19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:16

Περιφέρεια Αττικής: Σύμφωνο συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με στόχο τη θέσπιση πάγιας τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη, προχώρησαν ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Γ. Πατούλης και η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Δρ. Εύη Σαχίνη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνεργασίας είναι η θέσπιση πάγιας τακτικής και λειτουργικής συνεργασίας ανάμεσα στα συμβαλλόμενα μέρη. Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν μεταξύ άλλων σε αντικείμενα όπως:

• Η παροχή Δεικτών και επεξεργασμένων δεδομένων για την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής στη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων και πολιτικών υποστήριξης υποκείμενων φορέων.

• Η υποστήριξη στη διαδικασία ανακάλυψης νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και καινοτόμων λύσεων.

• Η υποβοήθηση στην αξιοποίηση και παραμετροποίηση δεδομένων για τη στοχευμένη διαμόρφωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτικών που επιδιώκουν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων

Επιπλέον θα αναπτυχθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου της πορείας υλοποίησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της διαμόρφωσης συνεργατικών σχηματισμών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και ο υπεύθυνος Μονάδας Τεκμηρίωσης Συστήματος ΕΤΑΚ Δρ. Ν. Καραμπέκιος. Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Συμφώνου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σχετική εξέλιξη, υπογραμμίζοντας ότι διαχρονικά υποστηρίζει κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.

«Περιφέρεια Αττικής και ΕΚΤ συνεργαζόμαστε στενά για την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την έρευνα, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξη και την ευημερία στην Αττική. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό φορείς όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου να συστρατεύεται και να αποτελεί βασικό σύμμαχό μας στην προσπάθεια ενίσχυσης και αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας. Τέτοιου είδους συνεργασίες μπορούν να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και στην παραμονή των νέων επιστημόνων στη χώρα μας», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), Δρ. Εύη Σαχίνη τόνισε ότι είναι σημαντικό που οι δύο πλευρές επισφραγίζουν τη συνεργασία τους με ένα Σύμφωνο Συνεργασίας μέσω του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί το όραμα του ΕΚΤ και να εξασφαλιστεί η αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης με σκοπό την επανάχρησή της στην έρευνα, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη, την καινοτομία, την κοινωνία».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!