27.3 C
Nicosia
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 | 15:32

Επίτροπος ΚΟΑΓ: Kορυφαίας σημασίας για την οικονομία η μεταποίηση παραδοσιακών προϊόντων

Η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα και η μεταποίησή τους είναι κορυφαίας σημασίας για την οικονομία του τόπου, δήλωσε ο Επίτροπος του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, Ανδρέας Κυπριανού, σημειώνοντας ότι «προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε ούτως ώστε να υπάρξουν νέα επενδυτικά προγράμματα, τα οποία θα βοηθήσουν τις κοινότητες της υπαίθρου».

Σε ομιλία του στο 5ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού, ο κ. Κυπριανού, είπε ότι «ανοίγουμε μία νέα σελίδα συνεργασίας, τόσο με το Υπουργείο Γεωργίας αλλά και με άλλα Υπουργεία που λειτουργούν ως Ανάδοχοι του Οργανισμού όπως το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε νέα προγράμματα μέσα στα πλαίσια και της νέας στρατηγικής για στήριξη των ορεινών κοινοτήτων».

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε να πετύχουμε την μεγιστοποίηση της άντλησης ευρωπαϊκών κεφαλαίων, και αυτό θα γίνει μέσα από την εφαρμογή νέων σχεδίων, αλλά και από τη σωστή ενημέρωση ούτως ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για τα προγράμματα που θα προκηρύσσονται, αλλά και ορθή υποβολή των αιτήσεων για μείωση της γραφειοκρατίας και της καθυστέρησης».

Όπως είπε ο Επίτροπος, «στόχος και σκοπός θα είναι επίσης η ενίσχυση του Τμήματος Πληροφορικής και της βάσης δεδομένων του ΚΟΑΓ ούτως ώστε να μπορούμε έγκαιρα και έγκυρα να πληρώνουμε όλους τους δικαιούχους διότι είναι κατά την άποψη μου επιτακτικό οι γεωργοί μας και οι κτηνοτρόφοι μας να πληρώνονται έγκαιρα όλες τους τις χορηγίες για να μπορούν και οι ίδιοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους».

Ανέφερε ότι «στόχος και σκοπός επίσης είναι η μείωση στον ελάχιστο δυνατό βαθμό των ενστάσεων προς τον Οργανισμό, αλλά και το ξεκαθάρισμα των ιδιοκτησιών για τις οποίες υποβάλλονται αιτήσεις».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι επιδίωξή του «στο άμεσο μέλλον είναι οι προσωπικές επαφές με όλες τις Αγροτικές Οργανώσεις αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα για να ακούσω εισηγήσεις και απόψεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού».

Στην ομιλία του είπε ακόμη «ότι το μεγαλύτερο κέρδος για τους γεωργούς και γενικά τους παραγωγούς προκύπτει από την δευτεροβάθμια επεξεργασία και μεταποίηση της γεωργικής παραγωγής γεγονός που δημιουργεί την προστιθέμενη αξία στο προϊόν γι’ αυτό και θα ενθαρρύνομε την μεταποίηση παραδοσιακών προϊόντων όπως και την εμπορία  τους έτσι που το κέρδος για τον αγρότη μας να μεγιστοποιηθεί.

Για Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού, ο κ. Κυπριανού, είπε ότι από την ερχόμενη χρονιά, «θα πάει πίσω στους αγρότες και στην ύπαιθρο και ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών θα στηρίξει εκδηλώσεις των κοινοτήτων μας που αφορούν τη γεωργία και την κτηνοτροφία, τα παραδοσιακά προϊόντα και άλλα, και θα συνδιοργανώσει στην ύπαιθρο για τους κατοίκους της υπαίθρου εκδηλώσεις και πολιτιστικά φεστιβάλ».

Καταλήγοντας, ως Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί σκληρά «μαζί με τους λειτουργούς και συνεργάτες μου ούτως ώστε ο Κύπριος αγρότης να έχει ακόμα περισσότερη στήριξη, αλλά και για να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής αγροτικής οικονομίας».

Στην ανακοίνωση του ΚΟΑΓ σημειώνεται ότι το 5ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού έληξε το βράδυ της Κυριακής με τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο πολυλειτουργικό πάρκο Λεμεσού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για τους διαβητικούς με νυχτερινή υπέρταση

Οι ενήλικες με διαβήτη τύπου 1 ή 2, των οποίων η αρτηριακή πίεση αυξάνεται τη νύχτα, έχουν υπερδιπλάσιο κίνδυνο θανάτου, σε σχέση με τους...

Ανεμβολίαστοι δύο στους τρεις νέους που νοσηλεύθηκαν στην Αγγλία λόγω COVID

Το 66% των 300 κατοίκων της Αγγλίας ηλικίας από 18 έως 29 ετών που χρειάστηκε να νοσηλευθούν στην Αγγλία λόγω κορωνοϊού τις τελευταίες εβδομάδες...

Τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου στην «Αροδαφνούσα» εξέφρασε ο Πρόεδρος ΔΣ Τράπεζας Κύπρου

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο και την Αροδαφνούσα με οικονομική και άλλη υποστήριξη, όπως πράττει τα τελευταία...

Mainstream προβλέψεις ανόδου του bitcoin στα 100.000 δολάρια

Για τους «γκουρού» της παγκόσμιας αγοράς το ερώτημα για το bitcoin δεν είναι πια εάν θα γράψει απλώς το επόμενο ρεκόρ - το ερώτημα...

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Κέρδη καταγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον μικρών εβδομαδιαίων ζημιών. Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ στις 13:28, παρουσίαζε μικρή...

Κλιματικό στρες τεστ για τις τράπεζες το 2022 υπό την εποπτεία της ΕΚΤ

Την ανάγκη όλοι οι εμπλεκόμενοι να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες τις κλιματικές αλλαγής, υπογράμμισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!