25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:22

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές πρωτοπορίες.

Οι 33οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν και επίσημα με την ξεχωριστή «παρέλαση» στον Σηκουάνα, με τα πλοιάρια των ομάδων, αν και η βροχή έκανε δύσκολη τη ζωή των θεατών και των διοργανωτών.

Η βραδιά έκλεισε με Σελίν Ντιόν

Η σπουδαία τραγουδίστρια ήταν αυτή που έκλεισε την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Παρά το γεγονός ότι έχει λόγω προβλημάτων υγείας αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, η Σελίν Ντιόν ερμήνευσε με μαγικό τρόπο το « L’Hymne à l’amour» της Εντίθ Πιάφ.

Υπενθυμίζεται ότι η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε τραγουδίσει ξανά σε τελετή έναρξης, το 1996 στην Ατλάντα.

Στον ουρανό του Παρισιού η Ολυμπιακή Φλόγα

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία ολοκληρώθηκε με τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους, Τεντί Ρινέρ και Μαρί Ζοζέ Περέκ να ανάβουν τον βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο βωμός που μοιάζει με αερόστατο, θέλοντας να τιμήσει τους δημιουργούς του, θα ύπταται καθ΄όλη τη διάρκεια των Αγώνων πάνω από την πλατεία του Τροκαντερό.

Λαμπαδηδρόμος και ο Τόνι Πάρκερ

Ο Γάλλος πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής με πλούσια καριέρα στην Ευρώπη και το NBA, πήρε στη συνέχεια την Ολυμπιακή Φλόγα, υπό καταρρακτώδη βροχή.

Η Φλόγα στην Αμελί Μορεσμό

Η Γαλλίδα που έφτασε κάποτε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του γυναικείου τένις ήταν αυτή που ανέλαβε να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη συνέχεια.

Τα φωτορυθμικά από τον Πύργο του Άιφελ

Ξεχωριστό… χρώμα στον συννεφιασμένο ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας έδωσαν τα φωτορυθμικά της τελετής έναρξης.

Από τον Πύργο του Άιφελ και άλλα σημεία στο κέντρο του Παρισιού, ένα μοναδικό θέαμα για όσους βρίσκονται στις όχθες του Σηκουάνα.

Η μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας

Ο μυστηριώδης άνδρας που είχε κλέψει την Ολυμπιακή Φλόγα την παρέδωσε στον Ζινεντίν Ζιντάν, προκειμένου να κάνει την τελευταία της βόλτα στο Παρίσι, προτού ανάψει ο Ολυμπιακός Βωμός.

Ο θρύλος των «τρικολόρ» την έδωσε στον τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ, που έχει συνδέσει το όνομά του με το Γαλλικό Open και αυτός στη συνέχεια επιβιβάστηκε μαζί με τους Καρλ Λιούις, Σερένα Γουίλιαμς και Μαρί Ζοζέ Περέ.

Το απρόοπτο με την Ολυμπιακή Σημαία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γάλλοι διοργανωτές «τα έκαναν μούσκεμα» στην έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας, καθώς την έβαλαν ανάποδα.

Ο όρκος των αθλητών και το μήνυμα των διοργανωτών

Η Ολυμπιακή Σημαία στον ιστό της

Υπό τους ήχους του Ολυμπιακού Ύμνου, του Κερκυραίου συνθέτη Σπύρου Σαμαρά και στίχους του ποιητή Κωστή Παλαμά, η Ολυμπιακή Σημαία βρίσκεται στον ιστό της και κυματίζει υπερήφανα μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

«Αρχαίο Πνεύμα αθάνατον, αγνέ πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού, κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα στη δόξα της δικής σου γης και τ’ ουρανού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!