33.7 C
Nicosia
Παρασκευή 14 Ιούνιος 2024 | 21:57

Ημέρα Μνήμης Χάρη Κυριακίδη: Απόδοση Φόρου Τιμής και Ευγνωμοσύνης

Η Harris Kyriakides διοργάνωσε ημέρα μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024, αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον ιδρυτή της.

Ο Χάρης Κυριακίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Αφού απέκτησε πτυχίο νομικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και ίδρυσε τη Harris Kyriakides το 1976. Με μια καριέρα που εκτείνεται σχεδόν σε πέντε δεκαετίες, ο Χάρης Κυριακίδης ήταν ένας υποδειγματικός επαγγελματίας και ένας οραματιστής, με βαθιές γνώσεις και πάθος για τη δικηγορία και τη νομική επιστήμη. Συνδυάζοντας τη νομική και στρατηγική του σκέψη με την εις βάθος κατανόηση της αγοράς, των βιομηχανιών, των οργανισμών και των ατόμων που συμβούλευε και εκπροσωπούσε, χάραξε για τον εαυτό του, την εταιρεία και τους ίδιους τους πελάτες της μια ξεκάθαρη πορεία προς την επιτυχία επιδεικνύοντας απαράμιλλη ακεραιότητα, ειλικρίνεια και επαγγελματισμό. Η συνεχής δέσμευσή του στις σταθερές και μακράς διάρκειας σχέσεις με τους πελάτες, το αξιοσημείωτο εργασιακό του ήθος και η ακούραστη αποφασιστικότητά του να επιδιώκει συνεχώς την αριστεία και πρόοδο σε κάθε πτυχή της ζωής του, ήταν το κλειδί για την προσωπική του και τη συλλογική επιτυχία της Harris Kyriakides, η οποία εξελίχθηκε σε ένα πρότυπο δικηγορικής εταιρείας με διεθνείς προδιαγραφές και βασικές αρχές αυτές που πρέσβευε ο ιδρυτής της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η ίδρυση του Harris Kyriakides Foundation εις μνήμην του Χάρη Κυριακίδη, με στόχο να συνεχιστεί η υλοποίηση του οράματος και του έργου του μέσα από σειρά ετήσιων δράσεων. Η αποστολή του Harris Kyriakides Foundation είναι να στηρίξει την επόμενη γενιά ταλαντούχων νέων δικηγόρων, βοηθώντας τους να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες και να συμβάλλει στην συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση τους καθώς και στην ενδυνάμωση και ανάπτυξη της καριέρας τους.

Η πρώτη δράση που ανακοίνωσε το Harris Kyriakides Foundation, είναι μια ετήσια υποτροφία σε ένα Κύπριο ή μία Κύπρια φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2023 μέχρι 2027, με το Harris Kyriakides Foundation να επιχορηγεί υποτροφίες ύψους £10.000 ετησίως. Επιλέξιμοι υποψήφιοι θα είναι τόσο Ελληνοκύπριοι όσο και Τουρκοκύπριοι φοιτητές που φοιτούν είτε στο πρόγραμμα Bachelor of Civil Law (BCL) είτε στο πρόγραμμα Magister Juris (MJur) και έχουν επιλέξει το μάθημα της Πολιτικής Δικονομίας. Αυτός είναι ένας τρόπος για την Κύπρο να συνεχίσει να δημιουργεί τη δική της νομική παράδοση, η οποία ξεκίνησε από τους όχι και τόσους πολλούς δικηγόρους που δικηγόρησαν μετά την ανεξαρτησία, όπως ήταν ο Χάρης Κυριακίδης. Για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, η υποτροφία χορηγήθηκε στην Κλεοπάτρα Κχατάπ, φοιτήτρια στο πρόγραμμα Bachelor of Civil Law (BCL) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Επιπλέον, το Harris Kyriakides Foundation ανακοίνωσε μαζί με την Harris Kyriakides τη διοργάνωση ετήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διαλέξεων με θέμα τις βασικές αρχές του κώδικα ηθικής και δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος, τα οποία θα απευθύνονται σε νέους δικηγόρους. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να επιτευχθεί η εξοικείωση των νέων δικηγόρων με ζητήματα δεοντολογίας και ηθικής, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με προσήλωση στα υψηλότερα πρότυπα, όπως ο ίδιος ο Χάρης Κυριακίδης έπραττε.

Τέλος, ανακοινώθηκε η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ του Harris Kyriakides Foundation και του Δήμου Λάρνακας, με σκοπό την ενίσχυση διάφορων πρωτοβουλιών στην πόλη όπου δημιούργησε την εταιρεία και οικογένεια του ο Χάρης Κυριακίδης. Πρώτο έργο της συνεργασίας θα αποτελέσει η συμβολή του Harris Kyriakides Foundation στο έργο κατασκευής του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα.  Σε μια έκταση 14,000 τ.μ. άρχισε να ξεδιπλώνεται ένα όμορφο αστικό πάρκο στο κέντρο της Λάρνακας, το οποίο προβλέπεται να ενωθεί με τον Δημοτικό Κήπο και μαζί θα αποτελέσουν τον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της πόλης. Το Harris Kyriakides Foundation θα συνεισφέρει στην τοπιοτέχνηση του Δημοτικού Πάρκου Σαλίνα σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές, συμβάλλοντας οικονομικά στην υλοποίηση του σχεδιασμού και στη δημιουργία του χώρου και θα φροντίζει ο χώρος να διατηρείται πάντοτε καθαρός και διαθέσιμος για τις ανάγκες της πόλης. Στόχος του Harris Kyriakides Foundation είναι να συνεχίσει να υλοποιεί μια δράση ετησίως, πάντοτε σε συνεννόηση με τις δημοτικές αρχές, στην οποία θα συμβάλλει και θα βοηθά τιμώντας την διακαή επιθυμία του Χάρη Κυριακίδη για διαρκή πρόοδο και ευημερία για τη Λάρνακα και τους ανθρώπους της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Harris Kyriakides Foundation και τις δράσεις του, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.hkfoundation.cy ή να επικοινωνήστε στο [email protected].

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ένοπλη συμπλοκή με ένα νεκρό, σε πολυσύχναστο μέρος, στον Πειραιά

Ένοπλη συμπλοκή, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ  στην ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, μεταξύ τριών Κούρδων τουρκικής υπηκοότητας, την ώρα που κόσμος έκανε τα ψώνια...

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την την ανακοίνωση του ανασχηματισμού το πρωί...

Πήγε να αγοράσει αυτοκίνητο 178,500 ευρώ και έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα αυτή τη φορά 48χρονο κάτοικο Λεμεσού Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 48χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα...

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση προχώρησε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μάλιστα η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ στη μία ξημερώματα.

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Δείτε ποινές για άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού θα παραμείνει και το Σάββατο ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, όπως αναφέρει το Τμήμα Δασών. Τονίζεται ότι απαγορεύεται το...

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% σημείωσε το ΧΑΚ – Απώλειες 0,37% την Παρασκευή

Εβδομαδιαία κέρδη 1,8% παρουσίασε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρά το αρνητικό κλίμα που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την προκήρυξη πρόωρων...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!