27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 2:31

Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο κορυφαίος εξαγωγέας οχημάτων στον κόσμο το 2023

Η Κίνα ξεπέρασε το 2023 την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οχημάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας (JAMA) που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Η Ιαπωνία εξήγαγε 4,42 εκατομμύρια οχήματα το 2023, σύμφωνα με την JAMA, ενώ η Κίνα εξήγαγε 4,91 εκατομμύρια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).

Η Υπηρεσία τελωνείων της Κίνας ανέβασε τον αριθμό ακόμη πιο ψηλά, στα 5,22 εκατομμύρια οχήματα, που αποτελεί μεγάλη ετήσια αύξηση κατά 57%.

Σε μηνιαία βάση, η Κίνα είχε διαφανεί από προηγουμένως ότι εξήγαγε περισσότερα οχήματα από την Ιαπωνία, αλλά τα στοιχεία της Τετάρτης επιβεβαίωσαν ότι ήταν επίσης πρώτη στις εξαγωγές οχημάτων για ολόκληρο το έτος.

Σε αντίθεση με τους Κινέζους ομολόγους τους, οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Toyota — που επιβεβαιώθηκε εκ νέου την Τρίτη ως η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις ανά μονάδα προϊόντος -, παράγουν επίσης τεράστιες ποσότητες οχημάτων σε άλλες χώρες.

Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας της Κίνας έχει ανθήσει τα τελευταία χρόνια σε μεγάλο βαθμό λόγω των μαζικών επενδύσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έναν τομέα στον οποίο οι ιαπωνικές εταιρείες ήταν πιο προσεκτικές.

Οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν στοχεύσει εδώ και καιρό στα υβριδικά αυτοκίνητα που συνδυάζουν την ενέργεια των μπαταριών και τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, έναν τομέα στον οποίο πρωτοστάτησαν με το Toyota Prius.

Η κινεζική εταιρεία BYD ξεπέρασε αυτό το μήνα την πρώτη θέση από την Tesla σε σχέση με τις περισσότερες πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, έχοντας επωφεληθεί από την ισχυρή στήριξη που πρόσφερε η Κυβέρνηση του Πεκίνου στον αναπτυσσόμενο αυτό τομέα.

Η BYD λειτούργησε το 1995 ως κατασκευαστής μπαταριών και αργότερα έστρεψε την προσοχή της στην παραγωγή plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία με έδρα τη Σενζέν ανταγωνίζεται την Tesla στην τιμή εντός της Κίνας και στην Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!