26.9 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 5:33

Στον τελικό για να γράψει Ιστορία ο Ολυμπιακός

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τους εφετινούς φιναλίστ στο Europa Conference League, Ολυμπιακό και Φιορεντίνα. «Ερυθρόλευκοι» και «Βιόλα» θα αναμετρηθούν στην ΑΕΚ Arena απόψε το βράδυ (29/5, 22:00) με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Ένα βράδυ ιστορικό για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού δεν είναι και το πιο σύνηθες ένας σύλλογος της χώρας να φτάνει σε τελικό διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

Το είχε κάνει ο Παναθηναϊκός στο Πρωταθλητριών, το έκανε φέτος η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού κατακτώντας μάλιστα τη Youth League και τώρα, μερικές εβδομάδες αργότερα, θα το πράξουν και οι «μεγάλοι» της πειραϊκής ομάδας.

Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, οι «ερυθρόλευκοι» θα γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα σε επίπεδο Ανδρών που θα το έχει καταφέρει, αλλά για να συμβεί αυτό, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να υπερκεράσουν την αντίσταση της πιο επικίνδυνης ομάδας που βρήκαν φέτος στον ευρωπαϊκό δρόμο τους.

Η Φιορεντίνα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο είναι μια εξαιρετική ομάδα που εξελίχθηκε πολύ την τελευταία τριετία στα χέρια του έμπειρου τεχνικού και ήρθε στην Αθήνα πληγωμένη από την περυσινή αποτυχία στον τελικό της ίδιας διοργάνωσης, απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

«Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε αυτό που κάναμε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε κάτι. Αυτή είναι η διαφορά, ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως και τα άλλα παιχνίδια», δήλωσε ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Η σεζόν ήταν Μαραθώνιος. Έχουμε περάσει από πολλές στιγμές, είχαμε μόνο ένα κακό παιχνίδι. Γυρίσαμε όλη την Ευρώπη, παίξαμε δύο αντιπάλους που δεν ήμασταν το φαβορί, μπορούμε να το περιγράψουμε ως έναν Μαραθώνιο και τώρα βρισκόμαστε εδώ, στο τέλος».

Από την πλευρά του, ο Ιταλιάνο αστειεύτηκε όταν ρωτήθηκε για το πώς θα επιχειρήσει να σταματήσει τον Ελ Καμπί. «Έχουμε φέρει μαζί μας λουκέτα και αλυσίδες για να τον κρατήσουμε», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Και συμπλήρωσε: «Ο Ελ Καμπί έχει αυτοπεποίθηση. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του πήγαν πολύ καλά, έφτασαν μέχρι εδώ, νίκησαν ένα φαβορί. Ο Ελ Καμπί είναι πολύ επικίνδυνος, σταθερός εντός κι εκτός περιοχής. Είναι ένας από τα δυνατά σημεία όπως και άλλοι παίκτες του Ολυμπιακού».

Αγωνιστικά και ως προς την αρχική ενδεκάδα της ελληνικής ομάδας, αυτή θα τη συνθέσουν οι Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε, Ελ Καμπί.

Η θέση για την οποία υπάρχει σκέψη είναι εκείνη του αριστερού μπακ, αφού ο Ορτέγκα θεωρείται μεν έτοιμος μετά τον τραυματισμό στο «Βίλα Παρκ», αλλά ο βαθμός ετοιμότητας και ο ρυθμός του είναι ερωτηματικό.

Από την πλευρά της, η ομάδα της Τοσκάνης δεν έχει διαθέσιμο τον τραυματία Σοτίλ, που πάντως ακολούθησε τους συμπαίκτες του στην Αθήνα.

Μια μικρή αμφιβολία ως προς τον σχηματισμό παραμένει για τον σέντερ φορ (Μπελότι ή Νζολά) αλλά και για τη θέση που θα παίξει ο Μποναβεντούρα, ο οποίος στο πλάνο του Ιταλιάνο θα μπορούσε να λειτουργήσει είτε στα χαφ είτε στη μεσαία γραμμή, αλλά πιο επιθετικά.

Στους αρχικούς 11 της Φιορεντίνα σίγουροι είναι ο Τερατσιάνο (τερματοφύλακας), ο Ντοντό και ο αρχηγός Μπιράγκι δεξιά και αριστερά στην άμυνα, ενώ Μιλένκοβιτς και Κουάρτα στα στόπερ έχουν περισσότερες πιθανότητες από τον Ρανιέρι.

Στη μεσαία γραμμή ο Μποναβεντούρα ακόμα δεν έχει επιστρέψει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί μπροστά από τους Μαντράγκορα και Αρτούρ Μέλο, ενώ εξτρέμ θα παίξουν Νίκο Γκονζάλες και Κουάμε.

Διαιτητής του τελικού έχει οριστεί ο 44χρονος Πορτογάλος Αρτούρ Σοάρες Ντίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!