26.7 C
Nicosia
Σάββατο 13 Απρίλιος 2024 | 16:16

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο Μαίρης Χρονοπούλου – Ο δικηγόρος της ζητά περαιτέρω διερεύνηση

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος της μεγάλης ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου μετά την εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της.

Την προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι ο θάνατος της ηθοποιού ήταν ατύχημα, όπως αποδόθηκε, καθώς η ηθοποιός είχε τραύμα στο κεφάλι έπειτα από πτώση της στο σπίτι της.

Τις διαδικασίες άρχισε ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου, Δημήτρης Χατζημιχάλης, ο οποίος θεωρεί πως η υπόθεση έπρεπε να ερευνηθεί πιο διεξοδικά. Σε δηλώσεις του έχει εκφράσει τον προβληματισμό για πώς προκλήθηκε το αιμάτωμα στο κεφάλι της.

Ειδικότερα, ζητά να ερευνηθεί αν τραυματίστηκε από αμβλύ όργανο, δεδομένου ότι είχε πέσει στο χαλί και δεν ήταν δυνατό να προκληθεί το αιμάτωμα από αυτό. Ο κ. Χατζημιχάλης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι από το σπίτι της ηθοποιού έλειπαν κοσμήματα, χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Ο τρόπος πτώσης και θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου προβληματίζει και άλλους δικούς της ανθρώπους. «Θα έπρεπε να ερευνηθεί πώς έγινε, γιατί έμενε μόνη της εκείνη την ημέρα. Ηταν, δεν ήταν; Πώς έπεσε στο σκαλοπάτι; Γιατί ήταν ισόγειο εκεί όπου καθόταν η Μαίρη. Δεν πήγαινε στον πάνω όροφο» δήλωσε ο καλός φίλος της ηθοποιού Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο ίδιος αναρωτιέται για την αξία του διώροφου σπιτιού όπου διέμενε, η οποία αποτιμήθηκε μόλις στα 4.500 ευρώ.

«Δεν μπορεί ένα σπίτι διώροφο να έχει 4.000 αξία. Επιπλα μέσα και οικοσκευές. Κάτι εικόνες, κάτι πίνακες είχε. Είναι κειμήλια» παρατήρησε ο γνωστός επιχειρηματίας. Υπενθυμίζεται πως η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από τη ζωή στις 6 Οκτωβρίου του 2023, ύστερα από πτώση που είχε στο σαλόνι του σπιτιού της. Την ημέρα του ατυχήματος η οικιακή βοηθός, από τη Γεωργία, είχε φύγει το πρωί από το σπίτι.

Το μεσημέρι η ηθοποιός είχε επικοινωνήσει με φίλο της και ήταν καλά στην υγεία της. Λίγες ώρες αργότερα δεν απαντούσε στο τηλέφωνο. Οταν ανησύχησε η οικιακή βοηθός, που είχε κλειδιά του σπιτιού, πήγε να δει τι συμβαίνει και τη βρήκε πεσμένη και τραυματισμένη στο σαλόνι. Αμέσως τηλεφώνησε σε γείτονα της ηθοποιού, εκείνος πήγε στο σπίτι και εκλήθη ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Με σπασμένο κεφάλι

«Την ημέρα που έπεσε ήταν Κυριακή βράδυ κι έλειπε η κοπέλα που τη βοηθούσε και όταν ήρθαν με φώναξαν. Και πήγα και είδα και φωνάξαμε το 166. Είχε πέσει κάτω και είχε σπάσει το κεφάλι της. Αλλες φορές έπεφτε μπρούμυτα, αλλά αυτή τη φορά έπεσε πλαγίως και χτύπησε το κεφάλι.

Εμεινε κάνα δυο ώρες έτσι. Τα ρούχα της ήταν γεμάτα αίμα» δήλωσε ο γείτονας, που ειδοποιήθηκε από την οικιακή βοηθό. Μάλιστα, δεν εκλήθη το ΕΚΑΒ, αλλά ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου καλεί τον εισαγγελικό λειτουργό που θα αναλάβει την έρευνα να εξετάσει γιατί ειδοποιήθηκε καθυστερημένα το ασθενοφόρο που έφτασε στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου.

Στα αξιοπερίεργα της υπόθεσης είναι πως το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε για τον θάνατο της μεγάλης πρωταγωνίστριας του κινηματογράφου στις 10 Οκτωβρίου, δηλαδή εννιά ημέρες μετά το ατύχημα στο σπίτι της. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ένας πολίτης μεταφέρεται στο νοσοκομείο με τραύμα στο κεφάλι, όπως στην περίπτωση της Μαίρης Χρονοπούλου, τότε πρέπει να ενημερωθεί η Αστυνομία, είτε από το ΕΚΑΒ είτε από το νοσοκομείο. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν έγινε για άγνωστο λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει αυτοψία στο σπίτι της ηθοποιού, στην Παιανία, με καθυστέρηση πολλών ημερών. Στους αστυνομικούς είχαν καταθέσει η Γεωργιανή βοηθός που τη βρήκε σοβαρά τραυματισμένη και ένας ηθοποιός που βοηθούσε τη σταρ σε διάφορες εργασίες και έλαβε ένα ποσό από τη διαθήκη.

