32.2 C
Nicosia
Παρασκευή 28 Ιούνιος 2024 | 17:46

Αλβανία – Ισπανία 0-1: Πανηγυρικά στους «16»

Πρώτη και αήττητη η Ισπανία. Τι κι αν άλλαξε τους 10 από τους 11 βασικούς της, η «ρόχα» επικράτησε με 1-0 της Αλβανίας κι έκανε το 3×3, παίρνοντας την πρόκριση για τα νοκ-άουτ του Euro κάνοντας το απόλυτο στις νίκες.

Η Αλβανία μπορεί να ήθελε την νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση, η Ισπανία, όμως, ήταν αυτή που σιγά σιγά επέβαλε τον ρυθμό της. Στο 11’ η «ρόχα» απείλησε για πρώτη φορά. Ο Χεσούς Νάβας σέντραρε από τα δεξιά, ο Μερίνο έκανε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Στρακόσια να διώχνει ασταθώς. Δύο λεπτά αργότερα οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ. Ο Όλμο έκανε όμορφη κάθετη πάσα και ο Τόρες πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Η ομάδα του Λουίς Ντε λα Φουέντε συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αφού οι Αλβανοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Η Ισπανία κράτησε χαμηλό τέμπο στο ματς και οι επόμενες καλές στιγμές ήρθαν προς το τέλος του ημιχρόνου. Στο 36’ ο Τζιμσίτι έβαλε σωτήρια την προβολή και δεν επέτρεψε στον Όλμο να πλασάρει, ενώ 5 λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Τόρες πέρασε λίγο άουτ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ομάδα του Σιλβίνιο, απείλησε για πρώτη φορά, όμως ο Ράγια απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Ασλάνι.

Η Ισπανία μπήκε με φόρα και στο δεύτερο μέρος κι έχασε την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, ωστόσο το εντυπωσιακό γυριστό του Χοσέλου πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Στρακόσια. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η Αλβανία πήρε περισσότερα ρίσκα, ενώ και οι αλλαγές του Σιλβίνιο έκαναν πιο επιθετική την ομάδα του.

Στο 64’, οι Αλβανοί έχασαν μια τεράστια ευκαιρία προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Λάτσι εκτέλεσε γρήγορα φάουλ, ο Μπρόγια βγήκε στο τετ-α-τετ, όμως ο Ράγια έδιωξε εντυπωσιακά. Στο 67’, ήταν η σειρά του Ασλάνι να απειλήσει όμως το σουτ που επιχείρησε, πέρασε έξω.

Στο 92′ οι Βαλκάνιοι απώλεσαν την τελευταία τους ευκαιρία για να σκοράρουν, όταν η μπάλα «κόλλησε» στην μικρή περιοχή, ο Μπρόγια έκανε το πλασέ, όμως ο Ράγια μπλόκαρε εντυπωσιακά, κρατώντας το… μηδέν για την εστία του.

Οι ενδεκάδες

ΑΛΒΑΝΙΑ (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Μπάλιου, Ντζιμσίτι, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Λάτσι (70’ Μπερίσα), Ασλάνι, Ασάνι (81’ Μούτσι), Μπαϊράμι (70’ Χότζα), Μάναϊ (59’ Μπρόια)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Ραγιά, Νάβας, Βιβιάν, Λαπόρτ (46’ Λε Νορμάν), Γριμάλδο, Θουμπιμένδι, Μερίνο, Φεράν Τόρες (72’ Γιαμάλ), Όλμο (84’ Μπαένα), Ογιαρθάμπαλ (62’ Φερμίν Λόπεθ), Χοσέλου (72’ Μοράτα).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ερωτηματικά Προέδρου ΕΔΥ για ενδεχόμενη παραβίαση της αρχής της ισότητας σε προαγωγές

Ερωτηματικά όσον αφορά ενδεχόμενα ζητήματα παραβίασης της αρχής της ισότητας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας Γεώργιος Παπαγεωργίου, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη λεύκη

Η 25η Ιουνίου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση για τη λεύκη, στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, αλλά και...

Το ολοκαίνουργιο Volkswagen Tiguan είναι πλέον διαθέσιμο στην Κυπριακή αγορά

Το ολοκαίνουργιο Tiguan βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Unicars και είναι έτοιμο να προσφέρει μία μοναδική οδηγική εμπειρία! Η τρίτη γενιά του SUV της...

Η απόκοσμη τρύπα από το εγκαταλελειμμένο ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία

Η τρύπα του ορυχείου φαντάζει εξωπραγματική. Φθάνει τα 525 μέτρα σε βάθος, ενώ η διάμετρος του ανέρχεται σε 1200. Ο λόγος για το ορυχείο Mir (σ.σ. «ειρήνη»...

Ισπανία: Καπετάνιος έχασε τον έλεγχο του σκάφους και «καβάλησε» αμμόλοφο

Καπετάνιος έβγαλε σκάφος στην στεριά και έγινε viral! Το παράδοξο συμβάν σημειώθηκε στην Ισπανία στην περιοχή Φορμεντέρα. Τον γύρο των social media κάνουν πλάνα από σκάφος αναψυχής, το...

Κάγια Κάλας: Ποια είναι η διάδοχος του Μπορέλ – Persona non grata στη Ρωσία

Η Κάγια Κάλας η Εσθονή πρωθυπουργός που θα διαδεχθεί τον Ζοζέπ Μπορέλ στην θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε είναι ένα πρόσωπο που σίγουρα δεν είναι αδιάφορο. Οι επικριτές...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!