Η μελέτη προστασίας και βελτίωσης της παραλιακής περιοχής Πανταχού και Γλυκύ Νερό, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου, στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας.
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας, παρουσιάστηκε από τους μελετητές της Εταιρείας «Marnet» Ανώνυμη Tεχνική Εταιρεία και από το Τμήμα Δημοσίων Εργων (κλάδος Θαλάσσιων ΄Εργων), η δεύτερη δημόσια παρουσίαση της μελέτης προστασίας και βελτίωσης της παραλιακής περιοχής Πανταχού και Γλυκύ Νερό. Η μελέτη αφορά το αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Νάπας, μήκους 1.6 χιλιομέτρων, με στόχο να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα της προστασίας από τη διάβρωση της συγκεκριμένης παραλίας».
Η αρχική μελέτη «παρουσιάστηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020, στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» όπου κατατέθηκαν διάφορες εισηγήσεις, απόψεις και προβληματισμοί. Επίσης έγινε επικαιροποίηση της μελέτης η οποία παρουσιάστηκε χθες με τα νέα σενάρια, από τα οποία έχει επιλεγεί ένα ελαφρώς διαφοροποιημένο που στοχεύει στην προστασία και αποκατάσταση της διάβρωσης της παραλίας Πανταχού».
Προστίθεται ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με την εταιρεία «Marnet» και το Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων (κλάδος Θαλάσσιων Εργων) κατάφεραν εν μέσω πανδημίας, να επικαιροποιήσουν το συγκεκριμένο θέμα και να ετοιμαστεί η μελέτη αμέσως μετά την τελευταία παρουσίαση της τον Σεπτέμβρη του 2020».
Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης αποφασίστηκε και επιβεβαιώθηκε το επικαιροποιημένο μοντέλο που θα υλοποιηθεί από την προστασία της διάβρωσης αφού και εφόσον αδειοδοτηθεί από τα αρμόδια τμήματα».
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας Πανταχού για το οποίο ο Δήμος αποδέχθηκε σωρεία παραπόνων από τους τουρίστες. Η συγκεκριμένη παραλία είναι η σημαντικότερη παραλία του Δήμου και κατ’ επέκταση της Κύπρου, η μεγαλύτερη σε έκταση που φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες καθημερινά, ωστόσο η εικόνα που παρουσιάζει αποτελεί αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία της χώρας».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαννέττου «στόχος και σκοπός είναι η πλήρης αποκατάσταση της παραλίας Πανταχού και Γλυκύ Νερό, αφού η εθνική οικονομία και η εθνική τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, στηρίζεται στην ποιότητα και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουμε ως τουριστικός προορισμός. Ελπίζουμε ότι οι εργασίες αποκατάστασης θα αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν» είπε και πρόσθεσε πως «θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για αδειοδότηση του έργου ώστε να προκηρυχθούν οι προσφορές, αφού έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του κράτους για το 2022».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