27.8 C
Nicosia
Τρίτη 16 Απρίλιος 2024 | 11:26

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Θολό το τοπίο – Νέες επαφές την άλλη βδομάδα – Προτάσεις για λύση τον Αύγουστο

Οι διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος μετά την κοινή συνάντηση με τις συνδικαλιστικές και τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Ο κ. Κούσιος πρόσθεσε ότι ευελπιστεί ότι πριν από το τέλος του Αυγούστου θα είναι σε θέση να προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργικό Συμβούλιο κάποιες λύσεις για το θέμα.

Της κοινής συνάντησης προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι σημερινές διαβουλεύσεις του κ. Κούσιου με τους κοινωνικούς εταίρους ήταν ολοήμερες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κούσιος εξέφρασε ικανοποίηση που τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα όσο και οι εργοδοτικές οργανώσεις επιδεικνύουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Θα συνεχίσω την ερχόμενη εβδομάδα ξεχωριστές επαφές και με τις δύο πλευρές και ευελπιστώ ότι πριν από το τέλος Αυγούστου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία που με έχει εξουσιοδοτήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ολοκληρώσω τις επαφές μου, θα είμαι σε θέση να προτείνω προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο κάποιες λύσεις για το θέμα», είπε.

Ευχαρίστησε τους κοινωνικούς εταίρους και είπε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας ώστε να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να υπάρξει επιτυχία σε αυτό τον διάλογο.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι η τελική πρόταση θα υποβληθεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και στη συνέχεια το σχετικό διάταγμα θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ερωτηθείς κατά πόσο συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Κουσιος είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει «με τρόπο που να αφήνω να παρεξηγηθεί η απάντησή μου από τον οποιονδήποτε.

«Πρέπει να πω ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε συγκεκριμένα θέματα, γίνεται προσπάθεια για συγκερασμό των απόψεων και θα συνεχίσουμε τον διάλογο», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κοινή συνάντηση που είχαν οι κοινωνικοί εταίροι με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκο Κούσιο, οι συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις είχαν χωριστές συναντήσεις για να καταγράψουν τις παρατηρήσεις τους επί του προσχεδίου συμφωνίας που τους είχε δοθεί. 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν φαίνονταν αισιόδοξες για επίτευξη συμφωνίας, πριν την κοινή συνάντηση με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους.

Ο Υπουργός Εργασίας συνομίλησε ξεχωριστά με τους κοινωνικούς εταίρους και ακολούθως επανακάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι δύο ομάδες, μαζί με τον Υπουργό Εργασίας, με στόχο αίσια κατάληξη και συμφωνία στο θέμα του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, που τελικά ήταν ανέφικτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες μετά από κατάρρευση κτιρίου

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική στον Πειραιά μετά από κατάρρευση κτιρίου —το πρωί της Τρίτης (16/4)— εντός του οποίου γίνονταν εργασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα...

Ιρανός Πρόεδρος: Θα απαντήσουμε σε ενέργειες εναντίον συμφερόντων μας

Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της χώρας, Ιμπραήμ Ραΐσι, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό...

Μπορεί το Ισραήλ να αντέξει ένα διπλό πόλεμο;

Γιάννης Κουτρουμπής Από μία κλωστή κρέμονται όλα στη Μέση Ανατολή. Μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, αποτελούμενο από τον Νετανιάχου, τον...

Ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου από τις προκριματικές εκλογές

Ιδιαίτερη ικανοποίηση υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τη συμμετοχή στην καινοτόμα διαδικασία των προκριματικών εκλογών που διαμόρφωσαν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικές πηγές ανέφεραν χθες Δευτέρα το βράδυ πως η συμμετοχή ξεπέρασε...

Σοκολάτα: Οι υψηλές τιμές κακάο «δάγκώνουν» τους Γερμανούς και Ελβετούς σοκολατοποιούς

Σημαντικά μειωμένη εμφανίζεται η διαθεσιμότητα κακάο, λόγω της πενιχρής συγκομιδής στη Δυτική Αφρική, εκτοξεύοντας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πάνω από το ρεκόρ των 10.000 δολαρίων ανά...

«Σφραγίζονται» τα 2 πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League

Δύο από τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών του Champions League σφραγίζονται απόψε, με τη διεξαγωγή δύο εκ των τεσσάρων αμφίρροπων αναμετρήσεων. Στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!