21.8 C
Nicosia
Σάββατο 14 Σεπτέμβριος 2024 | 9:09

‘Ωρα για πρόκριση για ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Πάφο

Η μεγάλη ώρα για να «τσεκάρουν» τα εισιτήρια τους στη League Phase του Europa League και του Conference League, έφτασε για τις τρεις κυπριακές ομάδες, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια και Πάφος FC.

Οι πρωταθλητές «γαλαζοκίτρινοι» αν και έχουν εξασφαλισμένη θέση στη φάση των ομίλων του Conference League, εντούτοις έχουν απόψε την ευκαιρία να σφραγίσουν μια θέση στη φάση των ομίλων της πιο αναβαθμισμένης διοργάνωσης, του Europa League.

Ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται απόψε στις 20:00 την RFS Λετονίας στο ΓΣΠ και θέλει να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 του πρώτου αγώνα της περασμένης Πέμπτης στη Ρίγα.

Αν το πετύχουν οι «γαλαζοκίτρινοι» θα βρεθούν στην κλήρωση των ομίλων του Europa, ενώ αν αποκλειστούν θα βρεθούν στη League Phase του Conference League.

Ο νέος προπονητής της ομάδας Χοσέ Ντομίνγκεζ θα κάνει απόψε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής και ελπίζει να ξεκινήσει με μια πρόκριση την παρουσία του στους πρωταθλητές.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Εντονγκαλά ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, προπονήθηκε  κανονικά και αναμένεται να επιστρέψει στη βασική εντεκάδα, όπως και ο Πέτροβιτς που ήταν τιμωρημένος. Ενδεχομένως στο βασικό σχήμα θα βρίσκεται και ο Σαρφό ο οποίος δεν μπορούσε να ταξιδέψει στη Λετονία.

Η Ομόνοια αναμένεται επίσης απόψε να σφραγίσει εύκολα την παρουσία της στη φάση των ομίλων του Conference League, καθώς αναμένεται πως θα υπερασπιστεί με ευκολία το 6-0 με το οποίο κέρδισε στον πρώτο αγώνα την Ζίρα στο ΓΣΠ.

Οι «πράσινοι», χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αναμένεται να εμφανιστούν και με αλλαγές στο αρχικό σχήμα στον αποψινό αγώνα (19:00) στο «Dalga Arena» του Αζερμπαϊτζάν, καθώς το 6-0 δίνει αυτή την ευχέρεια.

Ωστόσο, η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας έχει άλλο κίνητρο για να κυνηγήσει στον αποψινό αγώνα, και αυτό είναι η έκτη σερί φετινή νίκη σε έξι αγώνες στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομόνοια θα αναμένει και το αποτέλεσμα της Πάφου με την Κλουζ στο Στάδιο «Αλφαμέγα», καθώς ενδεχόμενη πρόκριση της κυπριακής ομάδας μπορεί να ευνοήσει και την ίδια, καθώς θα τις αυξήσει τις πιθανότητες να ανέβει γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση της League Phase.

Η Πάφος καλείται απόψε να κάνει την τρίτη ανατροπή στην φετινή της ευρωπαϊκή πορεία και να γράψει μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ομάδας. Και αυτή είναι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο από την πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA.

Οι «γαλάζιοι» της Πάφου υποδέχονται στις 20:00 στο Στάδιο «Αλφαμέγα» στη Λεμεσό την ρουμανική Κλουζ από την οποία ηττήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με 1-0 στη Ρουμανία.

Άπαντες στην ομάδα της Πάφου έχουν πίστη για την αποψινή ανατροπή και την πρόκριση στην League Phase του Conference League και για αυτό παίκτες, προπονητής και διοίκηση έκαναν έκκληση στους οπαδούς τους να στηρίξουν την ομάδα στο γήπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ζελένσκι: Θα παρουσιάσω στον Μπάιντεν το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε σήμερα ότι κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν τον Σεπτέμβριο θα του παρουσιάσει...

Ρωσία: Προειδοποιήσεις προς το ΝΑΤΟ, αν επιτραπούν στην Ουκρανία τα πλήγματα μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος

Το ΝΑΤΟ προειδοποίησε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, σχετικά με τις συνέπειες αν επιτραπεί στην Ρωσία να πραγματοποιήσει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας...

Γεραπετρίτης: «Καμία υποχώρηση στις τουρκικές αξιώσεις» – Τι απάντησε για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και τα τουρκικά σχολικά βιβλία

Η Ελλάδα επιδιώκει «μια γειτονιά ειρήνης και όχι μια γειτονιά με το δάχτυλο στη σκανδάλη» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτηςαναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις,...

Ευλογιά πιθήκων: Πρώτο εμβόλιο κατά του mpox – Η απόφαση του ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε το εμβόλιο MVA-BN ως το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς πιθήκων (mpox) που θα προστεθεί στη λίστα προεπιλογών...

Ρωσία: Αυξήθηκε στο 19% το βασικό επιτόκιο

Κατά 100 μονάδες βάσης, στο 19%, αύξησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας το επιτόκιο αναφοράς, με φόντο τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Αναλυτές που επικαλείται το...

Δένδιας: Τα νησιά δικαιούνται ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, το Καστελόριζο είναι στρατηγικός κρίκος

Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας,από το Καστελλόριζο την ημέρα που ξεκίνησε η διδασκαλία για την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!