21.1 C
Nicosia
Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024 | 9:27

Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League

Η Εθνική Ανδρών της Κύπρου στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει σήμερα, εκτός έδρας, την αντίστοιχη ομάδα της Λιθουανίας για την πρώτη αγωνιστική του Nations League.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τελικά στο στάδιο της πόλης Marijampole, 55 χιλιόμετρα από το Κάουνας και θα αρχίσει στις 19:00 με τηλεοπτική μετάδοση από το ΡΙΚ. Πρόκειται για την έδρα της ομάδας Suduva.

Ο αγώνας ήταν αρχικά προγραμματισμένος στο Κάουνας αλλά ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου κρίθηκε ακατάλληλος.

Μετά από εισήγηση της Λιθουανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, αντιπροσωπεία της Εθνικής Κύπρου επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης το στάδιο της Marijampole και άναψε το πράσινο φως για την αλλαγή της έδρας. Με την εισήγηση αυτή συμφώνησε και η UEFA και έτσι οριστικοποιήθηκε η αλλαγή δειξαγωγής του σταδίου.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου χθες Πέμπτη ο ομοσπονδιακός προπονητής Τιμούρ Κετσπάγια χαρακτήρισε ως σημαντικό τον αγώνα, προκειμένου η Εθνική μας να ξεκινήσει θετικά τη νέα διοργάνωση του Nations League.

Ανέφερε ότι προκάλεσε κάποια αναστάτωση το γεγονός ότι άλλαξε την τελευταία ημέρα το γήπεδο, όμως αυτό ισχύει και για τις δύο ομάδες, ενώ στάθηκε στις απουσίες κάποιων ποδοσφαιριστών, αλλά, όπως είπε, αυτό θα συμβαίνει πάντα με την Εθνική και πως θα πρέπει να επιλέξει τους έντεκα πιο έτοιμους για να αγωνιστούν.

Μετά από ερώτηση, ο κ. Κετσπάγια είπε πως θα στηριχθεί, τουλάχιστον όσον αφορά την αρχική εντεκάδα, σε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστικά λεπτά στην Ευρώπη ή στο πρωτάθλημα και ανέφερε πως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, με δύο αγωνιστικές να έχουν παιχθεί στην Κύπρο, δεν είναι δυνατό η ομάδα μας να είναι έτοιμη 100%.

“Δεν έχουμε έρθει εδώ για να περάσουμε την ώρα μας. Ήρθαμε για να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κετσπάγια.

Τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη τύπου εκπροσώπησε ο Μαρίνος Τζιωνής.

“Είναι σημαντικό να δείξουμε, ότι είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε κάτι από το παιχνίδι. Είναι στα δικά μας πόδια, είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι με την Εθνική”, είπε ο Μαρίνος Τσιωνής.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι επέστρεψε στην Εθνική μετά από ένα περίπου χρόνο, ο Τζιωνής είπε ότι “αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα να έρχομαι στην Εθνική» και πρόσθεσε πως αυτό «είναι το πιο σημαντικό πράγμα για ένα ποδοσφαιριστή να επιλέγεται στην Εθνική του ομάδα».

«Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της”, πρόσθεσε.

Στην αποστολή για τη Λιθουανία βρίσκονται οι ακόλουθοι ποδοσφαιριστές:

Κωστάκης Αρτυματάς, Ανδρέας Χρυσοστόμου, Κωνσταντίνος Λαϊφης, Γιάννης Σατσιάς,  Δημήτρης Δημητρίου, Ντανίλο Σπόλιαριτς, Γιώργος Μαλεκκίδης, Άντερσον Κορρέια, Ανδρέας Κατσαντώνης, Ανδρόνικος Κακουλλής, Νικόλας Παναγιώτου, Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης, Λοΐζος Λοΐζου, Μάριος Ηλία, Νεόφυτος Μιχαήλ, Ιωάννης Πίττας, Μαρίνος Τζιωνής, Αντρέας Καρώ, Έκτωρ Κυπριανού, Στέλιος Ανδρέου, Νικόλας Ιωάννου, Ζοέλ Μολ, Αλεξάντερ Γκόγκιτς και Γρηγόρης Κάστανος.

μετά τον αγώνα με τη Λιθουανία, η Εθνική θα δώσει την ερχόμενη  Δευτέρα στις 19:00 στο ΑΕΚ Αρένα φιλικό αγώνα με το Κόσοβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κίνα: Οι ομοιότητες με την Σοβιετική Ένωση – Το δομικό πρόβλημα της οικονομίας

Η γιγαντιαία οικονομία της Κίνας αντιμετωπίζει μια εξίσου γιγαντιαία κρίση εμπιστοσύνης – και ένα αυξανόμενο έλλειμμα ακριβών πληροφοριών κάνει τα πράγματα χειρότερα, αναφέρει o Economist. Ακόμη και...

Γιατί φεύγουν «οικονομικοί πρόσφυγες» οι Νεοζηλανδοί

Κάποτε η Νέα Ζηλανδία θεωρείτο ως ένα γραφικό και προοδευτικό ασφαλές καταφύγιο, γεμάτη ειδυλλιακά τοπία και η χώρα που γυρίστηκε ο «Άρχοντας των Δακτυλιδιών». Τώρα, όμως, η...

«Στο μικροσκόπιο» του τουρκικού τύπου οι αντιδράσεις των ελληνικών μέσων για τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολικά βιβλία

Tις αντιδράσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα σχολικά βιβλία στα σχολεία της Τουρκίας σχετικά με την «Γαλάζια Πατρίδα» σχολιάζει σήμερα ο τουρκικός τύπος,...

Τι σημαίνει για τις ΗΠΑ η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, γλίτωσε από μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, καθώς ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ ταυτοποιήθηκε και βρίσκεται υπό κράτηση, αφότου εντοπίστηκε με...

Απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Το προφίλ του 58χρονου υπόπτου

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο ύποπτος μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ στο γήπεδο γκολφ στο West Palm Beach της Φλόριντα. Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε...

Ο Ζελένσκι ζητά εκ νέου άδεια από τους συμμάχους να πλήξει στόχους μέσα στη Ρωσία

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε την Κυριακή εκ νέου από τους δυτικούς συμμάχους του να επιτρέψουν στο Κίεβο να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!