27.8 C
Nicosia
Παρασκευή 4 Οκτώβριος 2024 | 15:12

ΕΑΚ: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές για την χρονιά που πέρασε

Η Ενωση Αθλητικογράφων Κύπρουν (ΕΑΚ) ανακοίνωσε σήμερα τους κορυφαίους αθλητές για την χρονιά που πέρασε.

Ανακοίνωση της ΕΑΚ αναφέρει ότι κάθε Πρωτοχρονιά, η ΕΑΚ ανακοινώνει με αλφαβητική σειρά, τις κορυφαίες πεντάδες αθλητών και αθλητριών, όπως και τις κορυφαίες τριάδες ομάδων ανδρών και γυναικών.

Το Αριστείο θα δοθεί στον Κυριάκο Ιωάννου, ο οποίος έχει ολοκληρώσει την αθλητική του καριέρα και πλέον εκπαιδεύει την επόμενη γενιά αθλητών.

Η τελική κατάταξη, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία των μελών της ΕΑΚ, θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023.

Θέμα της 50ής Γιορτής των Αρίστων είναι τα 50χρονα της ΕΑΚ.

Πρόκειται για την σημαντικότερη αθλητική τελετή βράβευσης στην Κύπρο, που διεξήχθη για πρώτη φορά πριν από μισό αιώνα, στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας.

 Στη Γιορτή των Αρίστων δίνει την παρουσία της σύσσωμη η πολιτική και η αθλητική ηγεσία της χώρας μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Νίκος Αναστασιάδης –ως είθισται κάθε χρόνο– θα παραδώσει το Αριστείο, που αποτελεί την σημαντικότερη αθλητική διάκριση στην Κύπρο. Φέτος, όπως ανακοινώθηκε, θα δοθεί στον Κυριάκο Ιωάννου, ο οποίος έχει ολοκληρώσει την σπουδαία αθλητική του καριέρα και πλέον εκπαιδεύει την επόμενη γενιά αθλητών.

Κορυφαία στιγμή στη Γιορτή των Αριστών είναι η ανακοίνωση των κορυφαίων.

Η ΕΑΚ σήμερα ανακοινώνει τους πρώτους πέντε στις κατηγορίες αντρών και γυναικών, καθώς και τους τρεις πρώτους στις δύο ομαδικές κατηγορίες.

Στην κατηγορία των αντρών, από την περσινή πεντάδα, τρεις βρίσκονται και φέτος. Αυτοί είναι οι Μάριος Γεωργίου, Παύλος Κοντίδης και Μίλαν Τραΐκοβιτς, ενώ επέστρεψε ανάμεσα στους πέντε κορυφαίος ο Απόστολος Παρέλλης. Πρώτη παρουσία στην τελική πεντάδα για τον Ηλία Γεωργίου.

Στις γυναίκες, με εξαίρεση την Κάλια Αντωνίου η οποία είναι ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες για τρίτη συνεχόμενη φορά, οι υπόλοιπες είναι πρωτοεμφανιζόμενες στην κατηγορία των κορυφαίων αθλητριών.

Μετά την ψηφοφορία των Αθλητικών συντακτών-μελών της ΕΑΚ, οι πέντε κορυφαίοι αθλητές για το 2022 είναι (με αλφαβητική σειρά):

Γεωργίου Ηλίας (ενόργανη γυμναστική)

Γεωργίου Μάριος (ενόργανη γυμναστική)

Κοντίδης Παύλος (ιστιοπλοΐα)

Παρέλλης Απόστολος (στίβος)

Τραΐκοβιτς Μίλαν (στίβος)

Πέντε κορυφαίες για το 2022, στην κατηγορία των αθλητριών, έχουν ψηφιστεί (με αλφαβητική σειρά):

Αντωνίου Κάλια (κολύμβηση)

Κωνσταντίνου Μανωλίνα (πετοσφαίριση)

Μακρή Μαριλένα (ιστιοπλοΐα)

Σοκόλεβα Άννα (ρυθμική γυμναστική)  και

Φωτοπούλου Ολίβια (στίβος)

Η τριάδα των ομάδων που ξεχώρισε από τις ψήφους των αθλητικών συντακτών είναι (με αλφαβητική σειρά):

ΑΕΚ (ποδόσφαιρο)

Απόλλων (ποδόσφαιρο)

Εθνική Ανδρών (ενόργανη γυμναστική)

Tέλος, στην κατηγορία των γυναικείων ομάδων στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται (με αλφαβητική σειρά):

Αναγέννηση Γερμασόγειας (καλαθοσφαίριση)

Απόλλων Ladies (ποδόσφαιρο)

Εθνική 3×3 (καλαθοσφαίριση)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

ΓΓ του ΑΚΕΛ: Κυβέρνηση και Υπουργεία να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση της ΤΑ

Έκκληση προς την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξέφρασε σήμερα ο...

Ετήσια μείωση 16% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Σεπτέμβριο

Κατά 16% μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Σεπτεμβρίου 2024, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο 2023, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία...

Ετήσια αύξηση 6,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούλιο

Κατά τον μήνα Ιούλιο 2024, ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία έφθασε τις 152,7 μονάδες (βάση 2021=100), σημειώνοντας αύξηση 6,3% σε σύγκριση με τον...

Καρμιώτισσα και Απόλλων ανοίγουν την αυλαία της 6ης αγωνιστικής Cyprus League by Stoiximan

Καρμιώτισσα και Απόλλων ανοίγουν απόψε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Cyprus League by Stoiximan. O αγώνας θα αρχίσει στις 19:00 ενώ της αγωνιστικής ξεχωρίζουν...

ΥΠΑΜ: Ανθρωπιστική και ειρηνευτική η εμπλοκή Κύπρου στη Μ.Ανατολή

Η εμπλοκή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Μέση Ανατολή, περιορίζεται στο ανθρωπιστικό και ειρηνευτικό κομμάτι, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας...

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου ο ισοβίτης και ο 26χρονος συνεργός του

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στην Πάφο, στις 22 Οκτωβρίου παραμέμφθηκαν, ο 42χρονος ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους και ο 26χρονος ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!