24.9 C
Nicosia
Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024 | 22:36

Στο Παρίσι με ελπίδα για μετάλλιο o ξιφομάχος Α. Τοφαλίδης

Να κερδίσει ένα μετάλλιο, ελπίζει ο Κύπριος ξιφομάχος Αλέξανδρος Τοφαλίδης, ο οποίος θέτει ως κύριο στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να εκπροσωπήσει την Κύπρο με τιμή και αξιοπρέπεια, όπως δηλώνει σε συνέντευξη στο ΚΥΠΕ.

Σημειώνει ότι θέλει να φύγει από τους αγώνες γνωρίζοντας ότι έδωσε το μέγιστο των προσπαθειών του και τονίζει ότι στοχεύει να εμπνεύσει άλλους, ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά στην Κύπρο, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Προτρέπει τους νέους να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται το ταξίδι.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης αναφέρει ότι σκοπεύει να εστιαστεί στην προώθηση της ξιφασκίας στην Κύπρο και να υποστηρίξει την επόμενη γενιά αθλητών.

«Μακροπρόθεσμα, στοχεύω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να συμμετάσχω στη πολιτιστική διπλωματία και να προωθήσω και να εκπροσωπήσω την Κύπρο παγκοσμίως, εντός και εκτός ξιφασκίας», σημειώνει.

Στη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο Κύπριος ξιφομάχος, μέλος της κυπριακής Ολυμπιακής Ομάδας, μιλά για τη διαδρομή του μέχρι την πρόκριση για το Παρίσι, για το ποιος είναι ο στόχος του στην Ολυμπιάδα του Παρισιού, για τα μελλοντικά του σχέδια, στέλνοντας, παράλληλα, το δικό του μήνυμα προς τη νέα γενιά, την πολιτεία και την κοινωνία.

Σε ερώτηση πώς θα χαρακτήριζε τον δρόμο προς το Παρίσι, την προετοιμασία και πώς ένιωσε όταν πήρε την πολυπόθητη πρόκριση, ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης είπε ότι η διαδρομή για την εξασφάλιση της πρόκρισης για το Παρίσι 2024 ήταν γεμάτη με αποφασιστικότητα, επιμονή και αντοχή.

«Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, γεμάτος θριάμβους και απογοητεύσεις. Από το να χάσω οριακά την πρόκριση σε προηγούμενες Ολυμπιακές διοργανώσεις μέχρι να ξεπεράσω προσωπικές απώλειες, όπως τον θάνατο του πατέρα και του παππού μουν κατά τη διάρκεια της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, κάθε βήμα ήταν απόδειξη της αφοσίωσής μου στο άθλημα», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η εξασφάλιση της πρόκρισης ήταν μια ονειρική και απερίγραπτα ευχάριστη στιγμή.

«Η προετοιμασία ήταν εντατική, έπρεπε να κερδίσω ένα ευρωπαϊκό προκριματικό τουρνουά όπου μόνο ο νικητής πήγαινε. Δούλεψα ακατάπαυστα για να διασφαλίσω ότι θα είμαι σε κορυφαία κατάσταση την ημέρα του αγώνα και να κερδίσω τον αγώνα για να εξασφαλίσω το εισιτήριό μου για το Παρίσι», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ποιος είναι ο στόχος του για την Ολυμπιάδα, ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης είπε ότι «ο κύριος στόχος μου για την Ολυμπιάδα είναι να εκπροσωπήσω την Κύπρο με τιμή και αξιοπρέπεια, στοχεύοντας να πετύχω το προσωπικό μου καλύτερο και, ελπίζω, να κερδίσω ένα μετάλλιο».

«Θέλω να φύγω από τους αγώνες γνωρίζοντας ότι έδωσα το μέγιστο των προσπαθειών μου. Επιπλέον, στοχεύω να εμπνεύσω άλλους, ιδιαίτερα τη νεότερη γενιά στην Κύπρο, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς τι σχέδια έχει μετά το Παρίσι, αν έχει θέσει κάποιους στόχους ή αν θα συμμετέχει σε άλλους αγώνες, ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης είπε ότι μετά το Παρίσι, τα σχέδιά του περιλαμβάνουν τη συνέχιση της συμμετοχής του σε ελίτ επίπεδο, συμμετέχοντας σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις όπως οι Μεσογειακοί Αγώνες, τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες και να εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028.

