26.9 C
Nicosia
Σάββατο 29 Ιούνιος 2024 | 9:26

Παραμιλάει η Ευρώπη για τον Ολυμπιακό – Ο θρίαμβος, η δικαίωση και το διαρκές ερυθρόλευκο πάρτι

Μάχη, αγωνία, συγκίνηση, θρίαμβος, δικαίωση. Αυτές είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το χθεσινό έπος που κατόρθωσε ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός, φέρνοντας στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία ευρωπαϊκό τίτλο σε διασυλλογικό επίπεδο.

Πριν τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης η αγωνία χτυπούσε… κόκκινο. Ο λαός του Ολυμπιακού αλλά και φίλαθλοι του αθλητισμού επιχειρούσαν να βρουν και να αποσπάσουν ένα μαγικό χαρτάκι που θα τους διασφάλιζε την είσοδο στην «AEK Arena», ώστε να δώσουν το παρών στη μεγαλύτερη βραδιά των ερυθρολεύκων.

Οι μέρες πέρασαν, οι ώρες κύλησαν, και ο αγώνας ξεκίνησε. Οι καρδιές των φιλάθλων χτυπούσαν δυνατά, όλα πλέον θα κρίνοταν στις επόμενες δύο ώρες. Η αγωνία παρατεινόταν, καμία από τις δύο ομάδες δεν σκόραρε. Τελείωσε η κανονική διάρκεια του αγώνα και επήλθε η παράταση. Οι ποδοσφαιριστές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έκαναν τα πάντα για να φέρουν το βαρυσήμαντο τρόπαιο στον Πειραιά. Και τελικά το κατάφεραν με το γκολ του Ελ Κααμπί στο 116′, θερίζοντας τα όνειρα των Ιταλών φίλων της Φιορεντίνα και φυτεύοντας τον σπόρο της ευτυχίας στους Έλληνες φιλάθλους. Εξάλλου, όπως ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, «εμείς σήμερα δεν θα χάναμε, ειδικά στην Ελλάδα».

Οι μεγάλοι νικητές του Europa Conference League

Η έκρηξη χαράς που σημειώθηκε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας απελευθέρωσε συναισθήματα ετών. Ιδίως των ανθρώπων που ακολουθούν για χρόνια την ομάδα, τον Ολυμπιακό αλλά και όχι μόνον. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αγαπά τον αθλητισμό ήθελαν οι ερυθρόλευκοι να επικρατήσουν επί της Φιορεντίνα, για το καλό και την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Καρεμπέ που είχε προειδοποιήσει δύο φορές

Η μέρα της δικαίωσης του Ολυμπιακού έφτασε, οκτώ χρόνια μετά τη δήλωση του Κριστιάν Καρεμπέ που έδειχνε τον δρόμο που χαράζουν οι ερυθρόλευκοι: «ελπίζουμε ότι μια μέρα θα κατακτήσουμε ευρωπαϊκό κύπελλο», είχε πει στις 18 Απριλίου του 2016, δήλωση που επανέλαβε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2022.

Η χθεσινή κατάκτηση αποτελεί μια απάντηση σε όσους τον αμφισβήτησαν και τον ειρωνεύτηκαν, στοχεύοντας προφανώς στο σύνολο της προσπάθειας του Ολυμπιακού. Δεν έχουν, όμως, πλέον τόσο σημασία. Ο ΟΣΦΠ ανέβασε τον πήχη ψηλά και απηύθυνε κάλεσμα στις υπόλοιπες ομάδες να τον ακολουθήσουν. Άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε πως μετά το ξεκίνημα που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός είναι «σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα το πετύχουν και άλλες ελληνικές ομάδες».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με το τρόπαιο του Europa Conference League

Μετά το τέλος του αγώνα δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι του Ολυμπιακού -έχοντας γευτεί το νέκταρ της μεγάλης επιτυχίας-, ξεχύθηκαν σε κάθε άκρη της Ελλάδος για να πανηγυρίσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο.

