Customise Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorised as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyse the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customised advertisements based on the pages you visited previously and to analyse the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

15.8 C
Nicosia
Σάββατο 3 Μαΐου 2025 | 22:51

Η πανδημία αυξάνει την παχυσαρκία

Το 40% των Γερμανών είδαν το βάρος τους να αυξάνει  κατά τη διάρκεια της πανδημίας,περίπου κατά πέντε έως έξι κιλά. Ιδιαίτερα πλήττονται οι ηλικίες 30 έως 40 ετών και οι κοινωνικά μειονεκτούσες οικογένειες.

Η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Κέντρου Διατροφής, που ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας, Μαργκαρέτα Μπίνιγκ-Φέσελ δήλωσε στη «Rheinische Post» οτι «λόγω του κορωνοϊού, οι Γερμανοί έχουν γίνει πιο παχύσαρκοι».

Οι κοινωνικά μειονεκτούσες οικογένειες πλήττονται ιδιαίτερα, τονίζει η δρ Μπίνιγκ-Φέσελ. Για παράδειγμα, το 23% των παιδιών από νοικοκυριά με εκπαιδευτικά μειονεκτήματα, κέρδισαν βάρος.

Αύξηση του βάρους μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στους ενήλικες: «Το 40% πήρε κατά μέσο όρο πέντε έως έξι κιλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πέντε κιλά είναι πολλά.», τονίζει η Γερμανίδα ειδικός.Αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τις ηλικίες 30 έως 40 ετών, «και κυρίως εκείνους που ήταν ήδη υπέρβαροι πριν».

Η ειδικός αναφέρθηκε στα αντίστοιχα αποτελέσματα μελέτης του Κέντρου Διατροφικής Ιατρικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Τα ζυμαρικά και οι πατάτες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σημειώνει η Μπίνιγκ-Φέσελ: «Υπάρχουν διατροφολόγοι που μιλούν για υπερφόρτωση υδατανθράκων».

Το ενδιαφέρον για τη μαγειρική αυξήθηκε επίσης

Η πανδημία έφερε επίσης τους ανθρώπους πίσω στην κουζίνα: «Σύμφωνα με όλες τις μελέτες, το ενδιαφέρον να μαγειρεύουμε  μόνοι μαα έχει αυξηθεί», δήλωσε η επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Κέντρου Διατροφής.

Οι άνθρωποι μένουν περισσότερο στο σπίτι και έχουν περισσότερο χρόνο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ειδικό,αυτό οδήγησε σε μια «ενίσχυση των παραδοσιακών προτύπων» «καθώς οι γυναίκες μαγείρευαν ξανά περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!