29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 14:28

Βρετανία: Υπέρβαση δαπανών κατά 22 δισ. λίρες- Τα σχέδια της Ριβς

Υπέρβαση δαπανών ύψους 22 δισ. λιρών «κληρονόμησε» η κυβέρνηση των Εργατικών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών, Ρέιτσελ Ριβς με αποτέλεσμα να περικόψει μια σειρά από έργα που είχε προγραμματίσει.

Σε μια πολυαναμενόμενη ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, η Ριβς δεσμεύτηκε να κάνει τις «απαραίτητες», «επείγουσες» και «απίστευτα σκληρές» επιλογές για να αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Τα σχέδια αντιμετώπισης

Η υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι η κεντροαριστερή κυβέρνηση θα ακυρώσει το πρόγραμμα Restoring Your Railways Fund, θα απορρίψει τα σχέδια για την κατασκευή σήραγγας στο Στόουνχεντζ και θα επανεξετάσει το πρόγραμμα επέκτασης νοσοκομείων που είχε ανακοινώσει ο πρώην συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η Ριβς είπε ότι θα ακυρώσει τις καθολικές πληρωμές καυσίμων για τους συνταξιούχους το χειμώνα στην προσπάθεια να εξοικονομήσει χρήματα.

«Αν δεν μπορούμε να το αντέξουμε οικονομικά, δεν μπορούμε να το κάνουμε» είπε προσθέτοντας ότι οι περικοπές των επενδύσεων δεν θα είναι αρκετές για να καλύψουν το έλλειμμα. Προειδοποίησε ότι «δύσκολες αποφάσεις» θα πρέπει να ληφθούν ακόμη για τις δαπάνες, την κοινωνική πρόνοια και τη φορολογία.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ακύρωσε τα σχέδια για την πώληση μετοχών της NatWest στο κοινό, λέγοντας ότι η πρόταση που είχε υποβάλει ο προκάτοχός της Τζέρεμι Χαντ δεν «αντιπροσώπευε την πραγματική αξία».

Η Ριβς είπε ότι σχεδιάζει να καταθέσει τον πρώτο ετήσιο προϋπολογισμό της στις 30 Οκτωβρίου σε αυτό που θα είναι το πρώτο μεγάλο δημοσιονομικό γεγονός της νέας κυβέρνησης.

Η απάντηση της αντιπολίτευσης

Η επικεφαλής των οικονομικών της Βρετανίας έχει προηγουμένως αποκλείσει αυξήσεις στον φόρο εισοδήματος, την εθνική ασφάλιση, τον ΦΠΑ ή τον εταιρικό φόρο – τις κύριες πηγές των κρατικών εσόδων. Ωστόσο,πρέπει να καταστρώσει μια λεπτή άσκηση ισορροπίας, δεδομένων των δεσμεύσεων του κόμματός της να ενισχύσει επίσης τις εθνικές επενδύσεις και τις αμοιβές του δημόσιου τομέα.

«Σήμερα, δεν θα ξεγελάσει απολύτως κανέναν με μια ξεδιάντροπη προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος για αυξήσεις φόρων», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, απαντώντας στις δηλώσεις της Ριβς.

Ο Χαντ επέκρινε επίσης την υπουργό Οικονομικών επειδή είπε ότι η κατάσταση σχετικά με τα δημόσια οικονομικά ήταν νέα πληροφορία για την κυβέρνηση.

Πηγή: ΟΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μοχάμεντ αλ Φαγέντ: Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις – «Συγγνώμη» από τα Harrods

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις από τον εκλιπών πρώην ιδιοκτήτη των Harrods, Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, εις βάρος εργαζομένων του πολυκαταστήματος. Μία ακόμη γυναίκα κατήγγειλε στο BBC...

Covid: Σε 11 ευρωπαϊκές χώρες εξαπλώθηκε το στέλεχος XEC – Ενδείξεις αυξημένης μετάδοσης

Τουλάχιστον 11 ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής κρούσματα του νέου στελέχους XEC του κορονοϊού, το οποίο εμφανίστηκε τον Ιούνιο στη Γερμανία και δεν αποκλείεται...

Με το πανίσχυρο εκρηκτικό PETN ανατινάχθηκαν οι ασύρματοι στον Λίβανο

Mε τη χρήση νιτρικού πενταερυθρίτη εξερράγησαν οι ασύρματοι που είχαν στην κατοχή τους μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Reuters. Ο νιτρικός πενταερυθρίτης (PETN)...

Επαναγορά ιδίων μετοχών στο ΧΑ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου

Την έναρξη επαναγοράς ιδίων μετοχών στο ΧΑ, με ισχύ από τις 23 Σεπτεμβρίου 2024, ανακοίνωσε η Τρ. Κύπρου. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά...

Ιταλία: Φοιτήτρια σκότωσε τα μωρά της και τα έθαψε σε χωράφι

Φρίκη στην Ιταλία. Μια 24χρονη φοιτήτρια κατηγορείται ότι δολοφόνησε και έθαψε δύο νεογέννητα μωρά της έξω από την Πάρμα. Η κοπέλα γέννησε και δολοφόνησε το πρώτο...

Εκρήξεις στον Λίβανο: Αγνοείται ο «γκουρού» της τεχνολογίας που βοήθησε το Ισραήλ να προμηθευτεί τους βομβητές

Ένας νορβηγός «γκουρού» της τεχνολογίας, ο οποίος βοήθησε κατά λάθος το Ισραήλ να προμηθευτεί τους βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό των μαχητών της Χεζμπολάχ, εξαφανίστηκε την ημέρα...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!