή αγωνιστική: Άρης – Απόλλων, 19’).

Όσον αφορά τα «Best Goals of regular season», στην πρώτη θέση κατετάγη το γκολ του Onni Valakari (7η Αγωνιστική: Δόξα – Πάφος, 44’), στη δεύτερη αυτό του Imad Faraj (20ή αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 14’) και στην τρίτη το γκολ του Ανδρέα Μακρή (9η Αγωνιστική: Ακρίτας -ΑΕΛ, 90+5’)

Κορυφαίοι σκόρερ

——–

Ο Λύσανδρος Παπαστυλιανού πήρε το βραβείο του πρώτου σκόρερ στο Πρωτάθλημα Νέων αφού έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα 29 φορές, ενώ η Emelie Helmvall, βραβεύτηκε ως η πρώτη σκόρερ του Γυναικείου Πρωταθλήματος με 37 γκολ.

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, τα βραβεία των πρώτων σκόρερ του Α’ και Β’ Ομίλου θα δοθούν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Καλύτερος Νέος

———–

Ιδιαίτερη ήταν η βράβευση του καλύτερου νέου ποδοσφαιριστή (Best Young Player) σε μία περίοδο που οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές ψάχνουν τη θέση που τους αξίζει στις ομάδες. Ο Ανδρόνικος Κακουλλής πάλεψε με τους Λοΐζο Λοΐζου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Σταύρο Γαβριήλ και στο τέλος αναδείχθηκε κορυφαίος.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ΠΑΣΠ τίμησε τους Χρίστο Μάστρου και Μαρία Ιωάννου για τη μεγάλη τους προσφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και τις Εθνικές ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Συμπλοκή στο κέντρο της Λευκωσίας με δύο τραυματίες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης (21/05) μετά από πληροφορία για συμπλοκή μεταξύ προσώπων στο κέντρο της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στη...

Συνεχίζει να μοιράζει κέρδη το ΧΑΚ – Άνοδος 1,37% και ξεπέρασε τις 160 μονάδες

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση στο ΧΑΚ την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 160,34 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,37%. Άνοδο σε...

Λεωφορείο έπεσε στον Νείλο – Τουλάχιστον δέκα νεκροί

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν ένα μίνι λεωφορείο που μετέφερε εργάτες έπεσε στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Singapore Airlines: Από τις αναταράξεις 1 νεκρός, σε κρίσιμη κατάσταση 7 τραυματίες – Δείτε μαρτυρίες και εικόνες μέσα από το αεροπλάνο (φώτο,βίντεο)

Βρετανός υπήκοος, ηλικίας 73 ετών, είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του εν μέσω αναταράξεων στο αεροπλάνο της Singapore Airlines, το οποίο εκτελούσε την...

Σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό, σχετικά με κλοπές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Ως μία πολύ σοβαρή εξέλιξη ανέδειξε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, τη σύλληψη τριών προσώπων στη Λεμεσό σχετικά με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών...

Πάφος: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία

Σε κρίσιμη κατάσταση είναι 15χρονο αγόρι μετά από πτώση από τετραώροφη πολυκατοικία στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, περί...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!