17.9 C
Nicosia
Σάββατο 20 Απρίλιος 2024 | 0:54

Πρώτη «Χωρίς Πλαστικά» παραλία η «Άμμος του Καμπούρη» στην Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα η παραλία «Αμμος του Καμπούρη» έγινε η πρώτη «Παραλία Χωρίς Πλαστικά» στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με το έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free”.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η υλοποίηση της παραλίας είναι χορηγία του Beyond Plastic Med (BeMed), όπου υποστηρίζει δράσεις ενάντια της πλαστικής ρύπανσης στην Μεσόγειο».

Προστίθεται ότι η ιδέα της «Παραλίας Χωρίς Πλαστικά» που είναι πρωτοβουλία του έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free”, ενθαρρύνει και διευκολύνει τους επισκέπτες της παραλίας να αποφεύγουν τη χρήση του πλαστικού μιας χρήσης, ώστε να μειωθεί η πλαστική ρύπανση, κυρίως στις θάλασσες.

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου εξέφρασε «περηφάνια για το γεγονός ότι ο Δήμος θα συμμετάσχει στο Πρόγραμμα BeMed, που στοχεύει στην μείωση της πλαστικής ρύπανσης».

«Γνωρίζουμε ότι η θάλασσα της Μεσογείου, είναι γεμάτη πλαστικά και είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουμε άμεσα» είπε και σημείωσε ότι «προστατεύοντας αυτό τον φυσικό θησαυρό διασφαλίζουμε το τουριστικό μας προϊόν για τις μελλοντικές γενναίες ντόπιων και ξένων επισκεπτών».

Η Παναγιώτα Κουτσόφτα, επιστημονική συνεργάτιδα του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free» είπε πως «ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου 5 γραμμάρια πλαστικό κάθε βδομάδα, δηλαδή το μέγεθος μιας πλαστικής κάρτας. Η μείωση της πλαστικής ρύπανσης πλέον, αφορά τον καθένα από εμάς και όλοι έχουμε ενεργό ρόλο να διαδραματίσουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Πρόσθεσε ότι «το να έχει ο επισκέπτης της παραλίας μαζί του ένα επαναχρησιμοποιήσιμο παγούρι, είναι μια πολύ απλή καθημερινή κίνηση. Αυτό όμως μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην μείωση της πλαστικής ρύπανσης και κατ’ επέκταση στο πλαστικό που καταλήγει στο φυσικό περιβάλλον και το στομάχι των καταναλωτών, μέσω των ψαριών που τρώνε».

Σημειώνεται ότι στις παραλίες της Αγίας Νάπας έχουν τοποθετηθεί ψύκτες νερού και με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο Δήμος στοχεύει στο να έχουν οι επισκέπτες  πρόσβαση σε δωρεάν, παγωμένο και φιλτραρισμένο νερό. Μια πολύ απλή κίνηση που μπορεί να μειώσει την χρήση εκατοντάδων πλαστικών μπουκαλιών νερού κάθε μέρα.

Άλλη δράση είναι η δημιουργία σημείων καπνιστών για συλλογή των αποτσίγαρων, τα οποία είναι τα κυριότερο απόρριμμα που συλλέγεται από τις παραλίες σε παγκόσμιο επίπεδο, περιέχει πλαστικό και είναι τοξικό για το περιβάλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!