21.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 1:04

Εκτραχύνεται η κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού – Όχι εργοδοτών σε αναστολή απολύσεων – Στο Υπουργείο οι εργαζόμενοι

Δεν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση για αναστολή απολύσεων η DP World Limassol, κάτι που προκάλεσε αναστάτωση στις συντεχνίες και τους εργαζομένους που συνεχίζουν την απεργία στο λιμάνι Λεμεσού. Επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών αναμένουν αύριο οι συντεχνίες.

Την απόφαση της να μην προχωρήσει σε αναστολή των απολύσεων τεσσάρων προσώπων γνωστοποίησε αργά το απόγευμα η διαχειρίστρια εταιρεία γενικού φορτίου και κρουαζιέρας, προς το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ συντεχνιακές πηγές.

Αύριο αναμένεται στο λιμάνι Λεμεσού ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Σταύρος Μιχαήλ, γεγονός που ενδέχεται να διαφοροποιήσει τον προγραμματισμό των συντεχνιών, αφού νωρίτερα ανακοίνωσαν ότι θα μετέφεραν τις κινητοποιήσεις τους στα Υπουργεία Εργασίας και Μεταφορών, στη Λευκωσία.

Αποφάσεις για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της εταιρείας, αναμένεται να ληφθούν αύριο.

Σημειώνεται ότι οι απεργοί, σε ένδειξη καλής θέλησης, εξυπηρέτησαν το μεσημέρι φορτία με ευπαθή προϊόντα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας μεταβαίνουν την Παρασκευή οι απεργοί της DP World Limassol, έπειτα, όπως αναφέρουν, από τη μη απάντηση της εταιρείας στην πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για αναστολή των απολύσεων.

Σε ανακοίνωση τους οι συντεχνίες υπενθυμίζουν ότι το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας με σημερινή του επιστολή κάλεσε την εταιρεία σε αναστολή οποιονδήποτε απολύσεων και τις δύο πλευρές σε μεσολαβητική σύσκεψη στις 23 Αυγούστου.

«Η συνδικαλιστική πλευρά αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Υπουργείου, ενώ η εταιρεία μέχρι αργά το απόγευμα δυστυχώς δεν έδωσε καμία απάντηση», συνεχίζουν και προσθέτουν ότι «η σιωπή της εταιρείας ερμηνεύεται ως άρνηση και έλλειψη σεβασμού τόσο προς στις εργασιακές διαδικασίες αυτού του τόπου, όσο και προς το Υπουργείο Εργασίας, ως ο θεματοφύλακας των εργασιακών θέσμιων».

Μετά την εξέλιξη αυτή, σημειώνουν, «την αποκλειστική ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας με όλες τις προεκτάσεις στην οικονομία του τόπου, βαραίνει την εταιρεία» και ότι οι απεργοί, σε σημερινή συνέλευση τους, αποφάσισαν όπως μεταφέρουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους στις 10.00, στο Υπουργείο Μεταφορών και στις 11.00 στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα ενημερώσουν σχετικά για όλες τις πτυχές των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

«Αναμένουμε την παρέμβαση των πιο πάνω Υπουργών για συμμόρφωση της εταιρείας στο κάλεσμα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, που ως αποτέλεσμα θα έχει την άμεση λήξη των απεργιακών μέτρων», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Χωρίς μεταβολή κινήθηκε το ΧΑΚ – Στις 182,71 μονάδες ο γενικός δείκτης

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης το ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 182,71 μονάδες, χωρίς μεταβολή. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Νασράλα: Μπορεί να θεωρηθεί κήρυξη πολέμου η παγίδευση συσκευών από Ισραήλ

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα αποκάλεσε τις επιθέσεις «τρομοκρατική ενέργεια» και «σφαγή». Υποστήριξε ότι το Ισραήλ έκανε την επίθεση γνωρίζοντας ότι υπήρχαν περισσότερες...

Προσπάθησε να μεταφέρει στην αποσκευή του 27 κιλά κάνναβη και συνελήφθη

Ενα πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, στο αεροδρόμιο Λάρνακας στην αποσκευή του οποίου φέρονται να εντοπίστηκαν από Λειτουργούς του Τμήματος...

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παραπέμφθηκαν, την Πέμπτη, 33χρονος και 34χρονος, οι οποίοι συνελήφθηκαν ως οι διακινητές αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν τα...

Εκτόξευση αδειών οικοδομής τον Ιούνιο λόγω προώθησης καθυστερημένων αιτήσεων

Εκτόξευση παρουσίασε τον Ιούνιο ο αριθμός των αδειών οικοδομής, καθώς οι εκδοτικές αρχές προσπάθησαν να διεκπεραιώσουν τον όγκο από τις καθυστερημένες αιτήσεις πριν την...

Μεμονωμένες βροχές και πτώση θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ωστόσο στα βόρεια τμήματα του νησιού, δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!