34.8 C
Nicosia
Κυριακή 20 Ιουλίου 2025 | 14:23

Ζητά μέτρα από την κυβέρνηση για επτόκια και ακρίβεια το ΑΚΕΛ – «Υπερκέρδη εκατομμυρίων για τις τράπεζες»

«Την ώρα που οι τράπεζες ανακοινώνουν καθημερινά κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, η κοινωνία ετοιμάζεται να υποστεί τις νέες αυξήσεις που έρχονται σε επιτόκια, καύσιμα και ρεύμα» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά.

Ο κ. Κουκουμά, προσθέτει ότι «σειρά ευρωπαϊκών κρατών λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, όμως η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν έχει ούτε πλάνο, ούτε μπούσουλα τι θα κάνει για την ακρίβεια και τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των δανειστικών επιτοκίων».

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να απαντήσει σε δύο συγκεκριμένα πράγματα:

  1. Θα επαναφέρει τα μέτρα για το ρεύμα και τα καύσιμα ή θα αφήσει τον κόσμο στο έλεος των νέων αυξήσεων;
  1. Θα προχωρήσει στη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο επιδότησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια ή θα αφήσει τις τράπεζες να συσσωρεύουν υπερκέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ πάνω στις πλάτες της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΥΠΡΟΣΖητά μέτρα από την κυβέρνηση για επτόκια και ακρίβεια το ΑΚΕΛ -...