23.4 C
Nicosia
Πέμπτη 19 Σεπτέμβριος 2024 | 4:26

Στεφάνι από ελιά για τον ολυμπιονίκη Π. Κοντίδη από τον κόσμο – Ευχαριστίες προς όλους

Ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δύναμη και τη στήριξη που του έδινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου κατάφερε να κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοία, το δεύτερο μέσα σε 12 χρόνια, ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος εξήλθε από το αεοδρόμιο Λάρνακας, έχοντας στο λαιμό το μετάλλιο και στο κεφάλι του ένα στεφάνι από ελιά.

Στις δηλώσεις του ο Παύλος Κοντίδης ανέφερε ότι «είναι τεράστια η συγκίνηση, ρίχθηκαν δάκρυα από πολλά άτομα αυτές τις μέρες και από τη στενή μου ομάδα, αφού ζήσαμε πολύ μαγικές στιγμές στη Μασσαλία. Αυτό που θέλω να κρατήσω και να τονίσω είναι ότι πέρασα 12 χρόνια δύσκολα, είναι μεγάλη χρονική διάρκεια, ενώ πολλά από τα παιδιά της νέας γενιάς δεν είχαν καν γεννηθεί, όταν το 2012 έπαιρνα το πρώτο αργυρό μετάλλιο της χώρας μας».

Όμως συνέχισε «7 Αυγούστου το 2024, 12 χρόνια και μια μέρα μετά ήρθε το δεύτερο μας μετάλλιο».

Είπε ακόμα ότι αυτό που θέλει να δείξει στη νέα γενιά είναι πως «παρόλο το μικρό μέγεθος της χώρας μας, έχουμε μεγάλη καρδιά, φτάνει να το πιστέψουμε και να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Οι δυσκολίες μπορεί να φαίνονται πολλές, τα εμπόδια μεγάλα και αυτό το αποδεικνύει ο αγώνας των έξι ημερών», είπε και σημείωσε πως «πολλές φορές βρέθηκα πίσω, φαινόταν ότι δεν θα είχα ούτε καν πιθανότητες για μετάλλιο, από την 33η θέση να έρχεσαι 7ος από 25 θέση να έρχεσαι 5ος και αυτό δείχνει μεγάλα ψυχικά αποθέματα».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε «τον κόσμο της Κύπρου για όλη τη θετική ενέργεια και τη δύναμη, που μου έδινε αλλά και την περηφάνια. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα, όλη την ομάδα που με στήριξε από την ιστιοπλοϊκή μου οικογένεια, τον προπονητή μου, όλους τους προπονητές μου φυσικής αγωγής, ψυχολόγο και όλα τα άτομα που συνεργάζονται μαζί μου τόσα χρόνια και πιστεύουν σε μένα για να μπορώ να είμαι σ’αυτό το επίπεδο».

Ακόμα ευχαρίστησε «την οικογένεια, τη σύζυγο, τον γιο μου, τη μητέρα και τον πατέρα μου, τα αδέλφια, τους φίλους μου τον ΚΟΑ, την κυβέρνηση, την Ολυμπιακή Επιτροπή και τους χορηγούς μου, που μαζί στηρίζουν και προωθούν τον Παύλο στο να προσπαθεί συνεχώς να σηκώνει την κυπριακή σημαία ψηλά».

Σε ερώτηση κατά πόσον όταν σε ηλικία 9 ετών μπήκε στη θάλασσα πίστευε ότι θα έφτανε εδώ που είναι σήμερα κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων, ο Παύλος Κοντίδης απάντησε «σίγουρα όχι, όταν είσαι 9 ετών και μπαίνεις στη θάλασσα πρέπει να είναι η αγνή αγάπη προς αυτό που κάνεις προς τον αθλητισμό. Είναι αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό που κάνουμε πρέπει να το απολαμβάνουμε, να μας αρέσει και όταν γίνεται το πρώτο κομμάτι τότε πρέπει να ονειρευτείς και να θέσεις τον πήχη ψηλά».

