25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:33

Τελετή Έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Πότε είναι και τι να περιμένουμε

Οι διοργανωτές της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού την Παρασκευή – η πρώτη φορά που αυτή θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου – έδωσαν πληροφορίες για τα θεαματικά τους σχέδια, αλλά χωρίς πολλές λεπτομέρειες, μην χαλάσουν και την έκπληξη.

Οι διοργανωτές έχουν ανακοινώσει πως μεταξύ άλλων οι αθλητές θα «παρελάσουν» με σκάφη, διαπλέοντας τον Σηκουάνα για να καταλήξουν στο Τροκαντερό, απέναντι δηλαδή από τον Πύργο του Άιφελ.

Περισσότεροι από 10.000 αθλητές, δεκάδες πολιτικά πρόσωπα με παγκόσμια επιρροή και χιλιάδες καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος σε μία πολύωρη τελετή που θα παρακολουθήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα είναι επί ποδός. Σε επιφυλακή και ο στρατός.

Αναμένονται πάνω από 300.000 θεατές. Τα εισιτήρια έχουν πωληθεί έως και 2.700 ευρώ στις όχθες του ποταμού δωρεάν και από τα μπαλκόνια και τα διαμερίσματα που έχουν την τύχη να έχουν αυτή τη θέα.

Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 20.30 ώρα Ελλάδος (19.30 ώρα Γαλλίας).

Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής θα είναι η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, ενώ όπως πάντα, των ολυμπιακών αποστολών προηγείται η ελληνική – με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – και τελευταία στην πομπή θα είναι η αποστολή της οικοδέσποινας Γαλλίας.

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Τι γίνεται με την ψυχαγωγία;

Το show, έχει σχεδιαστεί από τον θαυμαστό θεατρικό σκηνοθέτη Thomas Jolly, έναν 42χρονο γνωστό για την επιτυχία του μιούζικαλ-ροκ όπερας «Starmania».

Έφερε μαζί του μια δημιουργική ομάδα που περιλαμβάνει τη σεναριογράφο της γαλλικής τηλεοπτικής σειράς «Call My Agent» (στα γαλλικά Dix pour Cent, 10%), Fanny Herrero, καθώς και τη συγγραφέα best-seller Leila Slimani και τον διάσημο ιστορικό Patrick Boucheron.

Φήμες λένε ότι η Lady Gaga έχει ήδη κάνει πρόβες και θα τραγουδήσει, ενώ όλοι αναμένουν αν τελικά θα εμφανιστεί η Σελίν Ντιόν, η οποία όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η παράσταση χωρίζεται σε 12 διαφορετικά τμήματα, με περίπου 3.000 χορευτές, τραγουδιστές και καλλιτέχνες που έχουν τοποθετηθεί στις δύο όχθες του ποταμού, στις γέφυρες και στα κοντινά μνημεία.

Ένα αφιέρωμα στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, που βρίσκεται σε διαδικασία ανακαίνισης μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019, είναι εγγυημένο, ενδεχομένως με χορευτές στις σκαλωσιές του.

Η μουσική θα είναι ένα μείγμα από κλασική μουσική, παραδοσιακό «chanson française», καθώς και ραπ και electro.

Η σταρ της R&B Aya Nakamura αναμένεται να εμφανιστεί παρά τις επικρίσεις από ακροδεξιούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της Μαρίν Λε Πεν, η οποία πρότεινε ότι μια εμφάνισή της θα «ταπείνωνε» τη Γαλλία, επειδή είναι μαύρη.

REUTERS/Benoit Tessier

Οι Γάλλοι σούπερ σταρ του electro Daft Punk δήλωσαν ότι απέρριψαν την πρόσκληση να παίξουν, ενώ ο Γάλλος DJ David Guetta δεν έχει προσκληθεί – προς μεγάλη του ενόχληση.

Ούτε 48 ώρες δεν έχουν μείνει για την τελετή έναρξης. À la prochaine με όλα τα νέα από τους Αγώνες!

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!