4.7 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 | 4:24

Αρχίζουν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για επιχορήγηση ηλεκτρικού ποδηλάτου

Tην έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων – Κατηγορία Χορηγίας Η14 (υποβοηθούμενης ποδηλάτησης) ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος Οδικών Μεταφορών από τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, στις 10 το πρωί. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για την α’ φάση του Σχεδίου ανέρχεται στις €240,000.

Το Σχέδιο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέγιστο ποσό χορηγίας είναι τα €1,000 και η μέγιστη τιμή αγοράς του ηλεκτρικού ποδηλάτου, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις €6,000. Υπογραμμίζεται ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα που πωλούνται σε τιμή μεγαλύτερη των €6,000, δεν θα τυγχάνουν επιχορήγησης. Οι αιτήσεις που θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητα υποβολής (first-come, first-served).

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι μόνο φυσικά πρόσωπα. Περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.ev.gov.cy στον Οδηγό του Σχεδίου (Κατηγορία Η14). Διευκρινίζεται ότι η ενσωματωμένη μπαταρία στον σκελετό του ποδηλάτου, που αναφέρεται στην παράγραφο 3.10(γ)(ii) του Οδηγού του Σχεδίου, μπορεί να είναι τύπου “Built in” ή “Fit in”.

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων παρατίθενται πιο κάτω (α) η οθόνη με τα πεδία που θα κληθούν να συμπληρώσουν, και (β) το περιεχόμενο των πτυσσόμενων μενού για την Κατηγορία Ταυτοποίησης Αιτητή.

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη Κατηγορία αφορά μόνο την επιχορήγηση για αγορά καινούργιου ηλεκτρικού ποδηλάτου, ως Επιλογή Χορηγίας θα είναι προκαθορισμένη μόνο η «Η14 – Καινούργιο ηλεκτρικό ποδήλατο (υποβοηθούμενης ποδηλάτησης)».

(α) Οθόνη

4113125822774776 image

(β) Κατηγορία Ταυτοποίησης Αιτητή

4113126007892930 image

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης, οι οποίοι είναι καταχωρημένοι με έγγραφο, που δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω (π.χ. διαβατήριο, ταυτότητα άλλου κράτους), πρέπει να αποταθούν στο πλησιέστερο Επαρχιακό Γραφείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών για καταχώρηση τους εκ νέου, προσκομίζοντας το διαβατήριο ή την ταυτότητα άλλου κράτους, την ταυτότητα αλλοδαπού, την άδεια οδηγού και τους τίτλους εγγραφής των οχημάτων τους.

Το Σχέδιο εντάσσεται στο Γενικό Πλαίσιο Πολιτικής για την Προώθηση της Χρήσης Ηλεκτρονικών Οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών και στην ευρύτερη στρατηγική για προώθηση εναλλακτικών τρόπων διακίνησης, πέραν της διακίνησης με αυτοκίνητο. Η προσπάθεια στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των μεταφορών και των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και των αέριων ρύπων.

Τα αποτελέσματα της α’ φάσης του Σχεδίου θα τύχουν αξιολόγησης και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα εξετάσει την ένταξη σε αντίστοιχα Σχέδια που θα προωθηθούν μελλοντικά, περισσότερων κατηγοριών ποδηλάτων υποβοηθούμενης ποδηλάτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Αττική στο έλεος της “Ελπίδας” – Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι ελάχιστοι οδηγοί στο Σύνταγμα και τις...

Ελλάδα: Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα. Το...

Τατάρ: Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τη στήριξη στην πολιτική για «λύση δύο κρατών»

Το αποτέλεσμα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα στέλνει στον κόσμο το μήνυμα ότι η πολιτική για «λύση δύο κρατών» έγινε αποδεκτή από τον...

Αντισυνταγματικός ο Νόμος περί Δημόσιας Υπηρεσίας λέει το Ανώτατο

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου ομόφωνα γνωμοδότησε σήμερα, κατόπιν Αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι ο Νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων,...

CYTA: Προβλέπει κέρδη 75 εκατ. ευρώ για το 2021 – Τα τελευταία 20 χρόνια έδωσε στο κράτος 1.1 δισ. ευρώ

Την τελευταία 20ετία η Cyta έχει καταβάλει στο κυπριακό κράτος 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 851,7 εκατομμύρια ευρώ αφορούν μέρισμα και τα...

Ο Κασουλίδης σε σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ με ΥΠΕΞ ΗΠΑ

Σε ανταλλαγή απόψεων με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τις απειλές της Ρωσίας κατά της ασφάλειας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!