Ονειρεύτηκα, συνέχισε, «να είμαι χρυσός ολυμπιονίκης ακόμα δεν τα κατάφερα, ίσως να μην τα καταφέρω ποτέ, όμως αυτή η πορεία σίγουρα με γεμίζει σαν άνθρωπο, έκανε τον Παύλο Κοντίδη που είναι σήμερα. Δεν μπορώ παρά να νοιώθω περήφανος γιατί ξέρω ότι αυτά που έχω μάθει, θα τα δώσω στην οικογένεια μου, στα παιδιά μου και στα παιδιά της Κύπρου» είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσον ενδεχομένως να πάρει το χρυσό μετάλλιο στην επόμενη Ολυμπιάδα, ο Παύλος είπε πως «σήμερα υπάρχουν οι πανηγυρισμοί, να το απολαύσουμε όλοι μαζί και όταν έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για αγωνιστικές υποχρεώσεις τότε θα το κάνουμε».

Κληθείς να αναφέρει ποιο μήνυμα στέλνει ένας δύο φορές αργυρός ολυμπιονίκης, στα παιδιά που θέλουν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, απάντησε ότι «όσο μαύρα και να φαίνονται τα σύννεφα πάνω από το μυαλό σου, να θυμάσαι πάντα ότι ο ήλιος είναι από πάνω και ότι τα σύννεφα θα φύγουν. Να αντιληφθούν τα νέα παιδιά το όνειρο, το στόχο τους, να ξυπνούν κάθε μέρα και να κάνουν αυτό που αγαπούν, να δουλεύουν προς μια κατεύθυνση και φυσικά να έχουν τα σωστά άτομα και τους σωστούς ανθρώπους γύρω τους να τους βοηθήσουν».

Είμαι, συνέχισε, «πάρα πολύ τυχερός που έχω τον προπονητή μου δίπλα μου που έγραψε και αυτός τη δική του ιστορία, γιατί είναι ο μόνος προπονητής που κέρδισε 4 ολυμπιακά μετάλλια συνεχόμενα στην κατηγορία λέϊζερ».

Ερωτηθείς τι ένοιωσε όταν πλησίασε το τέλος της διαδρομής της κούρσας, είπε ότι «βούτηξα στη θάλασσα, άρχισαν δάκρυα να έρχονται στα μάτια μου και έγιναν πολύ πιο έντονα, όταν πήγα στον προπονητή μου και άρχισε να κλαίει σαν μωρό. Είναι πολύ λίγες οι στιγμές που έκλαψε ο προπονητής μου, δύο μέτρα άνθρωπος και 115 κιλά, αλλά κλάψαμε μαζί και είναι στιγμές που σε δένουν σαν άνθρωπο», είπε και σημείωσε πως «παρά το γεγονός ότι είμαστε από διαφορετικές χώρες εντούτοις είναι λες και είμαστε γεννημένοι από την ίδια χώρα».

Σημείωσε ακόμα ότι στο πάρτι που έγινε στη Μασσαλία «χορέψαμε και συρτάκι, το απολαύσαμε, όλα τα άτομα που ήρθαν να με στηρίξουν, στενοί φίλοι και οικογένεια, το άξιζαν όλοι. Είχαμε την ταλαιπωρία στις 6 Αυγούστου, που δεν έγινε ο αγώνας λόγω άπνοιας, αλλά αυτή είναι η ιστιοπλοΐα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «πρέπει να είσαι διανοητικά πολύ δυνατός και διαυγής γιατί αν αφήσεις αυτές τις δυσκολίες να σε επηρεάσουν και να σου βάλουν λίγα ερωτηματικά στο μυαλό, τότε είναι πολύ εύκολο να πέσει η συγκέντρωση, να μην αποδώσεις αυτό που πρέπει και πολύ εύκολα να βρεθείς εκτός βάθρου».

Στις δικές του δηλώσεις ο προπονητής του Παύλου Κοντίδη Joko Jakelic ανέφερε ότι αυτό το μετάλλιο σημαίνει πολλά για μένα και πρόσθεσε πως «εμείς με τον Παύλο γράφουμε ιστορία και γράφουμε συνεχώς ιστορία. Το μετάλλιο σημαίνει πολλά για όλη την ομάδα, σημαίνει πολλά για τον κυπριακό λαό που μας έδωσε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να πετύχουμε το μεγαλύτερο όνειρο που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια».

