20.8 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Απρίλιος 2024 | 22:24

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργης Μασσαβέτας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργης Μασσαβέτας. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο γιος του, Αλέξανδρος. Σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω γιατί δεν απαντώ στις κλήσεις και τα μηνύματά σας, αλλά και γιατί η τελευταία δημοσίευσή μου ήταν στις 16 του μηνός».
Έτσι θα έλεγε ο Γιώργης, αν ήταν εδώ και έγραφε ο ίδιος την ανάρτηση αυτή.
Όπως προφήτεψε στις 11/10, δυστυχώς, δεν είναι πια μαζί μας.
«Όποιον αγαπάς να του το δείχνεις όσο ζει, μετά θάνατον.. να τα βράσω» είχε πει κάποτε.
Όσοι ήταν στην ζωή του, τον αγάπησαν και τον στήριξαν, όσοι τον τίμησαν με την αληθινή τους φιλία, είχαν την τύχη να πάρουν μια θέση στην καρδιά του.
Σε αυτή την τεράστια καρδιά, χώρεσε γυναίκα, παιδιά, εγγόνια, πιστούς φίλους και συνεργάτες.
Πάντα κορόιδευε τις μεγάλες κουβέντες, απεχθανόταν τα λογύδρια και τους πομπώδεις επικηδείους. Σιχαινόταν το «γλύψιμο» και τις κολακείες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα μόρφαζε αηδιασμένος.
Τιμώντας όλα όσα πίστευε, θα τον αποχαιρετήσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Είναι αδύνατον να απαντήσουμε στα μηνύματα και τις κλήσεις σας, σας ευχαριστούμε όμως πολύ για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Ξέρουμε πως είστε δίπλα μας.
Η σελίδα του στο Facebook, θα παραμείνει ανοιχτή για τις επόμενες 40 ημέρες για όσους θελήσουν να τον αποχαιρετήσουν μέσα από εδώ.
Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να τιμήσετε την μνήμη του, στηρίξτε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που τόσο εκτιμούσε.
Η σύντροφός του Ιφιγένεια
Τα παιδιά του Αννέτα και Αλέξανδρος
Τα εγγόνια του Άγγελος και Φίλιππος».

Το βιογραφικό του

O Γιώργης Μασσαβέτας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944. Ξεκίνησε να γράφει σε τοπικές εφημερίδες το 1958, ενώ έγινε πολιτικός συντάκτης, αρθογράφος και αρχισυντάκτης στην Ελευθεροτυπία και άλλες εφημερίδες. Ξεχώρισε κυρίως για τα χρονογραφήματά του, τα οποία κυκλοφόρησαν σε πέντε βιβλία: «Στη μάχη για την Αλλαγή» (πρόλογος Ανδρέα Παπανδρέου), «Καλημέρα κύριε Πρόεδρε», «Καληνύχτα κύριε Πρόεδρε», «Καλημέρα Πολίτη» και «Η κληρονομιά του Ανδρέα». Το 1996 εξέδωσε επίσης ένα πολιτικό χρονικό με τον τίτλο «Ανατρέψατε Μητσοτάκη».

Έχει τιμηθεί για τη στήλη «Καλημέρα κ. Πρόεδρε» με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, με τη δημόσια μάλιστα παραίνεση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «όχι μόνο να τον διαβάζετε, αλλά να τον μελετάτε».

Το 1975 εξέδωσε και την ποιητική συλλογή «Φιλήσυχοι Πολίτες» και δέκα χρόνια αργότερα με την «Κατάθεση Ψυχής». Έχει εκδώσει επίσης ένα παιδικό βιβλίο με τον τίτλο «Των Οσπρίων n Γιορτή», καθώς και τη συλλογή διηγημάτων «Γυναικείες Ιστορίες», για την οποία ο Μίμης Ανδρουλάκης τον χαρακτήρισε «Κάρολο Ντίκενς τής Ελλάδας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζημιές την Παρασκευή στο ΧΑΚ που εβδομαδιαία έχασε 0.94%

Ζημιές κατέγραψε στη σημερινή τελευταία χρηματιστηριακή συνάντηση της εβδομάδας, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καταγράφοντας και σε εβδομαδιαία βάση απώλειες σε ποσοστό 0,94% ή 1,37...

Άνοιξε τις πύλες της η Travel Expo Cyprus με 45 εκθέτες- Αισιόδοξα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι παρά τις γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή οι επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις φέτος θα ανέλθουν στα αντίστοιχα επίπεδα με την περσινή...

Η απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων το1961

Αποτυχημένη εισβολή, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 1961 στον Κόλπο των Χοίρων (Bahia de los Cochinos), στις νοτιοδυτικές ακτές της Κούβας, από περίπου 1.500 εξόριστους κουβανούς...

Σουηδία: Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες – Η αστυνομία πυροβόλησε έναν άνδρα για το περιστατικό

Επίθεση δέχτηκαν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας, με την αστυνομία να ανοίγει πυρ σε βάρος ενός άνδρα που σχετίζεται με το περιστατικό. Στο...

Νάπολη: Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι – 30 ελαφρά τραυματίες, σε σοβαρότερη κατάσταση μία γυναίκα

Σε προβλήτα στο λιμάνι της Νάπολης, στην Ιταλία, προσέκρουσε φέρι μποτ προερχόμενο από νησί του Κάπρι, σήμερα, Παρασκευή, το μεσημέρι. Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, περίπου 30...

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Το μήνυμα της Ρωσίας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά όχι με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς δεν θα οδηγούσαν πουθενά, δήλωσε ο Ρώσος...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!