Ο κόσμος δημιούργησε μια ερυθρόλευκη λαοθάλασσα στον Πειραιά, όπου μετέπειτα αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τους διοικητικούς παράγοντες του ΟΣΦΠ. Ωστόσο, μέχρι να φτάσουν στο λιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού, είχαν… ξυπνήσει κάθε γειτονιά της Αττικής με τις κόρνες των αυτοκινήτων να ηχούν σε… πανηγυρικό τόνο.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχονται τους πρωταθλητές

Πανοραμική εικόνα από το δημοτικό θέατρο

Σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Όταν το ανοιχτό λεωφορείο αφίχθη τα ξημερώματα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, επικράτησε παροξυσμός. Ακολούθως, τα μέλη της ομάδας του Ολυμπιακού έτυχαν υποδοχής ηρώων και εκδηλώσεως λατρείας προς το πρόσωπό τους, όπως και στον Βαγγέλη Μαρινάκη που συγκίνησε στον χαιρετισμό του προς τους φίλους των ερυθρολεύκων.

Δείτε βίντεο:

Όμως τα πανηγύρια δεν περιορίστηκαν εκεί. Γρεβενά, Πάτρα, Ναύπακτο, Κρήτη, Τήνο, Πύργο και σε άλλες δεκάδες πόλεις οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα.

Το πάρτι που είχε ξεκινήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης, ωστόσο, αυτό που είχε προηγηθεί, θα μείνει για πάντα αποτυπωμένο στη συλλογική μνήμη.

Φίλοι του Ολυμπιακού

Η αποθέωση από πολιτειακούς – πολιτικούς παράγοντες και διεθνή Τύπο

Πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης συνεχάρησαν τον Ολυμπιακό για την τεράστια επιτυχία του. Από τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (που βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε τον αγώνα) και όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων έως την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν.

Ο διεθνής Τύπος αποθέωσε τους ερυθρόλευκους. Ο βρετανικός Guardian τόνισε πως ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα, ενώ για «ιστορικό θρίαμβο» του Ολυμπιακού έκανε λόγο το Kicker. «Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Conference League και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο» ανέφερε το BBC. Εκατοντάδες ΜΜΕ παγκοσμίως αναφέρθηκαν στο έπος των παιδιών του Μεντιλίμπαρ.

To μυθικό πρωτοσελίδο της Marca για τον Μεντιλίμπαρ: Στον Όλυμπο του ποδοσφαίρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ερωτηματικά Προέδρου ΕΔΥ για ενδεχόμενη παραβίαση της αρχής της ισότητας σε προαγωγές

Ερωτηματικά όσον αφορά ενδεχόμενα ζητήματα παραβίασης της αρχής της ισότητας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας Γεώργιος Παπαγεωργίου, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη λεύκη

Η 25η Ιουνίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τη λεύκη, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και...

Το ολοκαίνουργιο Volkswagen Tiguan είναι πλέον διαθέσιμο στην Κυπριακή αγορά

Το ολοκαίνουργιο Tiguan βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars και είναι έτοιμο να προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία! Η τρίτη γενιά του SUV της...

Η απόκοσμη τρύπα από το εγκαταλελειμμένο ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία

Η τρύπα του ορυχείου φαντάζει εξωπραγματική. Φθάνει τα 525 μέτρα σε βάθος, ενώ η διάμετρος του ανέρχεται σε 1200. Ο λόγος για το ορυχείο Mir (σ.σ. «ειρήνη»...

Ισπανία: Καπετάνιος έχασε τον έλεγχο του σκάφους και «καβάλησε» αμμόλοφο

Καπετάνιος έβγαλε σκάφος στην στεριά και έγινε viral! Το παράδοξο συμβάν σημειώθηκε στην Ισπανία στην περιοχή Φορμεντέρα. Τον γύρο των social media κάνουν πλάνα από σκάφος αναψυχής, το...

Κάγια Κάλας: Ποια είναι η διάδοχος του Μπορέλ – Persona non grata στη Ρωσία

Η Κάγια Κάλας η Εσθονή πρωθυπουργός που θα διαδεχθεί τον Ζοζέπ Μπορέλ στην θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα δεν είναι αδιάφορο. Οι επικριτές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!