Ανέφερε ακόμα ότι «αυτή είναι η προσπάθειά μας, αυτή είναι η αποστολή μας και είμαι πραγματικά ευγνώμων που το κερδίσαμε».

Σε ερώτηση κατά πόσον θα αγωνιστούν μαζί με τον Παύλο στο Λος Αντζελες, ο κ. Jakelic απάντησε πως «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Υποδεχόμενη στο αεροδρόμιο τον Παύλο Κοντίδη η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη είπε «εκ μέρους της κυβέρνησης αλλά και όλου του κυπριακού λαού καλωσορίζουμε σήμερα με μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση τον πρωταθλητή μας, τον ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη μαζί με τον προπονητή του και την οικογένεια του που από την αρχή τον στήριξε και τον στηρίζει από τα δύσκολα που ξεκίνησε η προσπάθεια του».

Απευθυνόμενη στον Παύλο ανέφερε ότι «είμαστε πολύ περήφανοι που για δεύτερη φορά καταφέρνεις και ανεβάζεις τον κυπριακό αθλητισμό σε ένα από τα πιο ψηλά σκαλοπάτια. Οπως είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν σας επισκέφθηκε στο Παρίσι, είσαστε οι πρεσβευτές μας και είμαστε υπόχρεοι να σας στηρίζουμε», είπε.

Πρόσθεσε πως «καταλάβαμε τις μεγάλες ανάγκες που χρειάζεται ο αθλητισμός και θα σταθούμε δίπλα σας να σας στηρίξουμε σαν Κυβέρνηση σε οτιδήποτε χρειάζεστε, γιατί πραγματικά κάθε μέρα μας κάνετε περήφανους. Ειδικά εσύ Παύλο με το ήθος σου που καταφέρνεις ταπεινά πάντα, να ανεβάζεις την Κύπρο στο πιο ψηλό σκαλοπάτι. Καλωσόρισες στην Κύπρο μας και είμαστε όλοι περήφανοι για σένα», σημείωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας.

Εξάλλου ο πατέρας του Παύλου Κοντίδη, Παναγιώτης είπε πως τα συναισθήματα «είναι σίγουρα απίστευτα, πολύ μεγάλη αγωνία σε όλο αυτό το διάστημα, ακυρώσεις και αναβολές της κούρσας, το βράδυ να μην κοιμάσαι, τι θα γίνει, θα μας πολεμήσει ο Αυστραλός, θα τα καταφέρουμε να μείνουμε εκεί που είμαστε, θα μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά, τεράστια αγωνία και πολύ-πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στο τέλος γιατί τα καταφέραμε. Δύο φορές αργυρός ολυμπιονίκης από τη μικρή Κύπρο, με διαφορά 12 χρόνων», είπε και πρόσθεσε πως «δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη χώρα αυτό το πράγμα ακόμα και στις μεγάλες».

Εξάλλου, η μητέρα του Παύλου Κοντίδη, Αντρούλα με συγκίνηση ανέφερε πως «ο Παύλος πάντα έβαζε στόχους και ήταν θετικός. Αυτό που τον στήριζα πάντα ήταν να σκέφτεται, να είναι θετικός, να κάνει οράματα και να βάζει στόχους», είπε και πρόσθεσε πως «πάντα πίστευα στον γιο μου και τώρα ήμουνα συνεχώς συγκεντρωμένη και είχα πίστη στο Θεό ότι θα μας βοηθούσε και ήμουν σίγουρη ότι ο γιος μου θα είναι νικητής και πάλι».

Χαίρομαι, συνέχισε η κα. Κοντίδη, «και όλη η Κύπρος να χαίρεται και να θαυμάζει τους άξιους και να τους βοηθά να πορεύονται στην κοινωνία και όλα τα παιδιά να τα προσανατολίσουμε προς το καλό, στον αθλητισμό γιατί πραγματικά είναι πίσω από πολλά από τα οποία που πρέπει να αποφεύγουν».

