25.8 C
Nicosia
Παρασκευή 29 Μάρτιος 2024 | 14:18

Κυβέρνηση – ΑΚΕΛ έβγαλαν και πάλι τα “μαχαίρια” για την οικονομία – Υπονοούμενα και μπηκτές

Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση και ΑΚΕΛ κοντράρονται για την οικονομία. Αυτή τη φορά τα “μαχαίρια” έβγαλαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς.

Συγκεκριμένα με γραπτή δήλωση με την οποία απαντά στο ΑΚΕΛ για την οικονομία και τον προϋπολογισμό εξέδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ΑΚΕΛ που ψηλά στο παλμαρέ του έχει την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης από την ίδρυση της Δημοκρατίας, συνεχίζει να λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής ανακοινώσεων που επικαλείται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με στόχο να πείσει όλους μας πως ζούμε κάπου αλλού». Νωρίτερα, o Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση του Συναγερμού παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ και αντιμέτωπη με την ακρίβεια και την επιθετικότητα των τραπεζών. Παραδίδει μια οικονομία με τα προβλήματα κρυμμένα κάτω από το χαλί».

Η ανακοίνωση ΚΕ

Το ΑΚΕΛ που ψηλά στο παλμαρέ του έχει την πιο αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης από την ίδρυση της Δημοκρατίας, συνεχίζει να λειτουργεί ως εργοστάσιο παραγωγής ανακοινώσεων που επικαλείται τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με στόχο να πείσει όλους μας πως ζούμε κάπου αλλού.

Για κακή του τύχη οι πολίτες δεν κατέχουν οικονομικές γνώσεις επιπέδου του ΑΚΕΛ.

Χρησιμοποιώντας μόνο ένα ενδεικτικό μέρος των στοιχείων που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, ενημερώνουμε το ΑΚΕΛ πως οι πολίτες γνωρίζουν ότι:

Το ΑΚΕΛ κατέθετε ελλειμματικούς προϋπολογισμός ύψους 1δις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέθεσε ένα προϋπολογισμό, όχι μόνο κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτούς που κατέθετε το ΑΚΕΛ, αλλά και πλεονασματικό.

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με την ανεργία στο 17%. Σήμερα ζούμε σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε ένα πτωχευμένο κράτος με δαπάνες για το κράτος πρόνοιας ύψους 800εκ. Σήμερα η Κύπρος είναι στην επενδυτική βαθμίδα, λαμβάνει τα εύσημα από διεθνείς Οίκους για τις αποδόσεις της, ενώ οι δαπάνες για το κράτος πρόνοιας αυξήθηκαν στα 1,3δις.

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του -7.4%. Το 2022 θα κλείσει με ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 6%.

Το ΑΚΕΛ παρέδωσε μια οικονομία με το ποσοστό συμπολιτών που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο φτώχιας ή κοινωνικού αποκλεισμού να ανέρχεται σε 28%. Σήμερα καταγράφουμε το ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε από το 2005 που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Η ανακοίνωση ΑΚΕΛ

Η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέδειξε πού βρίσκεται ο τόπος και προς τα πού πρέπει να πορευθεί.

Η κυβέρνηση του Συναγερμού παραδίδει μια κοινωνία πιο άνιση από ποτέ και αντιμέτωπη με την ακρίβεια και την επιθετικότητα των τραπεζών. Παραδίδει μια οικονομία με τα προβλήματα κρυμμένα κάτω από το χαλί. Παραδίδει μια χώρα εξευτελισμένη ανά το παγκόσμιο από όλα τα σκάνδαλα της δεκαετίας της.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Χάρη Γεωργιάδη στο πλευρό του, επανέλαβαν ωμά ότι θέλουν να συνεχίσουν αυτή την πορεία πάνω στις πλάτες του λαού. Τα δε κόμματα που στηρίζουν τον άλλο συναγερμικό υποψήφιο, τον Νίκο Χριστοδουλίδη υποτάχθηκαν πλέον στη γραμμή του. Κάνουν γαργάρα πλέον την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση στην ιστορία του τόπου.

Ο τόπος βρίσκεται σε σταυροδρόμι: είτε θα συνεχιστεί η διακυβέρνηση Συναγερμού είτε θα ανοίξει ο δρόμος για την αλλαγή, για τη νέα αρχή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Προεδρία. Μια νέα αρχή για τον λαό, για τους εργαζόμενους, για τη νέα γενιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό γυναίκας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε άνδρα ηλικίας 67 ετών, συντρέχουσες ποινές φυλάκισης με την υψηλότερη να είναι αυτή...

Μέχρι 31 Μαϊου οι αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024

Ως την 31η Μαΐου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών 2024. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, αίτηση μπορούν...

ΕΤΑΠ: Στην Πάφο υπάρχουν 20.000 κλίνες σε 6000 αυτοεξυπηρετούμενά καταλύματα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Πάφου έχει πρόσφατα ολοκληρώσει καταγραφή με βάση την οποία σε ολόκληρη την επαρχία Πάφου υπάρχουν περίπου 20.000 κλίνες...

Ιωάννου: Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης με 50 ενέργειες για μετανάστες

Αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση πολιτικών και δράσεων, που στοχεύουν στην κατά το δυνατό ομαλότερη συμπερίληψη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην...

Που θα παρευρεθούν Πρόεδρος και Υπουργοί στις εκδηλώσεις για την 1η Απριλίου

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου 1955 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία που θα τελεστεί...

Επαναδιεκδικεί τη Δημαρχία Λάρνακας ο Α. Βύρας

Με σύνθημα «Λάρνακα, Συνεχίζουμε», εξήγγειλε σήμερα επίσημα την υποψηφιότητα του για επανεκλογή στη δημαρχία Λάρνακας ο Ανδρέας Βύρας. Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «σε μήνυμα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!