«Επίσης, σκοπεύω να εστιάσω στην προώθηση της ξιφασκίας στην Κύπρο και να υποστηρίξω την επόμενη γενιά αθλητών. Μακροπρόθεσμα, στοχεύω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου για να συμμετάσχω στη πολιτιστική διπλωματία και να προωθήσω και να εκπροσωπήσω την Κύπρο παγκοσμίως, εντός και εκτός ξιφασκίας», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι κάνει ένα άνοιγμα και προς την Κύπρο και τι είναι αυτό που αναζητά από τις ρίζες του και πώς σκέφτεται να βοηθήσει την κυπριακή ξιφασκία, ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης είπε ότι «αναζητώ να επανασυνδεθώ με τις ρίζες μου και να δώσω πίσω στην κοινότητα που με υποστήριξε σε όλη μου την πορεία».

«Μοιραζόμενος τις εμπειρίες και τα μαθήματα που έχω μάθει, ελπίζω να εμπνεύσω και να καθοδηγήσω νέους Κύπριους ξιφομάχους. Σκοπεύω να οργανώσω εργαστήρια, εκπαιδευτικά καμπ και προγράμματα ενημέρωσης για να αναπτύξω και να καλλιεργήσω ταλέντα στην Κύπρο, βοηθώντας στην ανάδειξη του αθλήματος της ξιφασκίας στη χώρα», πρόσθεσε.

Ο Κύπριος ξιφομάχος, έστειλε και τα δικά του μηνύματα προς τη νέα γενιά, την πολιτεία και την κοινωνία.

«Στη νέα γενιά, θέλω να πω: Μην εγκαταλείπετε ποτέ τα όνειρά σας, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται το ταξίδι. Η αφοσίωση, η σκληρή δουλειά και η αντοχή είναι το κλειδί για να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να επιτύχετε την επιτυχία», είπε.

Απευθυνόμενος στην πολιτεία και την κοινωνία, ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης είπε: «Σας προτρέπω να συνεχίσετε να υποστηρίζετε τους αθλητές μας και να επενδύετε στις αθλητικές υποδομές».

«Η επίδραση αυτής της υποστήριξης εκτείνεται πέρα από τις ατομικές επιτυχίες, ενισχύοντας το αίσθημα υπερηφάνειας και ενότητας μέσα στην κοινότητά μας», κατέληξε.

Ο Αλέξανδρος Τοφαλίδης θα μεταβεί στο Παρίσι στα τέλη Ιουλίου για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ολυμπιακό αγώνισμα ξιφασκίας. Ο πρώτος του αγώνας θα είναι στις 29 Ιουλίου το πρωί. Η διαδικασία του αγώνα περιλαμβάνει αρκετούς γύρους άμεσης εξάλειψης, που κορυφώνονται με τους τελικούς. Ο Κύπριος ξιφομάχος δηλώνει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος και ελπίζει όλοι οι Κύπριοι να τον υποστηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκληρές δηλώσεις Χριστοδουλίδη για τα έκτροπα στα γήπεδα – Η ηγεσία της ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με...

Iράν: Διαψεύδει ότι προμήθευσε με πυραύλους τη Ρωσία

 Την ώρα που δυτικές χώρες κατηγορούν την Τεχεράνη για παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του...

Χρυσοχοΐδης: Ο Έβρος είναι θωρακισμένος

«Είμαστε όλοι εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας, εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας», διεμήνυσε τη Δευτέρα από τις Καστανιές...

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Ρουμανία

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Ρουμανία, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC). Σύμφωνα με μαρτυρίες στο EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές...

Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας, «έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

Σε αναζήτηση μόνιμων λύσεων για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, προσθέτοντας...

Πρόστιμο €1.500 και κατάσχεση φαρμάκων για άλογα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

Κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε όχημα οδηγού που μετέβαινε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, στο οδόφραγμα του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!