Τον Παύλο Κοντίδη υποδέχθηκε και ο Ιάσωνας Ιασωνίδης Δημαρχεύων Λάρνακας, ο οποίος ανέφερε πως «με χαρά, συγκίνηση και περηφάνεια που υποδεχόμαστε πρώτα στη Λάρνακα, αλλά και στην Κύπρο αυτό τον σπουδαίο άνθρωπο, αυτό τον σπουδαίο αθλητή, που μας κάνει περήφανους ανά την υφήλιο. Σήμερα εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώτη στεφανώνει η πόλη μας, με στεφάνι από ελιά, τον ολυμπιονίκη μας Παύλο Κοντίδη».

Εξέφρασε επίσης συγχαρητήρια και ευχήθηκε στον αργυρό ολυμπιονίκη να συνεχίσει «αυτές τις μεγάλες και σπουδαίες νίκες γιατί αποτελεί ένα μεγάλο παράδειγμα για την Κύπρο και για τους νέους μας».

Επίσης ο κ. Ιασωνίδης παρέδωσε στον Παύλο Κοντίδη ένα αντίγραφο, που βρίσκεται στο Μουσείο Πιερίδη, τεσσάρων χιλιάδων χρόνων που εντοπίστηκε στη Λάρνακα και έχει σχέση με τη θάλασσα.

Εξάλλου η Κάλλη Χατζηιωσήφ, Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ παραδίδοντας στον Παύλο Κοντίδη, εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ένα ασημένιο στεφάνι και ανέφερε πως «12 χρόνια ακριβώς και μία μέρα ο Παύλος χαρίζει στην Κύπρο το δεύτερο αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο. Ολος ο αθλητισμός είναι εδώ και σ’ ευχαριστούμε που μας κάνεις περήφανους τόσα αυτά τα χρόνια και συνέχισε αυτό που κάνεις», ανέφερε απευθυνόμενη στον Παύλο Κοντίδη.

Με μια ανθοδέσμη από κόκκινα τριαντάφυλλα υποδέχθηκε τον Παύλο Κοντίδη, η γιαγιά του Κούλα Σπυρίδου, ενώ μέλη της οικογένειας του, φίλοι και πλήθος κόσμου με ανθοδέσμες, χειροκροτήματα και επευφημίες ανέμεναν στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να καλωσορίσουν τον αργυρό, για δεύτερη φορά, ολυμπιονίκη της Κύπρου.

Εξάλλου δύο πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του αεροδρομίου Λάρνακας, σχημάτισαν υδάτινη αψίδα πάνω από το αεροσκάφος της Aegean, που μετέφερε από την Αθήνα τον Παύλο Κοντίδη στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι με την είσοδο του Παύλου στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα χειροκροτήθηκε από όλους τους επιβάτες, ενώ ο πιλότος ανήγγειλε την επιτυχία του από το μεγάφωνο, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική

Το πρόγραμμα της Cyprus League by Stoiximan από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική ανακοίνωσε σήμερα η ΚΟΠ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει...

Συσκευές επικοινωνίας της Χεζμπολάχ εξερράγησαν στον Λίβανο -3 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες (φωτό)

Συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιούνταν από την Χεζμπολάχ εξερράγησαν αργά σήμερα το απόγευμα στο νότιο τμήμα της χώρας και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού,...

Ο Σερ Στέλιος απένειμε για δεύτερη χρονιά βραβεία νεανικής επιχειρηματικότητας

Για δεύτερη χρονιά, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης της easy family of brands και ιδρυτής και πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation βράβευσε τη...

Ακυρώνει πρόστιμο της Κομισιόν κατά της Google για την υπηρεσία AdSense το ΓΔΕΕ

Στην ακύρωση της απόφασης της Κομισιόν με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 1,5 δισ. ευρώ στην Google για τον τρόπο λειτουργίας της διαφημιστικής πλατφόρμας AdSense, επικυρώνοντας...

Μικρό αεροσκάφος με τρεις επιβάτες χάθηκε, ενώ πετούσε από Ιταλία προς Γαλλία

Ένα μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν τρεις Γάλλοι χάθηκε από το πρωί της Τρίτης στη βορειοκεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία ορεινών διασώσεων της...

Πτώση σημείωσε το ΧΑΚ

Σε πτωτική πορεία επανήλθε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετά τα κέρδη της Τρίτης. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 182,71 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!