Ολοκληρώθηκε η κηδεία της Πριγκίπισσας Ειρήνης, με την εξόδιο ακολουθία να τελείται στη Μητρόπολη Αθηνών και την ταφή της να πραγματοποιείται στο Τατόι, δίπλα στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.
Στη Μητρόπολη Αθηνών για την εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία, η Σοφία της Ισπανίας, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια, ο Παύλος, ο Νικόλαος και ο Φίλιππος Ντε Γκρες, η Χρυσή Βαρδινογιάννη, τα παιδιά του Παύλου, η Αικατερίνη της Σερβίας, η λαίδη Κίνγκστον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος κ.α..
Στη Μητρόπολη Αθηνών η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία που είχε στο πλευρό της την κόρη της Αλεξία

«Αθάνατη» φωνάζει ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών
«Καλό ταξίδι Ειρήνη» φώναζε το πλήθος όταν εξήλθε το φέρετρο με τη σορό της από τη Μητρόπολη Αθηνών.
Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στην Πριγκίπισσα Ειρήνη, ενώ η σορός της είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 10:30. Κατά την άφιξη της τέως βασίλισσας Άννας Μαρίας στον ναό, πολίτες που βρίσκονταν έξω από τη Μητρόπολη φώναξαν «Βασίλισσά μας Άννα Μαρία» και «σε αγαπάμε».
Φωτογραφίες έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών μετά την εξόδιο ακολουθία
Στις φωτογραφίες διακρίνονται μεταξύ άλλων ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ’ της Ισπανίας με τις κόρες του – πριγκίπισσα Λεονόρ και Ινφάντα Σοφία – καθώς και η βασίλισσα Σοφία και η τέως βασίλισσα Άννα Μαρία.



Η εξόδιος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:15, παρουσία συγγενών, φίλων και επισήμων. Κατά την έξοδο του φέρετρου από τη Μητρόπολη Αθηνών, το οποίο ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ο συγκεντρωμένος κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε «αθάνατη», αποχαιρετώντας την Πριγκίπισσα Ειρήνη.
Λίγο πριν τις 14:30, η σορός έφτασε στο Τατόι, όπου πραγματοποιήθηκε η ταφή, ολοκληρώνοντας την τελετή της κηδείας και τον τελευταίο αποχαιρετισμό στην Πριγκίπισσα Ειρήνη.
H ταφή στο Τατόι σε στενό οικογενειακό κύκλο
Κόσμος έχει συγκεντρωθεί στα πρώην βασιλικά κτήματα.





