31.9 C
Nicosia
Παρασκευή 19 Ιούλιος 2024 | 18:02

Κεραυνός: Δεν βρήκαμε μόνο έτοιμα, αλλά και “τρύπες”

Στις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για νέες προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε σχέση με την αποδέσμευση νέων θέσεων που ζητά η κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, αντίστρεψε τα πυρά της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση άρχισε να τρώει από τα έτοιμα.

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κεραυνός διαμήνυσε «να μην ανησυχούν όσοι λένε ότι τρώμε από τα έτοιμα διότι βρήκαμε και “τρύπες” τις οποίες θα πρέπει να πληρώσουμε με πάρα πολλά χρήματα».

Αναφέρθηκε στο παράδειγμα της συμφωνίας για τις εγγυήσεις που έδωσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη για να αναλάβει το Συνεργατισμό η Ελληνική Τράπεζα, κάνοντας λόγο για ποσά που «θα πληρώσει η κυβέρνηση εάν παραστεί ανάγκη, που ελπίζουμε να μην προκύψει».

Ανέφερε επίσης, το παράδειγμα του τοπικού σχεδίου Ακάμα, για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε τα αντισταθμιστικά μέτρα προς τις κοινότητες, στα χέρια της νυν κυβέρνησης, όπως και τη συμφωνία για την ΑΤΑ για την οποία η συζήτηση συνεχιζόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κατάληξη.

Προς διαχωρισμό καταλόγου νέων θέσεων

Σχετικά με τις1851 νέες θέσεις οι οποίες προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2023, που κατέθεσε η προηγούμενη κυβέρνηση και ψήφισε η Βουλή, ο κ. Κεραυνός, εξέφρασε ετοιμότητα να εισέλθει σε διάλογο με τη Βουλή.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και να αξιολογήσουμε με τη Βουλή τις νέες προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και φυσικά δεν ζητούμε να πληρωθούν όλες μαζί», είπε.

Πρόσθεσε πως «άλλωστε είναι γνωστό ότι οι διαδικασίες μας είναι χρονοβόρες».

Διερωτήθηκε, «πότε ξανάγινε να εγκριθεί τόσο μεγάλος αριθμός θέσεων» και υπογράμμισε ότι «εμείς θέλουμε να ετοιμαστούμε έγκαιρα, γι’ αυτό θα συζητήσουμε με τη Βουλή ώστε να διαχωριστεί ο κατάλογος και να προχωρήσουν οι θέσεις όπου υπάρχει άμεση ανάγκη».

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Κύπρος τον Ιούλιο του 2026 θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό έργο και χρειάζεται να έχουμε άτομα που θα έχουν μια σχετική εμπειρία».

Επανέλαβε ότι «επειδή οι διαδικασίες μας είναι πολύ χρονοβόρες μπορεί να μιλάμε σήμερα για πρόσληψη κάποιων ατόμων και αυτό να γίνει σε δύο χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Άλλες 4 μέρες υπό κράτηση δυο εκ των συλληφθέντων για την πυραμίδα Metamax

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, που ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για...

Έκλεισε λωρίδα αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού λόγω οδικής σύγκρουσης

Λόγω οδικής σύγκρουσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, πριν την έξοδο Κοτσιάτη, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση η δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου, σύμφωνα με ανάρτηση...

Διοικητικό πρόστιμο €200.000 στην IC Markets (EU) Ltd από Επ. Κεφαλαιαγοράς

Την επιβολή διοικητικού προστίμου €200.000 στην Κυπριακή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ), IC Markets (EU) Ltd ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (EKK). Όπως αναφέρεται σε...

Τι έγραφαν οι εφημερίδες την ημέρα της τουρκικής εισβολής

Το πρωί του Σαββάτου, 20 Ιουλίου 1974, την ώρα που ο τουρκικός στρατός επέλαυνε εναντίον της Κύπρου, οι λίγες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν, ελεγχόμενες από...

Σε 8 χρόνια φυλάκιση για βοήθεια σε 132 παράτυπους μετανάστες

Συντρέχουσες ποινές, με μεγαλύτερη την οκταετή ποινή φυλάκισης, επέβαλε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε κατηγορούμενο πρόσωπο, το οποίο, με...

Σεπτέμβριο η απόφαση για την παύση ή όχι του Γενικού Ελεγκτή

Δεν θα εκδοθεί απόφαση πριν από τον Σεπτέμβριο, είπε την Παρασκευή ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, Αντώνης Λιάτσος, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας σχετικά...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!