Τους τελευταίους 11 μήνες οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στις κατεχόμενες περιοχές είναι αξιοσημείωτες, με κάποιες να φτάνουν το 300% σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Ντιγιαλόγκ».
Γράφει για παράδειγμα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι η τιμή των ζυμαρικών, τα οποία πωλούνταν προς 5 τουρκικές λίρες (ΤΛ) στις 8 Νοεμβρίου 2021, αυξήθηκε στις 15 ΤΛ τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Ομοίως, η τιμή ρυζιού της ίδιας μάρκας αυξήθηκε από 14 ΤΛ σε 44 ΤΛ, του πλιγουριού από 7 ΤΛ σε 28 ΤΛ, των ξερών φασολιών από 16 ΤΛ σε 45 ΤΛ και των 4 λίτρων ηλιέλαιου από 89 ΤΛ σε 189 ΤΛ.
Την αύξηση των τιμών σχολιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα και η «Χαλκίν Σεσί» αναφέροντας ότι «έφτασε η εποχή που το κρέας θα αγοράζεται με το γραμμάριο». Η τιμή του βοδινού κρέατος, μετά την πρόσφατη αύξηση 20 τουρκικών λιρών, κυμαίνεται από 200 ως 240 ΤΛ, ενώ αναμένεται σύντομα και αύξηση στην τιμή του αρνίσιου κρέατος.