Η διάρρηξη στο σπίτι της και η επίμαχη διαθήκη

Το μυστήριο για τις συνθήκες θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου επιτείνουν τα ερωτήματα που έχουν ανακύψει ως προς τη διαθήκη αλλά και τη διάρρηξη που έγινε στο σπίτι της, στην Παιανία, λίγες ημέρες μετά τον θάνατό της. Στις 24 Οκτωβρίου ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για διάρρηξη στο σπίτι της, το οποίο είχε παραχωρήσει με τη μορφή δωρεάς στο Χαμόγελο του Παιδιού, με το οποίο είχε αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη σχέση τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, οι πόρτες είχαν παραβιαστεί και οι δράστες είχαν ξηλώσει τον συναγερμό. Στους χώρους υπήρχαν σημάδια έρευνας και αναστάτωσης.

Σύμφωνα με τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, που δημοσιεύτηκε στο Ειρηνοδικείο, άφησε την κινητή και ακίνητη περιουσία της σε δύο κληρονόμους, στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην πρώην οικιακή βοηθός της Λαμάρα, που δεν διαμένει πια στην Ελλάδα, αλλά ήταν το άτομο που τη βοήθησε και τη στήριξε στα δύσκολα προβλήματα που αντιμετώπισε με την υγεία της.

Ολη η ακίνητη περιουσία της κατέληξε στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην πρώην οικιακή βοηθό δόθηκαν 50.000 ευρώ και μικρότερα χρηματικά ποσά σε κάποιους φίλους της. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της μεγάλης ηθοποιού Δημήτρης Χατζημιχάλης έκανε λόγο για την υποψία ύπαρξης δεύτερης διαθήκης, που ίσως έχει σχέση με τη διάρρηξη που είχε γίνει στο σπίτι στην Παιανία. «Την ίδια ημέρα που υποβλήθηκε η αίτηση για σφράγιση του σπιτιού έγινε η διάρρηξη. Η Αστυνομία διαπίστωσε ότι έψαχναν στοχευμένα. Υπήρχαν κάτω πεταμένα έγγραφα. Υπήρχε η πληροφορία ότι η Μαίρη Χρονοπούλου είχε αφήσει ιδιόχειρη διαθήκη, που ανέτρεπε την παλαιότερη» ανέφερε.

Σε άλλες δηλώσεις του ο κ. Χατζημιχάλης αφήνει αιχμές κατά του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλου για το σπίτι της Παιανίας, το οποίο θα πρέπει να γίνει… μουσείο και να μεταφερθεί εκεί η τέφρα της Μαίρης Χρονοπούλου.

«Ο κύριος Γιαννόπουλος της είχε πει θα το κάνει ένα είδος μουσείου, ανοιχτό στον κόσμο, και η Μαίρη, ενώ αρχικά είχε δηλώσει εγγράφως ότι ήθελε να ριχτεί στο Σούνιο, μπροστά στις καβοκολόνες, τελικά συμφώνησε να μείνει στο σπίτι, εφόσον είναι επισκέψιμο στον κόσμο. Το περασμένο καλοκαίρι, στα γενέθλιά της, είχε τραβήξει και βίντεο που της έλεγε ότι θα είναι ανοιχτό στον κόσμο το σπίτι, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του ο κ. Γιαννόπουλος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της ηθοποιού.

Σε αυτές τις αιτιάσεις, ο κ. Γιαννόπουλος, του Χαμόγελου του Παιδιού, έχει απαντήσει πως η Μαίρη Χρονοπούλου «κατασταλαγμένη, αποφάσισε και είπε ότι θέλει να γίνει ένας χώρος στον οποίο θα είναι και η τέφρα, για να είναι κοντά στα παιδιά που αγαπούσε. Οποιος δημιουργεί προβλήματα στο Χαμόγελο, δημιουργεί προβλήματα στα παιδιά. Το σπίτι θα μείνει όπως είναι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

«Τύμπανα πολέμου» μεταξύ Ιράν και Ισραήλ – Στέλνουν αντιτορπιλικά στην περιοχή οι ΗΠΑ

Άμεση επίθεση αναμένεται, μέσα στις επόμενες ημέρες, από τις ιρανικές δυνάμεις μετά το χτύπημα του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό. Για τον...

ΔΝΤ: Πώς επηρέασαν τις οικονομίες παγκοσμίως τα υψηλά επιτόκια

Οι περισσότερες κεντρικές τράπεζες στον κόσμο αύξησαν σημαντικά τα επιτόκια την περασμένη διετία για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό, αλλά η ύφεση που θεωρούσαν πολλοί...

Χρυσός: Τι κρύβει η πρόσφατη «λάμψη» του – Τα «στοιχήματα» για 3.000 δολ. και οι φόβοι

Τις τελευταίες εβδομάδες η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει ένα ισχυρό ράλι σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Η τιμή του χρυσού τον Απρίλιο του 2023...

Λιβύη: Μάχες στην καρδιά της Τρίπολης

Ένοπλες ομάδες με επιρροή ενεπλάκησαν σε εχθροπραξίες στην καρδιά της λιβυκής πρωτεύουσας τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, πανικοβάλλοντας πολλούς ανυποψίαστους πολίτες οι οποίοι...

Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν

Νέους φονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν χθες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ενώ η Χεζμπολάχ, λιβανική παράταξη προσκείμενη στην Τεχεράνη, εκτόξευσε ομοβροντίες ρουκετών...

Σίδνεϊ: Πολλαπλές επιθέσεις με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο-Συνελήφθη ο δράστης

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν σήμερα από ένα εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, μετά από υποψίες για επίθεση με μαχαίρι, όπως ανέφερε η ειδησεογραφική σελίδα news.com.au. Μία αστυνομική...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!