20.8 C
Nicosia
Κυριακή 25 Φεβρουάριος 2024 | 15:13

Μέχρι 8 Ιανουαρίου 2024 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ»

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024 μπορούν οι φορείς και οι ομάδες φυσικών προσώπων να υποβάλουν αιτήσεις για το Πρόγραμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ» (2021‐2025).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ» (2021‐2025), έχουν προκηρυχθεί τα 7 τομεακά Σχέδια Επιχορηγήσεων (χρηματοδοτήσεις πολιτιστικών δραστηριοτήτων φορέων και ομάδων φυσικών προσώπων) για τη Λογοτεχνία, τα Εικαστικά, τη Μουσική, τον Χορό, το Θέατρο, τον Παραδοσιακό Πολιτισμό και τον Κινηματογράφο, καθώς επίσης και το ειδικά διαμορφωμένο διατομεακό Σχέδιο για τους πολιτιστικούς δημιουργούς, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2024.

Στόχος του Υφυπουργείου, μέσω αυτού του Προγράμματος, είναι η προσφορά ευκαιριών και προοπτικών για την υλοποίηση δημιουργικών και αξιόλογων δραστηριοτήτων, οι οποίες προάγουν και ενισχύουν τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Σημειώνεται ότι τα Σχέδια του Προγράμματος για το 2024 είναι μερικώς διαφοροποιημένα σε σχέση με τα αντίστοιχα Σχέδια που εφαρμόστηκαν κατά το 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους σκοπούς του Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΙ» (2021-2025), καθώς επίσης και τους όρους, κριτήρια, προϋποθέσεις και διαδικασίες που ισχύουν σε σχέση με τα επιμέρους Σχέδια που θα εφαρμοστούν το 2024, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Τμήματος http://www.culture.gov.cy/sxedia, όπου έχουν αναρτηθεί όλα τα έγγραφα (περιλαμβανομένων των Εντύπων Υποβολής Αίτησης) που αφορούν στο Πρόγραμμα.

Σε σχέση με τα Έντυπα Υποβολής Αίτησης, τους Πίνακες Οικονομικού Απολογισμού και τις Εκθέσεις Αξιολόγησης, διευκρινίζεται ότι οι αιτητές μπορούν να τα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά. Εναλλακτικά, μπορούν να τα συμπληρώνουν και ιδιοχείρως, αφού προηγουμένως τα εκτυπώσουν.

Υπογραμμίζεται ότι, ανεξαρτήτως του τρόπου συμπλήρωσής τους, όλα τα πιο πάνω έντυπα (αιτήσεις, πίνακες, εκθέσεις) πρέπει να υποβάλλονται στο Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού μόνο ηλεκτρονικά (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση [email protected]).

Για τυχόν ερωτήσεις και απορίες σε σχέση με την υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται γραπτώς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) προς τον/την υπεύθυνο/η Λειτουργό για το κάθε ξεχωριστό Σχέδιο. Πληροφορίες αναφορικά με τα ονόματα και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπεύθυνων Λειτουργών υπάρχουν στα Σχέδια.

Τονίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από φορείς και ομάδες φυσικών προσώπων είναι η Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024. Για τις ημερομηνίες υποβολής αίτησης από τους πολιτιστικούς δημιουργούς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από το επιμέρους ειδικό διατομεακό Σχέδιο «Στήριξη Δραστηριοτήτων Πολιτιστικών Δημιουργών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μετά τα μέτρα στήριξης έμφαση στην ανάπτυξη

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι προς την ορθή κατεύθυνση.  Έστω, κι’ αν ο χρόνος παράτασης τους είναι λίγος, έστω κι’ αν...

Απαραίτητη μια νέα πολεοδομική αμνηστία

Η πρόσθεση του Υπουργού Εσωτερικών να προωθήσει μια νέα πολεοδομική αμνηστία κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Σ΄ αυτό συνηγορούν πολλοί λόγοι σήμερα, για να ξεκαθαρίσει...

ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη ανθυποψήφια του Κασσελάκη – Πρόταση για εκλογές στις 10 Μαρτίου

Με εντάσεις, αιχμές και ευθείες βολές, αλλά και με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να έχουν φουντώσει, είναι σε εξέλιξη η τρίτη ημέρα εργασιών του Συνερίου...

Βασιλιάς Κάρολος: Ετοιμάζει τον Ουϊλιαμ για την διαδοχή – Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του

Τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ξεκίνησε να προετοιμάζει για διάδοχό του ο βασιλιάς Κάρολος, καθώς -σύμφωνα με τον βασιλικό εμπειρογνώμονα και συγγραφέα Τομ...

Πόλεμος στην Ουκρανία: 2 χρόνια αιματοχυσίας – Ο βαρύς φόρος αίματος και οι απώλειες των εμπόλεμων

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα δύο χρόνια εχθροπραξιών και αιματοχυσίας που ακολούθησαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο ακριβής...

ΥΡΙΖΑ: Θρίλερ διαβουλεύσεων – Τα νέα δεδομένα στην εσωκομματική αρένα

Οργιώδεις είναι και σήμερα οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, με το τοπίο να παραμένει ρευστό τόσο ως προς το ποιος θα αντιπαρατεθεί στη νέα εσωκομματική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!