23.9 C
Nicosia
Κυριακή 23 Ιούνιος 2024 | 5:23

Η Λάρνακα συγκαταλέγεται στα πέντε πιο γραφικά μέρη του κόσμου για οδήγηση

Μακριά από πολυσύχναστες περιηγήσεις ή γεμάτα αεροδρόμια, η οδήγηση μέσα από γραφικές διαδρομές μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε ακόμη περισσότερες από τις φυσικές ομορφιές που έχουμε στην Κύπρο. Για να βρει ποιοι έχουν κερδίσει τις καρδιές των παραθεριστών, το DiscoverCars.com διεξήγαγε έρευνα σε μια λίστα με τους 20 πιο γραφικούς προορισμούς για οδήγηση στην Ευρώπη.

Για 4η φορά φέτος, η εταιρεία έφτιαξε τη λίστα της μέσω της ανάλυσης 250.000+ κριτικών που έκαναν οι πελάτες της. Μόνο τοποθεσίες που συγκέντρωσαν περισσότερες από 500 αξιολογήσεις συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη, όπως και μόνο οι πόλεις με το υψηλότερο σύνολο από κάθε χώρα. Αυτό δημιούργησε στη συνέχεια τη λίστα των κορυφαίων 20 προορισμών για το 2024.

Η Λάρνακα κατέκτησε την πέμπτη θέση, με 2.334 κριτικές να δίνουν σε αυτόν τον προορισμό ένα μέσο όρο 9.06. Η Λάρνακα κέρδισε πολλούς άλλους προορισμούς.

Μιλώντας σχετικά με τα ευρήματα, ο Aleksandrs BuraksΕπικεφαλής Ανάπτυξης στο DiscoverCars.com, σχολιάζει:

“Με τις ακτογραμμές της και τα περίφημα νεολιθικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε στη Λάρνακα.

“Τι καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε αυτήν την εκπληκτική τοποθεσία από την άνεση μιας γραφικής διαδρομής. Μόνο εσείς, ο δρόμος, και ο κυπριακός ήλιος! Ελπίζουμε η κατάταξή μας να βοήθησε να το αποδείξουμε αυτό.”

Μαζί με τα ευρήματα του DiscoverCars.com, συνέστησαν επίσης μερικά από τα κορυφαία σημεία του νησιού που μπορούν να βρεθούν σε μια διαδρομή με υπέροχη θέα, όπως οι φημισμένες Αλυκές, η παραλία Φοινικούδες, το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ο Νεολιθικός Οικισμός της Χοιροκοιτίας. Για τους λάτρεις της ιστορίας ή για τους λάτρεις της παραλίας, η Λάρνακα έχει αποδειχτεί μια εξαιρετική επιλογή για διαμονή!

Πρώτο στην κατάταξη ήταν το Hobart, Αυστραλία. Η πρωτεύουσα του νησιού της Τασμανίας προηγήθηκε με βαθμολογία 9,25 από τους 1.189 κριτικούς.

Στη δεύτερη θέση, το Funchal, Πορτογαλία είχε συνολική βαθμολογία 9,19. Αυτή δόθηκε από 618 κριτικούς, με το λοφώδες τοπίο να προσφέρει μια εκπληκτική ανοιχτή θέα.

Στην Τρίτη θέση ήταν η Κεφαλονιά, Ελλάδα, όπου 728 παραθεριστές έδωσαν στην πόλη-νησί έναν υψηλό βαθμό 9,13 χάρη στα πολλά ειδυλλιακά λιμάνια και τις ακτές της.

Το Ponta Delgada, που βρίσκεται στις Αζόρες της Πορτογαλίας κατέλαβε την τέταρτη θέση. Εξασφάλισε ένα 9,09 από 4.623 χρήστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές στη Λευκωσία (φωτό)

Ζημιές σε οικίες προκάλεσαν το απόγευμα του Σαββάτου οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Λακατάμιας στη Λευκωσία. Από την ένταση των ανέμων,...

Ύδρα: Συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού για τη φωτιά από τα πυροτεχνήματα

Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς χθες το...

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα– Μάχη με τις φωτιές σε Θράκη, Εύβοια, Άνδρο και Πελοπόννησο

Μάχη με δεκάδες φωτιές σε όλη τη χώρα δίνουν και σήμερα οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας Την τελευταία ώρα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες...

Η υπουργός Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας

Τις κοινότητες της επαρχίας Λευκωσίας που πλήγηκαν στις 15 Ιουνίου από την πυρκαγιά επισκέπτεται η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου μαζί...

Η Γεωργία κατάφερε να πάρει βαθμό από την Τσεχία (1-1)

Τον πρώτο της βαθμό σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου απέσπασε η Εθνική ομάδα της Γεωργίας, απέναντι στην Τσεχία σε αγώνα για τη 2η...

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη

Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό ή αεροσκάφη από πριν από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!