7 C
Nicosia
Παρασκευή 1 Μάρτιος 2024 | 3:47

Το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ για το Α΄ εξάμηνο του 2024 προκήρυξε το Υφυπουργείο Πολιτισμού

Το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ για το Α΄ εξάμηνο του 2024, το οποίο στοχεύει στην προώθηση και ανάπτυξη της θεατρικής τέχνης στην Κύπρο, μέσω της επιχορήγησης θεατρικών παραγωγών που απευθύνονται στο σύνολο της κοινωνίας, προκήρυξε το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Σχέδιο αποσκοπεί στην οικονομική υποστήριξη για παραγωγή θεατρικών έργων που, μεταξύ άλλων, προάγουν, καλλιεργούν και διαδίδουν τη θεατρική τέχνη, συμβάλλουν στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητηρίου στο κοινό και ενθαρρύνουν τις συνέργειες και την έρευνα στην παραγωγή θεατρικών έργων.

“Στόχος είναι η επιλογή ρεπερτορίων που πρωτοτυπούν, ανανεώνουν και εμπλουτίζουν με νέες προτάσεις ερμηνείας και εκφραστικών μέσων τις θεατρικές παραγωγές”, προστίθεται.

Δικαιούχοι για το Σχέδιο είναι τόσο επαγγελματικές όσο και νεοσύστατες θεατρικές ομάδες που έχουν έδρα την Κύπρο, ως αυτές ορίζονται στις πρόνοιες του Σχεδίου.

Η χρηματοδότηση έκαστης παραγωγής καθορίζεται με βάση τη σειρά της κατάταξης που θα λάβει η πρόταση και θα επιχορηγείται έως και 80% του συνολικού προϋπολογισμού της, μέχρι και €40.000.

Αναφέρεται ότι το Σχέδιο προνοεί και πρόσθετες επιδοτήσεις, όπως €1.200 για κυπριακά έργα ή για περιοδείες εκτός έδρας, με ποσό έως €6.000, στη βάση του προϋπολογισμού που θα υποβάλλεται.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις του Σχεδίου ΘΥΜΕΛΗ 2024 και τα έντυπα υποβολής αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Πολιτισμού στον σύνδεσμο www.culture.gov.cy/sxedia.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 3 Νοεμβρίου 2023, ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Η γενική κατάταξη των προτάσεων και οι συνολικές τους βαθμολογίες θα δημοσιοποιηθούν για σκοπούς διαφάνειας.

Διευκρινίζεται ότι στο παρόν Σχέδιο, η περίοδος εφαρμογής έχει αναθεωρηθεί σε έξι μήνες, αντί για 12 μήνες που ίσχυε προηγουμένως. Συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι θα δύνανται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους δυο φορές τον χρόνο για θεατρικές παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν κατά το Α΄ και το Β΄ εξάμηνο του 2024. Για το Α’ εξάμηνο περίοδος εφαρμογής ορίζεται η 01/01/2024 έως 30/06/2024, ενώ για το Β΄ εξάμηνο, η περίοδο εφαρμογής θα είναι 01/07/2023- 31/12/2023 (η προκήρυξη θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω).

Αναφέρεται, τέλος, ότι το Σχέδιο ΘΥΜΕΛΗ 2024 αναδιαμορφώθηκε κατόπιν ανοικτής γραπτής διαβούλευσης, και στη συνέχεια διά ζώσης διαβούλευσης με τη θεατρική κοινότητα, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κεντρική: Αναθεώρηση προς τα κάτω του ρυθμού ανάπτυξης – Τι λέει για ανεργία και πληθωρισμό

Τις νέες της προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας της χώρας, δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα, με μικρή προς τα κάτω αναθεώρηση για το ρυθμό...

Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ και ο γενικός δείκτης στις 143,25 μονάδες

Κέρδη κατέγραψε το ΧΑΚ κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης, μετά τις χθεσινές απώλειες. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 143,25 μονάδες και στο...

Στα €87 εκατ. τα κέρδη της Demetra Holdings

Αύξηση των κερδών της ανακοίνωσε για το 2023 η Demetra Holdings λόγω της συμπερίληψης στα αποτελέσματα του μεριδίου κέρδους που αναλογεί στο Συγκρότημα από...

Συνάντηση Στιούαρτ με αξιωματούχο ελληνικού ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ρούσο Κούνδουρο, είχε την Πέμπτη ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην...

Παράταση έξι μηνών για Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας

Παράταση έξι μηνών για την πλήρη υλοποίηση των επενδυτικών προτάσεων των αιτητών που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο της Πρώτης Προκήρυξης του Σχεδίου Χορηγιών για...

Ενοχλημένος ο Υπουργός Άμυνας για υπονοούμενα περί διαφθοράς – Όσα έγιναν για τα πυρομαχικά ήταν νομότυπα

Ενοχλημένος από το γεγονός ότι αφήνονται υπονοούμενα και αιχμές για διαφθορά δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!