33.8 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 13:49

ΤΕΠΑΚ: Στην Κύπρο, για πρώτη φορά, το 32ο Ευρωπαϊκό Συνεδρίου Πληροφοριακών Συστημάτων

Το 32ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πληροφοριακών Συστημάτων (European Conference on Information Systems) με θέμα «Πρώτα οι Άνθρωποι: Κατασκευάζοντας το Ψηφιακό Μέλλον Μαζί», θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου 2024.

Στην επιτροπή διοργάνωσης του συνεδρίου συμμετέχει και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) με τη Δρα Αριάνα Πολυβίου, Λέκτορα στο Τμήμα Διοίκησης, Επιχειρηματικότητας και Ψηφιακού Επιχείρειν του Πανεπιστημίου.

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Πληροφοριακών Συστημάτων (ECIS) αποτελεί το κορυφαίο συνέδριο του Αssociation of Information Systems για την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή και θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις για ακαδημαϊκούς και ερευνητές στον τομέα Πληροφοριακών Συστημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ECIS αποτελεί πλατφόρμα για την ανταλλαγή γνώσεων και την προώθηση της έρευνας στον τομέα των πληροφοριακών συστημάτων. Στοχεύει στη συγκέντρωση ακαδημαϊκών, ερευνητών και επαγγελματιών από όλο τον κόσμο για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, τις καινοτομίες και τις προκλήσεις στον εν λόγω τομέα.

Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, να δικτυωθούν και να συζητήσουν για τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνίας μέσω της τεχνολογίας. Στο φετινό συνέδριο αναμένονται περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες.

Το συνέδριο περιλαμβάνει 25 κύριες θεματικές ενότητες που καλύπτουν θέματα όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Έρευνα και την Πρακτική των Συστημάτων Πληροφοριών, οι Επιπτώσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στους Οργανισμούς και την Κοινωνία, Το Μέλλον της Εργασίας, η Συνεργασία Ανθρώπου-Τεχνητής Νοημοσύνης, η Επιχειρηματική Ανάλυση, η Διαχείριση Επιχειρηματικών Διαδικασιών και Ψηφιακή Καινοτομία.

Άλλα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο είναι η Γνώση και η Ανθρώπινη Συμπεριφορά στα Συστήματα Πληροφοριών,  η Διαχείριση Δεδομένων και Κοινοχρησία, η χρήση Δεδομένων σε Οικοσυστήματα, τα Ψηφιακά Συστήματα Υπηρεσιών, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, η Ψηφιακή Μάθηση και Διδασκαλία, τα Παιχνίδια και το Μετασύμπαν οι Κοινωνικές και Ηθικές Επιπτώσεις της Χρήσης ΤΠΕ , το Blockchain και Χρηματοοικονομική Τεχνολογία (Fintech).

Θα συζητηθούν, επίσης, τα Πράσινα Πληροφοριακά Συστήματα και η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η Τεχνολογία Πληροφοριών Υγείας και  τα Συστήματα Πληροφοριών για την Υγειονομική Περίθαλψη, η Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή, η  Καινοτομία, Υιοθέτηση και Διάδοση Συστημάτων Πληροφοριών,  η Στρατηγική, Διακυβέρνηση και Προμήθεια Συστημάτων Πληροφοριών στην Ψηφιακή Εποχή, οι Καινοτόμες Ερευνητικές Μέθοδοι, η Σχεδιαστική Έρευνα και οι Μέθοδοι Σχεδιασμού στα Συστήματα Πληροφοριών, τα Κοινωνικά Μέσα και οι Εικονικοί Κόσμοι και η Ψηφιακή Εργασία.

Πέραν των κύριων θεματικών ενοτήτων του συνέδριο, θα διοργανωθούν 17 παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια.

Φιλοξενώντας ένα σημαντικό συνέδριο όπως το 32ο Ευρωπαϊκό Συνεδρίου Πληροφοριακών Συστημάτων, η Κύπρος ενισχύει το προφίλ της ως κέντρο ακαδημαϊκής και ερευνητικής δραστηριότητας, αναδεικνύοντας τη σημασία της στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων και της Τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα συμβάλει στην  προώθηση της εκπαίδευση και της έρευνας στην Κύπρο, προσελκύοντας φοιτητές και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, και παρέχοντας ευκαιρίες για διεθνή δικτύωση και διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών στην έρευνα και την καινοτομία.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και του στόχου του για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, θα πραγματοποιηθεί

δενδροφύτευση για τη δημιουργία χώρου πρασίνου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βλαντίμιρ Πούτιν: Πώς επιδιώκει να βάλει τέλος στην παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ

Το σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν για να ανατρέψει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ, ναυπονομεύσει τη διεθνή επιρροή της Ουάσινγκτον και να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια τάξη...

Αυγή: Πολιτική η απόφαση κλεισίματος της ημερήσιας εφημερίδας, λένε οι εργαζόμενοί της

«Πολιτική» χαρακτηρίζουν την απόφαση να μπει λουκέτο στα γραφεία της «Αυγής» —από την Τρίτη (25/6)— οι εργαζόμενοί της ημερήσιας εφημερίδας. Στην ανακοίνωσή τους, με τίτλο...

Γαλλικές εκλογές: Σε υψηλούς τόνους το πρώτο ντιμπέιτ

Στα ζητήματα της οικονομίας και γενικότερα της εσωτερικής πολιτικής ζωής της Γαλλίας επικεντρώθηκε το χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ των εκπροσώπων των τριών βασικών πολιτικών σχηματισμών...

Η πρώτη κυπριακή ταινία στο Net flix – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Η κινηματογραφική σκηνή της Κύπρου πρόκειται να γιορτάσει μια ιστορική στιγμή με την κυκλοφορία της ταινίας «Μπρος Γκρεμός» (Find Me Falling) της Στελάνας Κληρή...

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος

Συνεχίζεται σταδιακά η υποχώρηση του κατασκευαστικού κόστους, με τις μειώσεις στα οικοδομικά υλικά να αγγίζουν πλέον διψήφιο ποσοστό. Ωστόσο, σε ορισμένες κατηγορίες οικοδομικών προϊόντων...

Eurobank A.E.: Προσφέρει €2,56 ανά μετοχή στους υφιστάμενους μετόχους της Ελληνικής

Η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 4 Ιουνίου 2024 αναφορικά με την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!