16.9 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 1:56

Προκριματικά Μουντιάλ: Την ήττα γνώρισε η Ελλάδα και πλέον είναι σχεδόν εκτός Μουντιάλ

Την ήττα από την Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022, γνώρισε χθες η Εθνική Ελλάδας και πλέον βρίσκεται σχεδόν εκτός της πρόκρισης στην μεγάλη διοργάνωση, καθώς οι μαθηματικές ελπίδες που παραμένουν είναι ελάχιστες.

Δύο λάθη κόστισαν στην Εθνική, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από την Σουηδία, η οποία με τη νίκη έφθασε στους 15 βαθμούς αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ισπανία που έχει 13 και στην 3η θέση την Ελλάδα με 9 βαθμούς.  Η Σουηδία πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των Φόρσμπεργκ στο 59΄ με πέναλτι και Ίζακ στο 69΄.

Πλέον, η ελληνική ομάδα έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τη δεύτερη θέση. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσει Κόσοβο και Ισπανία στα δύο τελευταία κι εντός έδρας παιχνίδια της, αλλά και οι Ισπανοί να μην κάνουν νίκη απέναντι στη Σουηδία.

Όσον αφορά το αγωνιστική, η Ελλάδα κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας σύγχρονο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια σε αυτό το διάστημα.

Το γκολ της Εθνικής μόλις στο 4ο λεπτό ακυρώθηκε, επειδή ο Μασούρας ήταν λίγο εκτεθειμένος, ενώ στο 21΄ ο ίδιος πήρε την πάσα του Μπακασέτα στην πλάτη της σουηδικής άμυνας και εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Την ίδια τύχη είχε η κεφαλιά του Παυλίδη στο 39΄, από σέντρα του Μασούρα.

Το ημίχρονο έκλεισε στο 0-0, με την Εθνική ομάδα να έχει 7-1 τελικές σε αυτό το διάστημα πλήρους κυριαρχίας. Στο 58΄ μια άτυχη στιγμή του Μαυροπάνου ο οποίος έπεσε απρόσεκτα πάνω στον Ίζακ κόστισε στην Ελλάδα, αφού οι Σουηδοί κέρδισαν πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Φόρσμπεργκ.

Στο 69ο λεπτό από βολέ του τερματοφύλακα Όλσεν ο Ίζακ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Χατζηδιάκου, βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και έκανε το τελικό 2-0.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομπίας Στίλερ (Γερμανία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 86΄ Χατζηδιάκος (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έκνταλ – Μαυροπάνος, Μπακασέτας, Χατζηδιάκος

ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Κραφτ, Κλάεσον (81΄ Σβάνμπεργκ), Όλσον, Έκνταλ (82΄ Κάζιστ), Φόρσμπεργκ (87΄ Όλσον), Κουάισον (87΄ Γκιεκέρες), Ίζακ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης (84΄ Λημνιός), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (71΄ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71΄ Τζιόλης), Παυλίδης (75΄ Δουβίκας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μητσοτάκης: Είναι σαφές ότι η πρόοδος των ευρωτουρκικών σχέσεων σχετίζεται με το κυπριακό

Στις 13 Μαΐου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Όπως είπε...

Θα επιτρέπεαι η υποβολή αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% ακόμα και εντός ενός έτους από την απόκτηση της κατοικίας

Εντός ενός χρόνου από την απόκτηση κατοικίας θα επιτρέπεται πλέον σε δικαιούχους να υποβάλουν αίτηση για να επωφελούνται του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%, με...

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Τουρκία – Αναφορές για ζημιές σε κτίρια

Σεισμός 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην βορειοανατολική Τουρκία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την AFAD που επικαλείται το Reuters, το επίκεντρο...

Κόμπος: Πετύχαμε σύνδεση του κυπριακού με ευρωτουρκικά – Στην ‘Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα

Ικανοποίηση εκφράζει η Λευκωσία για τα χθεσινοβραδινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και θεωρεί ότι είναι πλέον στην πλευρά...

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο

Άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε κέρδη σε ποσοστό 1,51%, κλείνοντας στις 145,23 μονάδες. Άνοδο 1,53% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 88,15 μονάδες. Ο...

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν μετά την επίθεση σε βάρος του Ισραήλ

Μια σειρά σαρωτικών κυρώσεων κατά ηγετών και οντοτήρων που συνδέονται με το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, το υπουργείο Άμυνας της Τεχεράνης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!