22.9 C
Nicosia
Παρασκευή 27 Σεπτέμβριος 2024 | 2:18

Αβέρωφ – Θεοπέμπτου συζήτησαν για τον προϋπολογισμό

Αλλαγή στη διαδικασία ετοιμασίας των προϋπολογισμών, ώστε να δίδεται η ευκαιρία στα  κόμματα κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού να εκφέρουν απόψεις ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος με τη σειρά του διεμήνυσε ότι στόχος είναι να αποφευχθούν οι οικονομικές περιπέτειες για τον τόπο και να υπάρξει ένα ψηφισμένος προϋπολογισμός για το κράτος εντός του Γενάρη του 2021.

Σε δηλώσεις του, ύστερα από συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,  στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, ο κ. Νεοφύτου είπε πως γνωρίζει τις θέσεις του Κινήματος Οικολόγων όσον αφορά στον προϋπολογισμό και γνωρίζει ότι καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, ωστόσο, σημείωσε ότι «παρά τις διαφορετικές μας απόψεις και άσχετα εάν θα ψηφίσουν ή θα καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό δεν συντείνουν στην τοξικότητα του κλίματος».

Όπως σημείωσε το Κίνημα Οικολόγων έχει τις απόψεις του και τις άκουσε με προσοχή, για να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι μπορούν να χτίσουν για τον προϋπολογισμό του 2022.

«Έχοντας και το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίδει την κατεύθυνση για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενίσχυση του digital economy», είπε.

Εξέφρασε την πεποίθηση πως «αν ξεκινήσουν έγκαιρα οι διαβουλεύσεις για την ετοιμασία των προϋπολογισμών του 2022 μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερή σύγκλιση απόψεων, αλλά και να έχουμε ένα προϋπολογισμό, που μπορεί να ψηφιστεί με ακόμα ευρύτερη πλειοψηφία».

«Στόχος μας», κατέληξε, «είναι να αποφύγουμε τις περιπέτειες τις οικονομικές για τον τόπο μας και να έχουμε προϋπολογισμό για το κράτος ψηφισμένο εντός του Γενάρη του 2021».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Θεοπέμπτου δήλωσε  ότι ευχαρίστησε τον Αβέρωφ Νεοφύτου για την επίσκεψη, λέγοντας ότι είχαν μία πολύ γόνιμη συζήτηση για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, καθώς επίσης να εξηγήσουν τις έγνοιες τους όσον αφορά στα θέματα ενδιαφέροντος τους, όπως την ποιότητα του αέρα, τις δημόσιες μεταφορές, τη διαχείριση των αποβλήτων, τα θέματα που αφορούν την εργοδότηση της νεολαίας, τα προβλήματα με το πρόγραμμα εγγύηση για τη νεολαία και τα θέματα του πολιτισμού.

«Μια σειρά από θέματα, τα οποία έχουμε συγκεκριμένες απόψεις και τις οποίες θα θέλαμε να συζητήσουμε και σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι ως Κίνημα έχουν ζητήσει να αλλάξει η διαδικασία με την ετοιμασία των προϋπολογισμών, ούτως ώστε στα διάφορα κόμματα να δίνεται η ευκαιρία κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού να μπορούν να εκφέρουν ορισμένες απόψεις.

«Φυσικά πάντα η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Πηγή: KYΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μικρές απώλειες στο ΧΑΚ

Απώλειες καταγράφηκαν κατά την χρηματιστηριακή συνάντηση της Πέμπτης στο ΧΑΚ. Ο Γενικός Δείκτης, έκλεισε στις 189,81 μονάδες και στο -0,53%. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις...

Αυτή είναι η συμφωνία Χριστοδουλίδη-Μητσοτάκη για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας (δείτε έγγραφο)

Το Πλαίσιο Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης κατέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το κείμενο υπογράφηκε από τις...

Νέο ηχηρό μήνυμα Δένδια: Τα νησιά έχουν ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και 12 ναυτικά μίλια

Απάντηση στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας από την Λέρο. Σε δηλώσεις που έκανε «απάντησε» στις προκλήσεις της Άγκυρας, επισημαίνοντας ότι  «η...

Βρετανία: Η αστυνομία ζητά από πιθανά θύματα του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ να μιλήσουν ανοιχτά

Με φόντο τις αποκαλύψεις σχετικά με τον εκλιπόντα Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, η βρετανική αστυνομία ζήτησε από πολλά πιθανά θύματα κακοποίησης να μιλήσουν ανοιχτά...

Νεκρός ο διοικητής drones της Χεζμπολάχ μετά από «χειρουργικό» χτύπημα στη Βηρυτό

Νεκρός είναι ο διοικητής της μονάδας drones της Χεζμπολάχ, μετά το χτύπημα που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε επταώροφη πολυκατοικία στη Βηρυτό. Το στέλεχος της Χεζμπολάχ...

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα το Σεπτέμβριο

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία ου ανακοίνωσε το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Ο Δείκτης Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) επιδεινώθηκε κατά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!