30.8 C
Nicosia
Τετάρτη 23 Ιουλίου 2025 | 0:09

O Γερμανός ΥΠΕΞ ζητά ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση για την ασφάλεια των συνόρων

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών, Aλεξάντερ Ντομπρίντ, ζήτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία περισσότερη στήριξη από την ΕΕ προκειμένου να προστατευτούν τα ανατολικά εξωτερικά σύνορά της.

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον φράχτη 200 χιλιομέτρων που έχει κατασκευάσει η Πολωνία στα σύνορά της με τη Λευκορωσία. Ζήτησε δε από την ΕΕ να στηρίξει οικονομικά και πολιτικά τη χώρα στην προστασία των συνόρων της, ενώ τόνισε και την ανάγκη αναγνώρισης των προσπαθειών της Βαρσοβίας για την ασφάλεια ολόκληρης της ΕΕ.

Από πλευράς του ο Πολωνός ομόλογός του, Tόμας Σιεμόνιακ, ανέφερε ότι Λευκορωσία και Ρωσία χρησιμοποιούν μετανάστες στον «υβριδικό πόλεμο» που διεξάγουν κατά της EE.

Περαιτέρω, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ως προς την ανάγκη προσωρινότητας του μέτρου των συνοριακών ελέγχων μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας, με τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει ότι οι έλεγχοι στα γερμανικά σύνορα θα διατηρηθούν όσο δεν υπάρχει αποτελεσματικός έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΥΡΩΠΗO Γερμανός ΥΠΕΞ ζητά ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση για την ασφάλεια των συνόρων