24.8 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιούνιος 2024 | 9:55

Η Γερμανία απορρίπτει τις προτάσεις της ΕΕ για το Σύμφωνο Σταθερότητας

Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι μπορεί να δώσει τη συναίνεσή του στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παρούσα τους μορφή για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εχθές «οι προτάσεις της Κομισιόν δεν ανταποκρίνονται ακόμη στις απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης». Δεν μπορεί, πρόσθεσε, η γερμανική Κυβέρνηση να δεχτεί προτάσεις που καταλήγουν στην αποδυνάμωση των εν ισχύ δημοσιονομικών κανόνων.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, αντιδρώντας στις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ανέφερε πως «χρειάζονται ακόμη σαφείς αναπροσαρμογές», τονίζοντας την ανάγκη για «σταθερά δημόσια οικονομικά» και «βιώσιμη διαχείριση της οικονομίας» στην ΕΕ.

Ο Λίντνερ παρατήρησε ότι στις προτάσεις της Κομισιόν υπάρχουν σημεία στα οποία αξίζει να γίνει περαιτέρω συζήτηση, επεσήμανε, πάντως, ότι μέχρι την εφαρμογή νέων κανόνων θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται οι υπάρχοντες.

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι θα πρέπει και στο μέλλον να συνεχίσουν να ισχύουν οι κανόνες του 3% επί του ΑΕΠ για το έλλειμμα και 60% επί του ΑΕΠ για το δημόσιο χρέος, όπως επίσης οι κανόνες που αφορούν τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σκηνικό διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Ατμόσφαιρα διάσπασης επικρατεί και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης στοχοποίησε τον ιστορικό ηγέτη του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε μαζί με εκατοντάδες...

Απάντηση Λετυμπιώτη σε Φιντάν: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Γάζα

Εντελώς ανυπόστατοι είναι οι ισχυρισμοί, οι οποίοι αναφέρονται σε εμπλοκή της Κύπρου είτε σε επιχειρήσεις, είτε σε παροχή διευκολύνσεων στη σύγκρουση του Ισραήλ με...

Τα νέα μέτρα-κυρώσεις της Ε. Ένωσης κατά της Ρωσίας

Μέτρα που θέτουν στο στόχαστρο τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» με τον οποίο το Κρεμλίνο παρακάμπτει τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, με την προσθήκη σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!