24.9 C
Nicosia
Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024 | 22:49

Χαρά και ενθουσιασμό σκόρπισε στην Κύπρο ο Κοντίδης – Πήρε το αργυρό μετάλλιο – Παύλο σε ευχαριστούμε

Ενθουσιασμό, συγκίνηση και περηφάνεια γέμισε την Κύπρο η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες από τον ιστιοπλόο μας Παύλο Κοντίδη, που ύψωσε την κυπριακή σημαία στη Γαλλία.

Η κούρσα των μεταλλίων της κατηγορίας ILCA7 (Laser) ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση, αλλά μετά από ένα εικοσάλεπτο διεκόπη, αφού ο άνεμος δεν βοηθούσε. Η κούρσα μεταλλίων ξεκίνησε εκ νέου και ο Παύλος Κοντίδης πήρε την δεύτερη θέση κι έτσι στη Γενική Κατάταξη παρέμεινε δεύτερος, πίσω από τον Αυστραλό Γουέρν.

Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική συμμετοχή του τεράστιου Παύλου Κοντίδη σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η τέταρη διαδοχική παρουσία στην κούρσα μεταλλίων. Ήρθε 13ος στο Πεκίνο, δεύτερος στο Λονδίνο, όταν και κατέκτησε το πρώτο του αργυρό μετάλλιο, έβδομος στο Ρίο, τέταρτος στο Τόκιο και δεύτερος τώρα στο Παρίσι.

Σημειώνεται ότι, ο Κοντίδης είναι μόλις ο έκτος αθλητής στην ολυμπιακή ιστορία των Laser που κατακτά δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο, και είναι το τέταρτο αργυρό μετάλλιο για αθλητή του Jozo Jakelic.

«Παύλο, οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν την υπερηφάνεια μας. Και το ευχαριστώ πολύ λίγο για ο,τι μας έχεις προσφέρει», έγραψε σε ανάρτησή της η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πρόεδρος: Ιστορική μέρα για τη χώρα μας

«Είναι ιστορική η σημερινή μέρα για τη χώρα μας και τον αθλητισμό της, αφού ο πρωταθλητής μας Παύλος Κοντίδης κατέκτησε για δεύτερη φορά, αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θέλω να εκφράσω τα αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και χαράς του κυπριακού λαού για τον άθλο του πρωταθλητή μας Παύλου Κοντίδη, ο οποίος για άλλη μια φορά ανέβασε τον κυπριακό αθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Παύλος Κοντίδης έκανε την Κύπρο περήφανη και είμαστε όλοι βαθιά ευγνώμονες για το σπουδαίο επίτευγμα του», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε πως η Κύπρος είναι περήφανη. «Στο βάθρο της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού ανέβασε και πάλι την πατρίδα μας, ο αργυρός μας Ολυμπιονίκης, Παύλος Κοντίδης», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Χ.
Η κ. Δημητρίου εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια για τις σημαντικές τους επιτυχίες και την εξαιρετική τους παρουσία και στους αθλητές/τριες μας Μάριο Γεωργίου και Έλενα Κουλιτσένκο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας (Σοφία, Νατάσα, Αλέξανδρο, Κάλια, Νικόλα, Μαριλένα, Ολίβια, Κωνσταντίνα, Άντρη, Ντένις, Μίλαν, Βέρα) για τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν και καλή επιτυχία σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται. «Σας ευχαριστούμε! Για μας είστε νικητές/τριες», κατέληξε.

«Πολλά μπράβο στον Παύλο Κοντίδη που συνεχίζει να μας κάνει περήφανους!», τόνισε στη δική του ανάρτηση ο ΚΟΑ. Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στον προπονητή του Γιόζο Γιάκελιτς, στην οικογένειά του που τον στηρίζει, καθώς και στην Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. «Παύλο, η Κύπρος σε ευγνωμονεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγχαρητηρια προς τον αργυρό ολυμπιονίκη του Παρισιού στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας Παύλο Κοντίδη εξέφρασε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ και η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Αθηνά Μιχαηλίδου.

Όπως σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, ο 34χρονος ιστιοπλόος μας έκανε πάλι περήφανους με την υπερπροσπάθειά του, κερδίζοντας το «αργυρό μετάλλιο για σένα και τη μικρή μας Κύπρο».

Σημειώνεται ότι, από τα πρώτα λεπτά μετά το τεράστιο επίτευγμα του Ολυμπιονίκη μας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλειστεί με φωτογραφίες του, με τον απλό κόσμο να δηλώνει υπερηφάνεια για τον αθλητή μας και να εκθειάζει την επίδοσή του.

Υποκλίνονται οι πολιτικές δυνάμεις

Τα συγχαρητήριά τους στον τεράστιο Παύλο Κοντίδη εκφράζουν και οι πολιτικές δυνάμεις.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, σε ανάρτησή του στο Χ, σημείωσε «Παύλο Κοντίδη, μας έκανες υπερήφανους ξανά. Σε ευχαριστούμε!».

Η Δημοκρατική Παράταξη συγχαίρει τον σπουδαίο αθλητή Παύλο Κοντίδη για την κατάκτηση του Αργυρού Μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία Laser. «Η κατάκτηση του δεύτερου ολυμπιακού μεταλλίου για τον Παύλο, μετά από το Αργυρό στο Λονδίνο το 2012, αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο και γενικότερα για τον κυπριακό αθλητισμό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

«Απευθύνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και σε όλους τους υπόλοιπους συντελεστές αυτής της μεγάλης επιτυχίας, προπονητές, γυμναστές, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή», πρόσθεσε.

«Ο Παύλος Κοντίδης αποτελεί φωτεινό παράδειγμα θέλησης, αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς και πίστης και μαζί με όλους τους υπόλοιπους αθλητές της ολυμπιακής ομάδας στο Παρίσι εκπροσωπούν επάξια τη χώρα μας. Σας ευχαριστούμε», κατέληξε η ΔΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκληρές δηλώσεις Χριστοδουλίδη για τα έκτροπα στα γήπεδα – Η ηγεσία της ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με...

Iράν: Διαψεύδει ότι προμήθευσε με πυραύλους τη Ρωσία

 Την ώρα που δυτικές χώρες κατηγορούν την Τεχεράνη για παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του...

Χρυσοχοΐδης: Ο Έβρος είναι θωρακισμένος

«Είμαστε όλοι εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας, εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας», διεμήνυσε τη Δευτέρα από τις Καστανιές...

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Ρουμανία

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Ρουμανία, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC). Σύμφωνα με μαρτυρίες στο EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές...

Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας, «έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

Σε αναζήτηση μόνιμων λύσεων για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, προσθέτοντας...

Πρόστιμο €1.500 και κατάσχεση φαρμάκων για άλογα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

Κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε όχημα οδηγού που μετέβαινε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, στο οδόφραγμα του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!