17.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 0:43

Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα του «Θεού» της μπάλας

Ο Ντιεγκίτο είχε τον τρόπο να τραβάει τα βλέμματα πάνω του και λάτρευε την καλή ζωή. Μέρος αυτής ήταν και τα αγαπημένα του αυτοκίνητα.

Σε θλίψη έχει βυθιστεί εδώ και λίγες ώρες ο πλανήτης μετά τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του -κατά πολλούς- κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην ιστορία, Ντούγα Μαράνανε.

Ο Ντιεγκίτο, όπως ήταν το παρατσούκλι του, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή, ενόσω βρισκόταν σπίτι του στο Τίγκρε, όπου ανάρρωνε μετά τη σοβαρή επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήξερε πως να τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας, όχι μόνο για τα σπουδαία επιτεύγματά του εντός των τεσσάρων γραμμών. Και το έκανε αβίαστα. Αγάπησε την καλή ζωή, αλλά και αγαπήθηκε όσο λίγοι.

Το βιβλίο της ζωής του περιλαμβάνει πολλά κεφάλαια, πολλά εκ των οποίων αμφιλεγόμενα. Άλλα γνωστά, άλλα καλά κρυμμένα κάτω από τον μανδύα της ιδιωτικής ζωής.

Σε ξεχωριστή κατηγορία ανήκει και το πάθος του για τα αυτοκίνητα, τα οποία είχαν ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Από το Fiat Europa 128 CLS και τη Ferrari Testarossa  έως την mw 18.

Τα αυτοκίνητα του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα:

Fiat Europa 128 CLS

Προτού πακετάρει τα πράγματά του, εγκαταλείποντας τα αθώα εφηβικά χρόνια στην Αργεντινή και κατευθυνόμενος εις τας Ευρώπας για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ο Ντιεγκίτο απέκτησε ένα Fiat Europa 128 CLS. Με αυτό ζούσε τον αληθινό του έρωτα με το κορίτσι του, Claudia. Το μοντέλο έφυγε από την κατοχή του το 1984.

Porsche 924

Όσο βρισκόταν στην πατρίδα του πραγματοποιούσε τους βόλτες του και με ένα άλλο μοντέλο. Ο λόγος για μια Porsche 924 των 125 ίππων, την οποία αγόρασε το 1980 και της έβαλε πωλητήριο μόλις δύο χρόνια αργότερα, προτού μετακομίσει στους Μπλαουγκράνα. Έκτοτε, το μοντέλο έπεσε… στα χέρια πολλών οίκων δημοπρασιών ανά τον κόσμο, με την τιμή του να εκτοξεύεται στα 500.000 δολάρια.

Mercedes 500 SLC 

Από τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, ο Ντιέγκο προκάλεσε δέος με το ταλέντο του. Αδιάψευστο μάρτυρα συνιστούν οι οπαδοί της Αρχεντίνος Τζούνιορς οι οποίοι, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν, του έκαναν δώρο μια Mercedes 500 SLC του 1980. Το μοντέλο ενσωμάτωνε ένα V8 μοτέρ των 240 ίππων, ενώ παράχθηκαν μόλις 1.133 αντίτυπα.

Ferrari Testarossa & F40

Το 1987 το όνομα του Μαραντόνα είχε φτάσει σε κάθε άκρη του πλανήτη. Όχι μόνο γιγάντωσε τη Νάπολι, αλλά ένα χρόνο νωρίτερα είχε οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του Μουντιάλ με το… αλησμόνητο «Χέρι του Θεού». Βρισκόμενος στον κολοφώνα της δόξας του ο Ντιέγκο αποφάσισε να αγοράσει όχι μία, αλλά δύο Ferrari. Μία Testarossa και μία Ferrari F40.

Έλα, όμως, που λιγουρευόταν την Testarossa σε μαύρο χρώμα; Κάτι ανήκουστο και ιδιαίτερα… προσβλητικό για την ιταλική εταιρεία. Όμως, πώς να αρνηθείς στον Ντιεγκίτο;  Η Ferrari απαρνήθηκε τη φιλοσοφία της και δημιούργησε μια Testarossa σε χρώμα “Glasurit Nero Met 901 / C”. Πρόκειται για μια εξαίρεση που μέχρι τότε είχε γίνει αποκλειστικά για τον Σταλόνε.

Όσον αφορά την F40 χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες που αναφέρουν την αντίδρασή του κατά τη γνωριμία του με το μοντέλο. Έψαχνε λένε για το ραδιόφωνο. «Είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, οπότε δεν έχει radio, ούτε κλιματισμό», εξηγούσαν στον… στραβωμένο Ντιέγκο.

BMW i8

Η απόσυρση του Μαραντόνα από την αγωνιστική δράση, δεν σηματοδότησε την απουσία του από τα γήπεδα του κόσμου. Το μικρόβιο ήταν στο αίμα του και δεν υπήρχε γιατρειά. Έτσι, αποφάσισε να υιοθετήσει έναν άλλο ρόλο. Αυτόν του προπονητή. Η… χάρη του έφτασε μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου μόλις λίγα χρόνια πριν, καθοδηγούσε τον σύλλογο Fujairah.

Κατά τη βραχύβια θητεία του στους πάγκους του ομοσπονδιακού κράτους αγόρασε μια BMWi8. To υβριδικό μοντέλο των 1.670 κιλών και της συνδυαστικής ισχύς των 374 ίππων επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,6 sec και η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα

Άλλα αυτοκίνητα του Ντιεγκίτο: BMW M4, Chevrolet Camaro, Scania 360 blue, Mini Cooper S Hot Pepper και F355 Spider.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!