26.8 C
Nicosia
Δευτέρα 30 Σεπτέμβριος 2024 | 19:25

Η ώρα του Final Four στην Ευρωλίγκα και του Ολυμπιακού έφτασε

Η ώρα του Final Four στην Ευρωλίγκα έφτασε, μαζί και το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού με την ιστορία του.

Απόψε στη Stark Arena του Βελιγραδίου, ανοίγει η αυλαία της της ημιτελικής φάσης της κορυφαίας καλαθοσφαιρικής διοργάνωσης της Ευρώπης με δύο αμφίρροπες και όπως αναμένεται συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 19:00 στον πρώτο αγώνα του Final Four, την Αναντολού Εφές και στις 22:00 θα διεξαχθεί ο ισπανικός εμφύλιος ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, καθώς το τελευταία παρουσίας του ήταν το 2017 στην Κωνσταντινούπολη όταν είχε ηττηθεί από την Φενερμπαχτσέ με 80-64.

Στο 11ο Final Four της Ιστορίας της, η ομάδα του Πειραιά θα διεκδικήσει το 4ο τρόπαιο της μετά από αυτά του 1997 στη Ρώμη, του 2012 στην Κωνσταντινούπολη και του 2013 στο Λονδίνο.

Στις δύο τελευταίες φορές που βρέθηκε στην τελική φάση, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό αλλά βρήκε απέναντί του τις «οικοδέσποινες», Ρεάλ Μαδρίτης το 2015 στη Μαδρίτη, Φενερμπαχτσέ το 2017 στην Κωνσταντινούπολη. Και τις δύο φορές ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και έμεινε στη 2η θέση.

Στην κανονική διάρκεια της σεζόν, η ομάδα του Πειραιά είχε μόλις μία εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα και τερμάτισε στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 19 νίκες και 9 ήττες.

Η θέση αυτή έδωσε το πλεονέκτημα έδρας στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και μετά από δραματική σειρά προημιτελικών με τη Μονακό, προκρίθηκαν με 3-2, στο Final Four.

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα της Βαρκελώνης είναι το φαβορί για την πρόκριση αλλά και γενικότερα για τον τίτλο. Οι «μπλαουγκράνα» με προπονητή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο στην πρώτη θέση με 21 νίκες και 7 ήττες. Έχουν κατακτήσει μόνο δύο φορές το τρόπαιο το 2003 και το 2010 ενώ έχουν συμμετάσχει σε 8 τελικούς, σε 16 τελικές φάσεις συμπεριλαμβανομένου του φετινού στο Βελιγράδι. Η Μπαρτσελόνα, στα προημιτελικά επικράτησε με 3-2 στις νίκες της Μπάγερν Μονάχου.

Από την άλλη, η «βασίλισσα» είναι η πολυνίκης του θεσμού, με δέκα τρόπαια σε 18 τελικούς, συμμετέχοντας σε 12 Final Four συμπεριλαμβανομένου του φετινού στη Σερβία. Η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε με 3-0 την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (21/5) στις 20:00, ενώ ο «μικρός τελικός» θα αρχίσει την ίδια ημέρα στις 17:00.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως ακολούθως:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

19:00  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

22:00  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

17:00  «Μικρός» Τελικός

20:00      ΤΕΛΙΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ούλωφ Πάλμε: Η Τεχνητή Νοημοσύνη έλυσε τη δολοφονία του πιο γνωστού ηγέτη της Σουηδίας;

Για 38 χρόνια δεκάδες ήταν αυτοί που προσπάθησαν να ανακαλύψουν ποιος κρυβόταν πίσω από τη δολοφονία του Ούλωφ Πάλμε. Τώρα, μια νέα θεωρία κάνει...

Χασέμ Σαφιεντίν: Ποιος είναι ο διάδοχος του Νασράλα – Το προφίλ του

Τον Χασέμ Σιαφεντίν όρισε νέο ηγέτη της η Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά σενάρια. Ξάδερφος του Νασράλα και με στενούς δεσμούς με την...

Δεν πρόλαβε να αναλάβει και έστειλαν ψευδή μηνύματα από τον Αρχηγό Αστυνομίας

Η Αστυνομία ενημερώνει εκ νέου τους πολίτες ότι συνεχίζεται η απάτη με παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) που αποστέλλονται μαζικά και παρουσιάζουν ψευδώς την...

Η Πρόεδρος της Ελλάδας στην Κύπρο για την επέτειο της ανεξαρτησίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται...

ΕΠΕΙΓΟΝ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για επικείμενη χερσαία εισβολή στον Λίβανο

Το Ισραήλ έχει ήδη ενημερώσει τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει περιορισμένη χερσαία εισβολή στον Λίβανο, η οποία μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Την πληροφορία μεταδίδει η Washington Post,...

Νέα κέρδη στο ΧΑΚ – Στα 4 ευρώ η μετοχή Ελληνικής

Κέρδη καταγράφηκαν κατά την πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας στο ΧΑΚ.Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 192,04 μονάδες, με άνοδο 0,53%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!