«Όπως η μπλε θάλασσα και τα άσπρα κτίρια, οι ελιές Καλαμάτας, η φέτα, οι πολύχρωμες σαλάτες και τα ψητά κρέατα είναι από μόνα τους τέλεια για καρτ ποστάλ. Με αυτό το «παράδοξο» μπλέξιμο του κάλους της Ελλάδας με τις ελληνικές γεύσεις, το CNN κατατάσσει την κουζίνα της χώρας μας, έβδομη στις 10 καλύτερες διεθνώς, με πρώτη στην λίστα την Ιταλία και την πίτσα της.
«Το να τρως στην Ελλάδα είναι ένας τρόπος να «καταναλώνεις» την ιστορία. Μία μπουκιά από ντολμάδες ή μία κουταλιά φακές σούπα είναι μια μικρή γεύση της ζωής στην αρχαία Ελλάδα, όπου δημιουργήθηκαν αυτά τα φαγητά» αναφέρει το δημοσίευμα ενώ αποκαλύπτει το μυστικό του ελληνικού φαγητού, που δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο.
Πάντως, το λαχανόρυζο, πιάτο που δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλές ούτε στην Ελλάδα, χαρακτηρίζεται ως το πιο ανόητο φαγητό της ελληνικής κουζίνας, «Βασικά είναι λάχανο και κρεμμύδι, παραμαγειρεμένα και μετά ανακατεμένα με ρύζι. Σε χορταίνει, αλλά είναι μονοδιάστατο» σύμφωνα με τους συντάκτες.
Τα καλύτερα τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας σύμφωνα με το CNN
Το ελαιόλαδο: Μερικές σταγόνες πάνω στα φαγητά ή μόνο του πάνω στο ψωμί, έχει σχεδόν την ποικιλία του κρασιού στις γεύσεις του.
Την σπανακόπιτα: Γιατί κάνει το σπανάκι εύγεστο, με την φέτα και το φύλλο.
Τον γύρο: Το να τρως αργά τη νύχτα, μετά από ποτό, δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την πίτα με το ψητό κρέας και το τζατζίκι.
Οι 10 καλύτερες κουζίνες, σύμφωνα με το CNN
10: ΗΠΑ (Cheeseburger, Chocolate chip cookies)
9. Μεξικό (Mole, Tacos al pastor, Tamales)
8. Ταϊλάνδη (Tom yam kung, Massaman curry, Som tam)
7: Ελλάδα (Ελαιόλαδο, σπανακόπιτα, γύρος)
6: Ινδία (Dal, Dosa, Chai)
5: Ιαπωνία (Miso soup, Sushi και sashimi, Tempura).
4: Ισπανία (Jamon Iberico, Churros)
3: Γαλλία (Escargot, Macarons, Μπαγκέτα)
2: Κίνα (Γλυκόξινο χοιρινό, Dim sum, πάπια Πεκίνου, Xiaolongbao).
1: Ιταλία (Πίτσα, ιταλικό σαλάμι, καφές).