24.9 C
Nicosia
Δευτέρα 16 Σεπτέμβριος 2024 | 22:31

Για την Τετάρτη αναβλήθηκε ο αγώνας μεταλλίων ιστιοπλοϊας του Κοντίδη

Την Τετάρτη, στις 14:10 ώρα Κύπρου, θα διεξαχθεί η κούρσα μεταλλίων του Παύλου Κοντίδη, η οποία αναβλήθηκε σήμερα λόγω άπνοιας.

Σύμφωνα με τον διαπιστευμένο δημοσιογράφο της ΚΟΕ, Μικαέλο Παπαδάκη, οι αθλητές ανέμεναν στον ήλιο για τρεισήμισι ώρες, χωρίς να μπουν στη θάλασσα. Μια ώρα πριν την κούρσα των ανδρών, στις 15:40 ώρα Κύπρου ήταν προγραμματισμένη η κούρσα των γυναικών, οι οποίες μπήκαν στο νερό για δύο ώρες και βγήκαν άπραγες.

Εάν η κούρσα μεταλλίων δεν διεξαχθεί ούτε αύριο θα προγραμματιστεί ξανά για την Πέμπτη, 8 Αυγούστου.

Εάν δεν διεξαχθεί και πάλι τότε ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την κατάταξη που ισχύει τώρα και ο Κοντίδης θα πάρει το αργυρό μετάλλιο. Η πρόγνωση δείχνει λίγο περισσότερο αέρα την Τετάρτη. Σημειώνεται ότι κούρσες δεν έγιναν ούτε τη Δευτέρα (05/8) και οι αθλητές οδηγήθηκαν σε medal race με οκτώ ιστιοδρομίες στο ενεργητικό τους αντί δέκα.

Κοντίδης: «Δεν αλλάζει κάτι»

«Δεν αλλάζει κάτι. Τα δεδομένα είναι ίδια με την προηγούμενη ημέρα» είπε ο Κοντίδης μετά την αναβολή. Είναι τόσο συγκεντρωμένος στην κούρσα που δεν αφήνει να τον επηρεάσει οποιοσδήποτε εξωγενής παράγοντας, όπως οι αναβολές ή η ταλαιπωρία λόγω του ότι υπήρχε ένα τελετουργικό που έπρεπε να γίνει πριν τις κούρσες, για τους θεατές και κυρίως τους τηλεθεατές.

Λιγομίλητος και ο προπονητής του Παύλου, Jozo Jakelic, που διεκδικεί το τέταρτο Ολυμπιακό του μετάλλιο και μάλιστα συνεχόμενο (το 2012 το κέρδισε με τον Κοντίδη, στο Ρίο και στο Τόκυο με τον Στιπάνοβιτς). Επανέλαβε ότι τα δεδομένα για τον Παύλο είναι πολύπλοκα λόγω του ότι διεκδικεί και το χρυσό αλλά μπορεί να πέσει και τέταρτος. Πρώτος στόχος είναι να διασφαλιστεί ένα μετάλλιο.

Για τη medal race τα Laser μπήκαν από την παραλία που χρησιμοποιούν τα Kite και τα IQFOIL και όχι από τη Μαρίνα, όπως τις προηγούμενες ημέρες. Εκεί ο χώρος είναι πολύ κοντά στους θεατές και έχει διαμορφωθεί ανάλογα για τις τελετές. Αυτό ταλαιπώρησε λίγο τους αθλητές.

Στη Μασσαλία για την κούρσα μεταλλίων έφτασαν από το Παρίσι ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Α. Χρυσοστόμου και Ανδρέας Γεωργίου, αντίστοιχα, ο αρχηγός αποστολής Γιώτης Ιωαννίδης και άλλα μέλη της ομάδας. Από τη Δευτέρα (05/8) αφίχθηκαν από την Κύπρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΚΙΟ) Γιάννος Φωτίου, η οικογένεια και φίλοι του Παύλου καθώς και αρκετοί Κύπριοι. Από την αρχή του αγώνα των Laser βρίσκεται στη Μασσαλία ο πατέρας του Παύλου, Παναγιώτης Κοντίδης.

Την Τρίτη (06/8) βρέθηκαν στην Ολυμπιακή Μαρίνα, μεταξύ άλλων, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό αλλά και ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» Tony Estanguet o οποίος έγινε το επίκεντρο της προσοχής.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στον πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και στους Χρυσούς Χορηγούς Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της, υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι #TeamCyprus.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη το απόγευμα κούρσα μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων της ILCA 7 (Laser) λόγω άπνοιας, και έτσι η μάχη για ένα μετάλλιο του Κύπριου ιστιοπλόου και αργυρού Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Παύλου Κοντίδη, πήρε παράταση για αύριο Τετάρτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΚΟΕ, υπήρξε πτώση δύο θέσεων για τον Ντένις Ταραντίν μετά τις μόλις δύο κούρσες που πρόλαβαν να γίνουν σήμερα Τρίτη. Ο Ντένις είναι 12ος, ενώ ολοκληρώθηκαν 7 κούρσες από τις 12 που έπρεπε να είχαν γίνει έως τώρα βάσει προγράμματος.

Η τρίτη ημέρα αγώνα ήταν και η χειρότερή του αφού ήταν 17ος και 19ος με αποτέλεσμα να πέσει 12ος με 49 βαθμούς. Πλέον το ζητούμενο για τον Ντένις είναι αύριο Τετάρτη να μπει στην 10αδα, ώστε να διαγωνιστεί στον τελικό της Πέμπτης.

Η διαφορά του από τον 10ο είναι στο -14. Για αύριο Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί 5 κούρσες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκληρές δηλώσεις Χριστοδουλίδη για τα έκτροπα στα γήπεδα – Η ηγεσία της ΚΟΠ να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται

Η ηγεσία της ΚΟΠ και ο Πρόεδρος της να αναλάβουν τις ευθύνες τους είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφορικά με...

Iράν: Διαψεύδει ότι προμήθευσε με πυραύλους τη Ρωσία

 Την ώρα που δυτικές χώρες κατηγορούν την Τεχεράνη για παραδόσεις βαλλιστικών πυραύλων στην Ρωσία τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του...

Χρυσοχοΐδης: Ο Έβρος είναι θωρακισμένος

«Είμαστε όλοι εδώ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, και προστατεύουμε τα σύνορα της χώρας, εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας», διεμήνυσε τη Δευτέρα από τις Καστανιές...

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στη Ρουμανία

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Ρουμανία, σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC). Σύμφωνα με μαρτυρίες στο EMSC, ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές...

Ψάχνει μόνιμη στέγη ανηλίκων το Υφ. Πρόνοιας, «έκτακτη ανάγκη» οι στέγες ηλικιωμένων

Σε αναζήτηση μόνιμων λύσεων για τη στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων βρίσκεται το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, προσθέτοντας...

Πρόστιμο €1.500 και κατάσχεση φαρμάκων για άλογα στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου

Κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων σε όχημα οδηγού που μετέβαινε από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές, στο οδόφραγμα του...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!