26.8 C
Nicosia
Κυριακή 30 Ιούνιος 2024 | 2:12

Ιστορικό μνημείο το σπίτι της Μέριλιν Μονρόε στο Λος Άντζελες

Το τελευταίο σπίτι της Μέριλιν Μονρόε χαρακτηρίσθηκε ιστορικό μνημείο από το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες, κάτι που έγινε για να αποφευχθεί η καταστροφή αυτής της κατοικίας όπου η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή.

Η απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα. Θα επιτρέψει στην πόλη να προστατεύσει αυτό το κτίριο που βρίσκεται στην πλούσια συνοικία Μπρέντγουντ και πρόσφατα αποκτήθηκε από εύπορους Αμερικανούς που επιθυμούν να το κατεδαφίσουν.

«Δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο ή χώρος μέσα στην πόλη του Λος Άντζελες που να είναι τόσο εμβληματικός όσο η Μέριλιν Μονρόε και το σπίτι της στο Μπρέντγουντ», υπογράμμισε η δημοτική σύμβουλος Τρέισι Παρκ.

«Μερικές από τις πιο διάσημες φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσα σ’ αυτό το σπίτι, σ’ αυτό το οικόπεδο και κοντά στην πισίνα του. Η Μέριλιν πέθανε εδώ τραγικά, πράγμα που την συνδέει για πάντα, στο χρόνο και στο χώρο, με αυτό το μέρος», πρόσθεσε.

Η Μέριλιν Μονρόε είχε αποκτήσει αυτή την ισόγεια χασιέντα των 270 τετραγωνικών μέτρων το 1962, λίγο μετά το διαζύγιό της από τον συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, στην προσπάθειά της να αποκτήσει και πάλι κάτι που να μοιάζει με ιδιωτική ζωή.

Σ’ αυτό το σπίτι, αόρατο από το δρόμο, βρέθηκε νεκρή η ηθοποιός μόλις έξι μήνες αργότερα λόγω υπερβολικής δόσης φαρμάκων σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Όμως πολεμική ξέσπασε πέρυσι αφού το αγόρασε η Μπράινα Μιλστάιν, μια πλούσια κληρονόμος, και ο Ρόι Μπανκ, ένας παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι.

Το ζευγάρι, το οποίο έχει στην ιδιοκτησία του ένα γειτονικό σπίτι, απέκτησε την κατοικία έναντι 8,35 εκατ. δολαρίων με σχέδιο να την κατεδαφίσει για να επεκτείνει τη δική του ιδιοκτησία. Όμως η άδεια κατεδάφισης που εξέδωσαν ακυρώθηκε εσπευσμένα από την πόλη λόγω του ιστορικού διακυβεύματος.

Η απόφαση αυτή ώθησε τους νέους ιδιοκτήτες να φέρουν την υπόθεση στα δικαστήρια, τα οποία δεν έχουν ακόμα αποφανθεί επί της ουσίας της.

Ο χαρακτηρισμός του σπιτιού ως ιστορικού μνημείου από την πόλη δεν απαγορεύει την κατεδάφισή του. Όμως αυτή απαιτεί εμπεριστατωμένο έλεγχο από τη δημοτική επιτροπή δημόσιας κληρονομιάς.

Το ζευγάρι έχει προτείνει να μεταφέρει αλλού το σπίτι, ώστε να το καταστήσει προσβάσιμο στους φαν, οι οποίοι εξακολουθούν να γοητεύονται από την ηθοποιό. Η επιλογή αυτή εξακολουθεί να εξετάζεται, σύμφωνα με την Παρκ.

«Η ομάδα μου και εγώ η ίδια εργασθήκαμε σε στενή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μεταφερθεί το σπίτι σε ένα μέρος όπου το κοινό θα μπορούσε πραγματικά να το επισκέπτεται και να περνάει εκεί χρόνο», εξήγησε η δημοτική σύμβουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έφτασε στην Ακρόπολη ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα (δείτε φωτό)

Στο κέντρο της Αθήνας έφεραν τους καπνούς από τη φωτιά στον δρυμό της Πάρνηθας, στη θέση Κατσιμίδι, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική. Όπως...

Πάτρα: Πατέρας και θείος έστειλαν στο νοσοκομείο 15χρονο επειδή τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Απίστευτο περιστατικό βίας και κακοποίησης ανήλικου από τον ίδιο του τον πατέρα έγινε πριν από λίγες μέρες σε πολύ γνωστό οικισμό λίγο έξω από...

ΠΑΣΟΚ: Αύριο η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή σε κλίμα ανοιχτών συγκρούσεων – Πότε θα στηθούν κάλπες

Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες «λεπτομέρειες» και τις συμφωνίες της τελευταίας στιγμής κινείται το ΠΑΣΟΚ εν΄ όψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής:...

ΗΠΑ: Τα σενάρια για αποχώρηση Μπάιντεν μετά το δράμα του ντιμπέιτ – Αναστάτωση στους Δημοκρατικούς

Η εικόνα που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία στους Δημοκρατικούς, ενώ μέχρι και...

Ενθάρρυνση ΗΠΑ για μεγαλύτερη πρόσβαση σε θρησκευτικούς χώρους στην Κύπρο, σημειώνει έκθεση

Την ενθάρρυνση μεγαλύτερης πρόσβασης σε θρησκευτικούς χώρους και στις δύο πλευρές της «Πράσινης Γραμμής» και της μείωσης των διακρίσεων κατά των μειονοτικών θρησκευτικών κοινοτήτων,...

ΠΕΟ: Αναμενόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει κατάργηση ΑΤΑ και άλλων ωφελημάτων

Ήταν αναμενόμενο ότι οι προτάσεις που θα κατέθετε το ΔΝΤ θα ήταν στην κατεύθυνση της κατάργησης ωφελημάτων, όπως η ΑΤΑ και γενικότερα της απορρύθμισης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!