Με 37 ψήφους υπέρ και 18 εναντίον η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2025.
Υπέρ ψήφισαν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ, το οποίο διευκρίνισε ότι καταψηφίζει όλα τα κονδύλια για διαχείριση του μεταναστευτικού, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και ο ανεξάρτητος Ανδρέας Θεμιστοκλέους.
Εναντίον ψήφισαν το ΑΚΕΛ, οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών, η ανεξάρτητη Αλεξάνδρα Ατταλίδου και ο μεμονωμένος σοσιαλιστής Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.
Η Βουλή ενέκρινε και πέραν των 38 τροπολογιών από τις συνολικά 86, που κατατέθηκαν. Οι περισσότερες αφορούν ένθεση σημείωσης για ενημέρωση ή και γραπτή συγκατάθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών πριν από τη διενέργεια δαπανών για διάφορα έργα.
Μια τροπολογία αφορά την αποκοπή 5% στις λειτουργικές δαπάνες του κράτους, εξαιρουμένων δαπανών για αγορά ύδατος, φαρμάκων, ιατρικών προμηθειών, καταβολή ενοικίων, φωτισμού, θέρμανσης, καύσιμα μη γραφειακών χώρων, τον εθνικό μηχανισμό για τα δικαιώματα της γυναίκας και το πλαίσιο προώθησης εφαρμογής του ΓεΣΥ.
Η ψήφισε έγινε παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και άλλων Υπουργών και Υφυπουργών της Κυβέρνησης.
Στον προϋπολογισμό ενσωματώθηκαν 36 τροποποιήσεις από το ΥΠΟΙΚ.
Το συνολικό ύψος των δαπανών του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,25% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2024, ενώ τα συνολικά προβλεπόμενα έσοδα φθάνουν τα 11,75 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 4,1%.
Οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται σε 12,93 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και τις δαπάνες του Πάγιου Ταμείου, ύψους 3,53 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σημειώνεται ότι οι δαπάνες αυτές δεν απαιτούν νομοθετική έγκριση, καθώς καλύπτουν πάγια έξοδα του κράτους.
Οι άμεσοι φόροι αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,9%, φτάνοντας τα 3,92 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι έμμεσοι φόροι προβλέπεται να ανέλθουν στα 4,56 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 5,6%. Τα μη φορολογικά έσοδα παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, της τάξης του 10,3%, αγγίζοντας τα 1,83 δισεκατομμύρια ευρώ.