18.8 C
Nicosia
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 | 8:53

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φόρουμ του CFA Cyprus για το Μέλλον της Οικονομίας

H συμμόρφωση με τους κανόνες, η εταιρική διακυβέρνηση και η δεοντολογία αποτελούν θεμελιώδη και βασικά συστατικά για την εύρυθμη λειτουργία των οργανωμένων χρηματαγορών.

Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δρ Γιώργος Θεοχαρίδης, σε ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ, με τίτλο “Future of Finance”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου – CFA Society Cyprus.

Η κατάλληλη και αναλογική ρύθμιση, υπέδειξε ο Δρ Θεοχαρίδης, αυξάνει τη ζήτηση για επενδυτικές υπηρεσίες, ενδυναμώνοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη των επενδυτών, τόσο για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες αλλά και για τις εταιρείες που τις παρέχουν. Για το λόγο αυτό, είπε, η ρυθμιστική ατζέντα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου βασίζεται στη διατήρηση υψηλών προτύπων προστασίας των επενδυτών, καθώς και της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν.

Την ίδια στιγμή, ο Δρ Θεοχαρίδης τόνισε ότι στόχος της ΕΚΚ είναι η υγιής ανάπτυξη του κλάδου και η ένταξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, με γνώμονα πάντα την προστασία των επενδυτών. Αυτό επιτυγχάνεται, τόνισε, με την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των εταιρειών και των επενδυτών, μέσω της εποπτείας, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.

Καλωσορίζοντας τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, η Πρόεδρος του CFA Society Cyprus, κα Ελένη Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το Οικονομικό Φόρουμ έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα να ανταλλάξουν απόψεις, διά ζώσης, σχετικά με τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, μετά από δύο χρόνια φυσικής αποστασιοποίησης.

Παράλληλα εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση της, αναφορικά με την πρόσφατη διάκριση του Συνδέσμου, ο οποίος κέρδισε το διεθνές βραβείο CFA Institute’s Most Outstanding Society Award, στην κατηγορία 150-349 μέλη, κάτι που όπως είπε, αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά  όλων των εθελοντών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αλλά και τα γερά θεμέλια που έθεσαν τα προηγούμενα συμβούλια.

Ο CFA Society Cyprus υπέδειξε η κα Κωνσταντίνου είναι  αφοσιωμένος στην επαγγελματική αριστεία, την ακεραιότητα, την εκπαίδευση και την εθελοντική υπηρεσία. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, παράγει ένα πολυεπίπεδο και πολυσχιδές έργο, μέσω 4 εξειδικευμένων επιτροπών, που συμβάλλουν με τη σειρά τους στην καταπολέμηση του οικονομικού αναλφαβητισμού, στην ανάπτυξη ικανών και ηθικών επαγγελματιών, στην προαγωγή της ακεραιότητας και του επαγγελματισμού στον χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς και στην εξάλειψη των διάφορων κοινωνικών και φυλετικών στερεοτύπων.

Καθώς ο κλάδος μας συνεχίζει να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, παραμένουμε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας, προωθώντας τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής, εκπαίδευσης και επαγγελματικής αριστείας προς το απόλυτο όφελος της κοινωνίας, ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του CFA Cyprus.

Το Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στο ξενοδοχείο Parklane Resort & Spa Limassol, στην παρουσία δεκάδων προσκεκλημένων από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, από την Κύπρο και το εξωτερικό, με κύριο θέμα το μέλλον και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και τη συμβολή του χρηματοοικονομικού τομέα στη διαμόρφωση ενός πιο αξιόπιστου επενδυτικού επαγγέλματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις αλλαγές στο επενδυτικό τοπίο, που προκύπτουν από την αύξηση των επιτοκίων και τις αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες, στις νέες επενδυτικές τάσεις, καθώς και στις αλλάγες που αναμένεται να επέλθουν στο ρυθμιστικό πλαίσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κύπρος-Ελλάδα σε σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας για τον αγώνα με την Ελλάδα. Η προπόνηση έγινε στο στάδιο ΑΕΚ Αρένα και ολοκλήρωθηκε χωρίς να προκύψουν...

PwC Κύπρου: Έσοδα ρεκόρ €83 εκατ.

Ανθεκτικότητα, ευελιξία και ουσιαστική επικέντρωση στη βιωσιμότητα καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα της PwC Κύπρου για το 2022, τα οποία παρουσιάστηκαν στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο...

Μπάιντεν: «Απάτη» τα ρωσικά δημοψηφίσματα στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα ρωσικά δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων κατεχομένων περιοχών της Ουκρανίας είναι απάτη και διαμήνυσε ότι...

ΗΠΑ: Κάτω από $80 το βαρέλι η τιμή του αργού

Η τιμή του αμερικανικού αργού WTI έπεσε σήμερα κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά έπειτα από 7 και πλέον μήνες. Λόγω...

Πατριάρχης Κύριλλος: Πηγαίνετε στον πόλεμο- «Αν πεθάνεις, θα είσαι με τον Θεό»

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, προέτρεψε την Τετάρτη τους Ρώσους πολίτες να μην φοβούνται τον θάνατο, στον απόηχο της απόφασης του...

Μερική επιστράτευση: Οι Ρώσοι φεύγουν, η ΕΕ οργανώνεται

Έκτακτη συνάντηση οργανώνεται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για τον συντονισμό του χειρισμού του ζητήματος των Ρώσων στρατευσίμων οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW