Τα τελευταία χρόνια συναντάμε συνεχώς νέες προσπάθειες ελληνικής ζυθοποιίας, με μικρούς και μεγαλύτερους παραγωγούς να παρουσιάζουν τις μπίρες τους στο ελληνικό κοινό και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, προσελκύουν το ενδιαφέρον και αγορών του εξωτερικού, με τις διακρίσεις να βγαίνουν και εκτός συνόρων. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη Voreia, με 6 νέες διακρίσεις για τις craft μπύρες της Siris Craft Brewery.
Η αρχή για το 2023 έγινε με τα 2 Χρυσά Βραβεία στον Διεθνή Διαγωνισμό Concours International de Lyon. Με μια ακόμα διάκριση να ακολουθεί, η VOREIA Imperial Porter, βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό Frankfurt International Beer Trophy. Ο διαγωνισμός Frankfurt International Beer Trophy αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς μπύρας, όπου γνωστοί σομελιέ και διεθνείς κριτές γεύονται και αποφασίζουν μέσα από διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας. Αυτή τη χρονιά o διαγωνισμός προσέλκυσε περισσότερες από 700 μπίρες απ’ όλο τον κόσμο, με την VOREIA Imperial Porter να ξεχωρίζει με τη μοναδική όψη, άρωμα, υφή και γεύση της. Οι νότες από κανέλα Κεϋλάνης, βανίλια Μαδαγασκάρης, κάρδαμο, καρπούς τόνγκα, παλαιωμένο ρούμι 7 ετών και φρεσκοψημένο καφέ, ταξίδεψαν στην Γερμανία και εξασφάλισαν στην VOREIA ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Porter.
Και σε τοπικό επίπεδο, όμως, οι βραβεύσεις συνεχίζονται. Στο πλαίσιο των Greek Beer Awards, η VOREIA απέσπασε 5 ξεχωριστές διακρίσεις, σε διαφορετικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, Gold Medal στην κατηγορία Barrel Aged για την πολυβραβευμένη VOREIA Stout Barrel Aged, η οποία είχε βραβευτεί και σαν World’s Best Beer στον διαγωνισμό της Lyon. Επίσης, Silver Medal στην κατηγορία Stout για την VOREIA Stout, Bronze Medal στην κατηγορία Pale Ale για την ολοκαίνουρια VOREIA Session Pale Ale της οποίας αναμένεται το λανσάρισμα, Bronze Medal στην κατηγορία Wheat Beer για την Voreia Wit και Bronze Medal στην κατηγορία Pale Lager για την VOREIA Lager.
Η διοργάνωση Greek Beer Awards αναδεικνύει ζυθοποιίες, μικροζυθοποιίες και εταιρείες μπύρας μέσω τυφλής γευσιγνωσίας των προϊόντων τους από επώνυμους ειδικούς του εξωτερικού. Στα φετινά βραβεία συμμετείχαν 80 ετικέτες από Ελλάδα και άλλες 7 χώρες.